|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Bok svima! Prije nego postavim pitanje moram reci da sam amater i veliki ljubitelj glazbe, te sviram iz svoga gušta.
Nedavno sam primjetio da dok sviram elektricnu gitaru (bilo koju) i pjevam, na mikrofonu me malo malo pecne strja i to dok prstima drzim zice na gitari, cim maknem prste sa zica nista ne pecka. Nesto sličn kao kada sa jezikom isprobavate da li u bateriji od 9v ima jos struje samo malo slabije 😀. To me uzasno pocelo zivcirati pa sam poceo istrazivat: - promjenio drugi mikrofon - promjenio mikrofonsi kabel - promjenio ulaz mikrofona na mikseti - promjenio gitaru - promjenio gitarsko pojacalo Gitarsko pojacalo nije spojeno na miksetu nego odvjeno i primjetio sam da bilo ono upaljeno ili ugaseno ista stvar (cijelo vrijeme je ukopcano u uticnicu) ali bez obzira ako diram zice na gitari i dalje struja pecka. Nakon toga sam probao tako da iskljucim razglasno pojacalo (koje je odvojeno od miksete) i bez obzira sto sam ga iskljucio i dalje ista stvar. Nakon toga sam probao iskopcavati kablove jedan po jedan iz miksete i konacno primjetio razliku. Kada sam iskopcao elektricne bubljeve iz miksete prestalo je peckanje. Otprilike prije mjesec dana sam kupio Roland TD11K i od tada je odprilike pocelo peckanje struje u mikrofonu samo sto nisam odmah mogao to povezat. Ali sam primjetio nesto neobicno. Bilo da su bubnjevi ukljuceni tj. svirju ili su ugaseni (ali svejedno i dalje ukopcani u strju) to peckanje je i u jednom i u drugom sucaju prisutno. Tek kada iskopcm bubnjeve iz uticnice ili iskpcam iz miksete, tek onda peckanje prestaje. Promjenio sam i uazna mikseti li nije bilo razlike. Isto tako sam primjetio da je peckanje struje jace kada pojacam trim ulaz za bubjeve i obrnuto. Bubnjevi na sebi tj. sami modul ima izlaz odvojeni L(mono) i R i posebno za slusalice stereo izlaz, ali na bilo koji nacin da spojim sa miksetom peckanje je i dalje prisutno. Vise nemam ideje sta raditi pa ako je netko imao isti ili slican problem peckanja sruje u mikrofonu ili ima neku ideju molim vas za pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
S asppekta elektrotehnike- uzemljenje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Osnovno pravilo u Live svirci je da svi instrumenti budu na istoj fazi i da ne postoje duple petlje uzemljenja.Znaci jedna faza,jedno uzemljenje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Buzz na mikrofonu na Scarlett Studio paketu | meelosh12 | Computer Hardware | 11 | 13-09-2014 09:30 AM |
Pitanje oko struje | Nemania | Computer Hardware | 8 | 13-02-2014 12:10 PM |
Felacio na mikrofonu :) | Max | Pricaonica | 22 | 19-01-2009 11:11 AM |
Preamp vi?e ?umi zbog lo?ije struje? | analog | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 23-04-2008 04:08 PM |
vase misljenje o ovom mikrofonu | euroband | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 11-01-2008 07:47 AM |