|
Video editing (produkcija) Ovdje mozete diskutovati o svemu vezanom za Video prokuciju (montazu, editing)... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pa nekih 3x4, ovako odokativno je, mogu sutra uzeti metar u ruke pa ga izmeriti u pincimetar.
Last edited by Mitjo; 25-12-2015 at 12:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Za pocetak odaberi zoom faktor na kameri/aparatu jer sa vecim faktorom hvatas manje pozadine. Naravno, kamera mora u tom slucaju biti sto dalje. Bitno je posebno osvjetliti pozadinu a posebno sebe. Sve se to moze sa "uradi sam" varijantom, pogotovo sa led rasvjetom koja je jeftina i dovoljno dobra. Nijansa je nebitna...u biti, bira se ona koje najmanje ima na glumcu...tako da ju najlakse izoliras i izbacis iz slike. Nije to vise neki "rocket science"...youtube je pun odlicnih tutorijala bas za ovakve kucne varijante ![]() https://www.youtube.com/watch?v=XR1nUAchiM0 Last edited by kokakolije; 25-12-2015 at 09:40 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ako smijem...
Mozes nabaviti i platno, no iako nijansa nije bas da mora biti kao na yutubu, ipak je bitno da bude zelena ili eventualno plava ako radis sa "glumcima" Naime tih pigmenata nema u koži lica. Znaci moci ceš podesiti veća odstupanja od uzorka pozadine a da ne sjbeš lice. A u kućnim uvjetima teško da ćeš dobiti idealnu pozadinu bez sjena. Tim više što ni zoom neće uvijek dolaziti u obzir. Ne vjerujem da će ti uvijek trebati samo faca koju ćeš montirati u okolinu iz Avatara. Naravno "glumac" ne smije na sebi imati odjeću iste nijanse osim ako ne zeliš da i on djelomično nestane. No koja god opcija da dođe u obzir svjetlo će igrati odlućujuću ulogu. No kad jednom uspiješ sve ostalo je igra. No kod osvjetljavanja zaboravi bilo kakvu lampu direkt u podlogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja sam amaterski isprobavao svasta. Sto god da sam probao okrenut direktno u pozadinu uvijek sam dobio tocku koja je osvjetljenija od ostatka i poslije radi problem. Pa sam smišljao razne fore, igrao se fotografa sa kisobranima i bilo je bolje. Također od svega sto sam probao u home made najbolje se pokazao zeleni zid pofarban mat- bojom . Inace imam u kuci puno farbi ali zelena se pokazala najboljom. I kao sto sam rekao nije bio problem snimit facu. Uvjek mozez zupirat da ostane malo povrsine. Ali kad snimas hod i cijelo tjeleso onada su problem i sjene ali jos vece su one svijetle tocke ili crte od reflektora. Druga je stvar ak raspolazes sa malo profesionalnijom opremom. Ali kolko sam skontao radi se o amateru koji je otkrio snimanje i cemu sluzi kroma ki. Jbga jel spreman odvojit lovu koja ce mozda za dva mjeseca otici u zaborab. Dakako mozda je i sve ovo krivo. Ja nisam profi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Nije...najvaznije je ravnomjerno osvjetliti pozadinu.
Sa lampom (bez difuzora) uperenom u zid dobijes tocku koju kamera vidi bolje nego oko. Za pocetak je mozda najbolje sto jaca zarulja na sredini sobe, upakirana u neki jeftini China box (oni okrugli drveno-papirni lusteri od kineza) koji ce dovoljno osvjetliti cijeli prostor...nesto slicno koristimo sve vise i u filmu i to odlicno radi. Onda se jos malo poigrati sa licem i to je to. Uglavnom...kamera voli svjetlo...sto ga vise imas, lakse ti je raditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|