|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Vidi ga..., a jos mu ja stao na stranu... Ajd ne seri, ali ovaj put stvarno ![]() I kazes da nemas previse vremena za piskaranje u prazno, a napravio si najduzi post na temi/forumu na kome i nema po tebi smisla diskutovati, jer eto TI nemas s kim ![]() Ko crtani si film ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
Hajd da sad stvarno odostrim. Prec'ero sam malo..ok, malo vise. U svakom slucaju, nista licno, u svemu napisanom do sada. Ispalo je da trpam ljude u isti kos, a to mi nije bila namjera, daleko od toga. Jbg sad. Ako se neko uvrijedio, ja se ovim putem izvinjavam. I slazem se potpuno sa DADDY Z, ne bi trebalo da se cacka po biosima i ostalom. Ali i takvih gluposti ima.
Ivane, daleko od toga da si me uvrijedio, samo kroz ovo svo vrijeme koliko sam ovdje, nisam vidio ni slicno takvim rijecima u tvojim postovima, pa mi ono..kontas ![]() Da ne prdim vise - zao mi je kad ljudi imaju takve banalne probleme. Srecom, mene su mimoisli (za sad) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
Rumski, forum sa tehnicko kreativnim psiholosko terapijskim temama
![]() Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
![]() |
#64 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Ajmo od sad ako ima neko neku konstruktivnu kritiku u pogledu toga sta update donosi... da ne prdimo vise kako nam je skupo, ovakvo ili onakvo, dajmo konkretno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Naravno shvatam da si ovo napisao za pozitivnom konotacijom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Pro Member
|
![]()
Mislim da je doshlo do nesporazuma, al moram da proverim...
Quote:
ili kao svim ostalima ostane na 30%? "tvoj problem" = vishegodishnji, mozda chak i deceniski problem, kod cubase-a i nikakav tweak ti tu ne moze pomoci. Jer je Cubedno "nesposoban" da iskoristi procesor... i to sredjivanje se cheka vec niz godina... Tweak-ovi koje se pomenu pomazu malo ali se uglavnom svode na povecanje kasnjenja i smanjenje opterecenja u samome programu... nijedan od tih tweak ne pomaze da se cubase natera da pochne da koristi procesor punom snagom... a to je stvar/update na koju su neki skrenuli paznju... (da je opet izostao) ako se ja neshto nisam istripovao... Sorry za off, al morao sam, poshto ispade da postoji reshenje za cpu usage... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
U najmasivnijim projektima koje sam do sada radio na Cubase 8, moj CPU nije presao 70%, niti je potrosnja unutar Cubase dosla do 90%. Evo ti primjer jednog od projekata, post produkcija koncerta, koja se privodi kraju. U projektu je oko 80 trakova, + grupe + plugini + video prozor.
![]() U task manageru, zauzece CPU-a varira izmedju 16 i 30%, dok je unutar Cubase, zakovan tu gdje se vidi, na nekih 25%. Bez prelazenje preko toga, bez spike-ova. Asio buffer size 256, latencija 5.8ms. Jos jedan primjer. Takodje veci projekat, sa CPU oscilacijama unutar tm-a od nekih 20 do 41%. ![]() Unutar Cubase, potrosnja blago varira jedino prema dole, i ovo na slici je PEAK zauzeca. Takodje bez ikakvih anomalija, isti buffer size i latencija. U mom slucaju, ja stvarno nemam na sta da se pozalim. Evidentno je da odredjen broj korisnika ima (velikih) problema sa tim, kako na WIN tako i na OSX platformi, kod drugih je stanje isto kao i u prethodnim verzijama, kod trecih imaju poboljsanja. Moje misljenje je da su dobar pomak napravili, ali da je Cubase sam po sebi jako osjetljiv (preosjetljiv) na stanje unutar sistema - od BIOSA, drivera chipseta, pa do samih pluginova. I da je to mozda i najkriticnija stvar koja i dovodi do svih ovih nebuloznih stvari, da Cubase na fakticki dva ista racunara ne radi isto (npr). Svakako je ovo oko CPU potrosnje stvar za mozganje, i smatram da korisnik koji je vec platio nesto, ne mora da brljavi po racunaru i da umjesto rada sa muzikom, vise naginje informaticaru. Ali nazalost, situacija je takva kakva je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]()
Kakvi su dojmovi Dexxy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice downloada dobri
![]() Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedan electro-house koji "izlazi" pocetkom Novembra | Filip_ | Promocija radova | 0 | 24-10-2013 03:29 AM |
Vid' ?ta je rođusa danas...!!! | Bockie | Pricaonica | 2 | 23-04-2012 08:40 PM |
OFF-u je danas ON | LACKY | Pricaonica | 21 | 30-03-2009 04:23 PM |
Sta ste uradili danas?? | cAAc | Promocija radova | 6 | 23-11-2008 03:38 PM |
OFF-u je danas On | LACKY | Pricaonica | 33 | 25-03-2008 12:33 AM |