Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-10-2015, 11:36 PM   #31
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Preporuka AD/DA Converter-a do 1500e!!!

Quote:
Originally Posted by goran ns View Post
Na kraju krajeva stigao je Motu 16A AVB.
Prvi utisci: jednostavan za koriscenje u studiju kao konverter u oba pravca, sto mi je bitno, kao i kvalitet zvuka koji se čuje na prvo slusanje, ali karta ima i milion nekih fukcija pecovanja i mixera koji su meni nepotrebni a danasnje sve nove kartice imaju.
Sve u svemu za sad prezadovoljan, nadam se da će i tako ostati.
Još jednom zahvaljujem svima na savetima, pozz...

Gorane, posto sam isto zainteresovan za neki od Motu-ovih AVb interfejsa, reci mi molim te, jel si na Windows-u ? I kako ti se ponasaju drajveri ?

Meni do duse treba 4ins/4outs sa adat konekcijom pa pikiram Babyface Pro zbog na daleko poznate stabilnosti RME drajvera.

Ali me ovaj Sabre u Motu-ovim interfejsima jako privlaci
Jan is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2015, 07:56 AM   #32
goran ns
Member

Nisam, na Mac mini racunaru sam! Taj novi BabyFace pro je i meni bio u razmatranju u kombinaciji sa još nekom drugom kartom zato sto mi treba dosta ulaza, i za njega svi imaju samo reci hvale. E sad, kombinacija Motu i Pc u ranijim kombinacijama kod nekih su se javljali problemi sa driverima, mislim da su sada samo prošlost. Tada je Motu bio skoncentrisan samo na tržište za Mac racunare sada, sa ovom novom AVB linijom ja mislim kako do sada izgleda, a pratim tu liniju citajuci komentare po svetu, da su resili da razviju tu podršku sa draiverima i za Pc.
goran ns is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2015, 03:08 PM   #33
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by goran ns View Post
Nisam, na Mac mini racunaru sam! Taj novi BabyFace pro je i meni bio u razmatranju u kombinaciji sa još nekom drugom kartom zato sto mi treba dosta ulaza, i za njega svi imaju samo reci hvale. E sad, kombinacija Motu i Pc u ranijim kombinacijama kod nekih su se javljali problemi sa driverima, mislim da su sada samo prošlost. Tada je Motu bio skoncentrisan samo na tržište za Mac racunare sada, sa ovom novom AVB linijom ja mislim kako do sada izgleda, a pratim tu liniju citajuci komentare po svetu, da su resili da razviju tu podršku sa draiverima i za Pc.

Tako je, ali sam takodje procitao i mnogo komentara PC korisnika da nisu zadovoljni, da je latencija velika, da im ne radi stabilno na buffer size-om ispod 256 sempla, a napokon zelim da vise nemam nocne more sa drajverima
Old 30-10-2015, 01:32 AM   #34
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Preskupa je to sprava a da ne radi stabilno sa baferom ispod 256.

Mislim... Svaka im cast (ako je tako) ako gadjaju samo na mac usere i uspijevaju da prezive trku sa konkurencijom... Ali da nisu u stanju da napisu drajver za spravu koja kosta skoro 2000e, u najmanju ruku je neozbiljno.
Old 30-10-2015, 01:39 PM   #35
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Preskupa je to sprava a da ne radi stabilno sa baferom ispod 256.

Mislim... Svaka im cast (ako je tako) ako gadjaju samo na mac usere i uspijevaju da prezive trku sa konkurencijom... Ali da nisu u stanju da napisu drajver za spravu koja kosta skoro 2000e, u najmanju ruku je neozbiljno.
Pa Rhino, ti kao RME-ovac si navikao na rock solid , masa interfejsa se barem iz mog iskustva lose ponasa ispod 256, osim RME-a.

Skoro sam probao ovaj Audient ID22 kod mene, burr brown konvertori, odlican interfejs, odlican zvuk ali nisam bio zadovoljan u tih 20-ak min kako se ponasaju drajveri, krckanje itd ispod 256...
Old 30-10-2015, 02:52 PM   #36
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Dobro krckanje, zavisi pod kojim opterecenjem procesora...

Ali za 1700e se valjda neke stvari podrazumijevaju

Mada, u zavisnosti od drajvera do drajvera 256 je ok. I RME bude nestabilniji kako ides nize sa bafer sajzom, nije da nije.
Old 30-10-2015, 02:55 PM   #37
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Dobro krckanje, zavisi pod kojim opterecenjem procesora...

Ali za 1700e se valjda neke stvari podrazumijevaju

Mada, u zavisnosti od drajvera do drajvera 256 je ok. I RME bude nestabilniji kako ides nize sa bafer sajzom, nije da nije.
Ma kad kazem krckanje, mislim na krckanje bez ikakvog forsiranja procesora, obicna muzika iz AIMP-a...
Old 30-10-2015, 03:10 PM   #38
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Hmm, to mu onda dodje kao da platis Mercedes 88.000e i krckaju/zveckaju mu plastike enterijera.

Mene bi to licno iritiralo

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules