|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Po?tovane kolege, prijatelji i svi ostali dobre volje.....
![]() Već sam prije par god krenuo u ovu temu, međutim, kako se neke stvari u ?ivotu ne poklope onako kako bi mi htjeli..... Uglavnom, sve vraćam na početak...i zazivam ekipu za pomoć ![]() U ovih par god., dosta toga sam pročitao, primao razne savjete, čuo različita mi?ljenja itd... Svjestan sam da je ovo "rupa bez dna" i da je para nikad dosta, ali isto tako bi poku?ao koliko je god moguće, napraviti ?to vi?e za ?to manje para (kao i većina kod nas) Dakle, radi se o prostoru koji je dimenzija 4.20 x 6.70 visine 2.62 nije idealno, al eto... Cilj mi je pregraditi na dva dijela i napraviti studio i control room. Sistem sobe u sobi. Prvo se baziram na control room. unutarnje dimenzije 4x3.10 vis 2.45 ![]() Krećem od poda: Napravio bi ro?tilj (svi su pozvani hahaha) od letvi 5x3, između vuna 5cm i na to 2 sloja osb ploča od 15mm. S tim smanjivam visinu u startu cca 9-10 cm (računam i na gumene odstojnike za ro?tilj od poda). Zidovi: također drvene letve 5x3 na koje s unutarnje strane planiram staviti dva sloja gips ploča. vuna 5 ili 7.5 cm. Par skica ?aljem u prilogu. Razmak između studija i control room-a bi bio 5-10 cm. Zanima me dali je malo ići na samo dva sloja osb ploča na podu i dva sloja gips ploča na zidovima s unutarnje strane, tako i plafon. plus 5 ili 7.5 cm vune? O akustici mislim da je zasad rano. to bi ostavio da pričamo nakon prvog mjerenja odaziva prostorije. Jo? me jedna stvar zanima.... S obzirom da su mi vrata na stra?njem zidu control room-a (nije idealno i nije po struci) planirao sam napraviti stup koji bi bio pola bas trap, pola difuzor. (ispred vrata, vidi se na skici)? molim va?a mi?ljenja i savjete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
iskreno buraz, nemoj da se uvredis, ali da je moj projekat, ja bi izbacio uopste "gluvu sobu" iz price, i napravio celom duzinom kontrolnu sobu po dubini, gde ti je po dimenzijama sasvim pristojno za neki home projekat, a vokalno instrumentalna snimanja (izvinjavam se ako gresim ali podrazumevam da ne planiras da snimas hor ili ceo bend odjednom) mozes uraditi u okviru te velike kontrolne sobe, uz pomoc par pokretnih absorbera, cisto da malo zagluvi sobu a da ipak dobijes profesionalan usnimak...
time bi dobio sasvim dovoljnu sirinu i dubinu sobe, za sredjivanje prednjeg zida, soffita(ako si to planirao) sredjivanje prvih refleksija, prostor za sto i instrumente, zadnji zid sa malo vise punjenja i bass trapovi bash chunky da budu ![]() sve to pod uslovom da jos nisi podelio sobu itd... pozdrav i samo napred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() @gglulin: Šalu na stranu, što je prostor manji to ga je teže tretirati, a ovako od jednog skoro pa pristojnog prostora praviš DVA nepristojna. Pozdrav, Vasa P.S. Maločas videh da je @NLP pregledao temu. Kapiram da je čoveku dodijalo da svako malo ponavlja iste stvari, pa je rešio da ne komentariše ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 09-10-2015 at 02:21 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Uzgred, pre neki dan sam se prijavio na mejing listu Grejama Kokrana, i ba? preksinoć mi stigne ovo
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Odavno ne čuh pametniju i korisniju priču.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Nisam gledao video ali svakako veča "all in one" prostorija.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Coldplay studio - mali video | DaBear | Razno | 8 | 23-02-2012 02:38 PM |
Izgradnja prostora za vje?banje-"demo studia"- od početka pa skoro do kraja, hehe | premier | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 16-02-2010 08:53 PM |
Simpatican mali studio !!! | korenjak | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 28-03-2009 09:52 PM |
mali studio (problem sa bassom) | thd movin | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 29-01-2009 01:57 AM |