|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima. Imam priliku da uzmem povoljno Ymaha msp5 studio monitore pa me intresuju neka vasa iskustva. Npr da li je tacno da imaju veoma slab odziv ispod 100Hz ? Soba mi je manjih dimenzija...
Napomenuo bih jos da za potrebe mixanja uglavnom koristim slusalice ATH-M50, tako da bi mi monitori koristili uglavmom za proveru i preslusavanje. Last edited by radsoul; 13-09-2015 at 10:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja mislim da ta yamaha ima opseg do max 50hz,uostalom u maloj prostoriji ne mozesh ni da cujesh to.Nije losha ta yamaha(msp5) za male prostorije,mislim normalno uvek moze i bolje ali najbolje je da ih poslushash.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Testirao sam pomenute zvucnike i definitivno im malo nedostaje low end, mada za ovu velicinu to je i za ocekivati, cak sam stekao utisak da ni visoke frekvencije nisu u prvom planu. Tako da mi u celini zvuci sve dosta neutralno i pomalo "suvo".
Srednje frekvencije mi se cini da su lepo istaknute. Cujem neke stvari u srednjem dellu frek. spektra koje recimo nisam uocio do sada. Tako da neki miksevi koji imaju nesredjen srednji deo spektra zvuce mi uzasno lose, sto nisam mogao da primetim na nekim drugim sistemima... Takodje sam primetio da ukoliko snimak ima kompresije u srednjem delu spektra(primer el. gitare), dolazi do isticanja efekta pumpanja sto moze malo da iritira ako se uzme u obzir slusanje... Nisam stekao utisak da su agresivni ili da iritiraju u nekom frekvencijskom delu spektra, cak sto vise zvuce mi pomalo i "utopljeno", ocekivao sam mozda malo "ostrije" tonove... Utisci su na prvo slusanje i pri manjoj snazi. Pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
nemoj se opterecivati velichinom sobe kad kupujesh zvuchnike, soba je ista koji god da kupish.
I meni msp7 zvuchi malo stidljivo u visokim, al verujem da je to i stvar navike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Meni je lichno mnogo bolji zvuk na msp7 nego na ns 80..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Mislim da je ovo ipak dosta korektan i koristan monitor u smislu uocavanja propusta i gresaka u miksevima, dok za uzivaoce hi-fi zvuka moze da postane razocaranje.
Tokom miksanja dosta dobro istice promenu nivoa traka sto je jedan od pluseva. Niske frekvencije nisu za pohvalu ali npr. uz kombinaciju dobrih slusalica (primer ATH M50) mogu se postici veoma dobri rezultati. Istice upotrebu prostora na trakama. Kratko receno, doziranje reverb-a se lepo uocava. Sve u svemu mislim da je veoma dobar za precizno doterivanje nivoa, dodavanje efekata, uocavanje nepravilnog rukovanja sa dinamickim procesorima(kompresori). Sa obzirom na svoju velicinu(5") poprilicno je glasan i bez izoblicanja na visim nivoima, sto me je bas iznenadilo. Pozdrav svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |