Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2015, 08:06 PM   #1
Haxli
Pro Member

Default The One Hour Mix by Graham Cochrane

Sve je sa yt kanala Recording Revolution

hm nisam siguran da ce ovo svima da bude interesanto, pogotovo ne ljudima koji su godinam
u ovoj prichi (mozda se chak nece ni sloziti s odlukama/filozofijom koje je iza ovoga, a mozda i greshim).
S druge strane uvek je zanimljivo videti/chuti kako drugi rade i razmishljaju s kokretnim primerima

The One Hour Mix Part 1: Volume & Pan

The One Hour Mix Part 2: Mix Buss Processing

The One Hour Mix Part 3: Using EQ

The One Hour Mix Part 4: Compression

The One Hour Mix Part 5: Reverb And Delay

The One Hour Mix Part 6:
* bice dodat po objaljivanju...
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 05:30 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: The One Hour Mix by Graham Cochrane

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
hm nisam siguran da ce ovo svima da bude interesanto, pogotovo ne ljudima koji su godinam
u ovoj prichi (mozda se chak nece ni sloziti s odlukama/filozofijom koje je iza ovoga, a mozda i greshim).
S druge strane uvek je zanimljivo videti/chuti kako drugi rade i razmishljaju s kokretnim primerima
Meni je najinteresantnije to ?to ne mogu da se setim kada sam poslednji put raspolagao ovako pedantno organizovanim kanalima.

Pozdrav,

Vasa
Old 11-09-2015, 06:36 PM   #3
Haxli
Pro Member

Mozda si samo u "haosu" koji tebi savrsheno odgovara, kad predje u naviku teshko se ide nazad

Generalno:
Uvek se dosta pricha o toj organizaciji kanala, bilo da su pisani ili video turtoijali ali izgleda
ljude vishe vuche zelja da krenu s radom nego da se organizuju... (izgube vreme na to)
Old 11-09-2015, 10:18 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Mozda si samo u "haosu" koji tebi savrsheno odgovara, kad predje u naviku teshko se ide nazad
Ma gde mi odgovara. Govorim o kanalima koji mi dolaze na miksanje. Srećom, sve je manje posla pa samim tim i manje nerviranja. U davno doba doba kad sam i snimao i miksao kanali su bili prilično pedantni, bilo da sam ih snimao ja ili neko drugi. Podrazumevalo se da tako treba da bude.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 11-09-2015 at 10:30 PM. Reason: quote
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 11:04 PM   #5
Haxli
Pro Member

Sreca u nesreci, al odoshe zivici...
Old 15-09-2015, 10:10 PM   #6
Darsus
Member

Iako radim elektronsku muziku, Graham je neko od koga sam ubedljivo najvise naucio. Ubedljivo. Covek prica o osnovnim, jednostavnim stvarima koje zapravo rade. Masa stvari koja se vidi po tutorijalima i master class-ovima su uglavnom cake koje su slag na torti jbg, snimio je on dobar video i po tom pitanju.

Darsus is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2015, 01:57 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darsus View Post
Iako radim elektronsku muziku, Graham je neko od koga sam ubedljivo najvise naucio. Ubedljivo. Covek prica o osnovnim, jednostavnim stvarima koje zapravo rade. Masa stvari koja se vidi po tutorijalima i master class-ovima su uglavnom cake koje su slag na torti jbg, snimio je on dobar video i po tom pitanju.

Čovek je super, ali u ovom konkretnom video serijalu koji je Haxli postavio (ne znam da li si ga pogledao) bavi se ba? ?lagom na torti Zato sam i napisao ono ?to sam napisao.

Kad ima? ovako dobro organizovane kanale ? dobro odsvirane i pedantno snimljene tejkove koji su posle pedantno iskombinovani... tehnički deo miksa je smejurija od posla.

Najbolje mi je ?to čovek ne prodaje maglu, na tome mu svaka čast!

Pozdrav,

Vasa

Sent from my 6016X using Tapatalk
Old 16-09-2015, 03:14 PM   #8
Darsus
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Čovek je super, ali u ovom konkretnom video serijalu koji je Haxli postavio (ne znam da li si ga pogledao) bavi se ba? ?lagom na torti Zato sam i napisao ono ?to sam napisao.

Kad ima? ovako dobro organizovane kanale ? dobro odsvirane i pedantno snimljene tejkove koji su posle pedantno iskombinovani... tehnički deo miksa je smejurija od posla.

Najbolje mi je ?to čovek ne prodaje maglu, na tome mu svaka čast!

Pozdrav,

Vasa

Sent from my 6016X using Tapatalk
Slazem se, ali mislio sam na njegov blog i youtube kanal, stvari koje konstantno forsira kao sto su dobar balans, gain matching, mono mixing, referenciranje itd.

Naravno da je mix mnogo laksi sa dobrim snimcima, ali u elektronskoj muzici se generalno cesto desava da zvuk koji se dobije sintezom, resample-ovanjem itd nije bas najbolji zvuk, te treba odredjeno peglanje. Meni je u tom smislu dosta pomogao.

Pozdrav
Darsus is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2015, 08:30 PM   #9
Haxli
Pro Member

Mislim da koliko ga ljudi gotive upravo zbog toga, toliko ga neki i ne podnose neki drugi

Jer chesto pricha proste i jednosavne stvari koje treba da se odrede, bez neke "prevelike" filoSofije
ili magle (kako reche awacs). Dok su ljudi, mozda greshim, zeljni nechega totalno suprotnoga...
epohlanih trikova i tvikova koj rade al rade u konkretnim sluchajevima i na odredjenim primerima...
i doneke su totano neprimenljivi bez svega onoga shto Grem pricha... tj sve ostalo postaje lakshe...
Old 18-09-2015, 12:28 AM   #10
Haxli
Pro Member

Nisam stigao da odgledam danas, pa sam zaboravio da postujem shesti deo...

The One Hour Mix Part 6: Sweetening

Molba modovima da iskopiraju ovaj video u prvi post ako nije problem...
Chisto da sve bude pregledno i na jednom mestu... Unapred hvala

Sorry predvideo sam chinjenicu da necu moci da editujem prvi post

Last edited by Haxli; 18-09-2015 at 10:37 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules