|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Nateralo me da malo promislim, jer sam radio na televiziji (RTV) na elektronskoj grafičkoj obradi... Doduše ne loto, nije bilo takve emisije...ali manje bitne stvari kao što je Dnevnik, Vesti itd...ali je bilo grešaka...
Uf, kad se setim lepe Petre Cvijić...pre nego što ju je Tijanić "uhapsio"... Pa posle napravila sranje sa kolima...al, ne sad to... Ovako, moj stav je da je loto svakako namešten. Oduvek i svuda. Tome služi. Kratkoročna popuna budžeta. Drugo, softveri koji rade el.graf obradu, imaju inpute o broju učesnika (koju je neko odredio) i novcima koji su na raspolaganju (broj onih koji su nešto dobili). Pošto je teško zamisliti tastaturu na kojoj je moguće greškom "utepati" br 7 za br 1 - liči na nameštaljku. Međutim, SVAKI softver ima "Preview" opciju i jako je teško da zamislim da se nešto kuca u realnom vremenu u etar. Dakle, moraš prvo da ukucaš, zatim pustiš "preview" (koji odobrava reditelj/realizator) i zatim potvrdiš "ulazak" u etar potezom na tastaturi, koji opet on (realizator) može da kontroliše (pusti ili ne). Dakle, nekoliko ljudi koji sede u režiji vidi sve što radiš, i zatim reditelj odobrava realizatoru šta da radi sa onim što je el.graf obrada ukucala. Uigrane ekipe ovo rade i zato to ide jako brzo. Dakle nikada jedan čovek (el.graf obrađivač) zaista nema šanse da sam ima slobodu da sam kuca šta hoće. To bi onda svedočilo o izuzetnoj neozbiljnosti TV Prva i na početku, onima koji su im dozvolili da se bave prenosom Državne lutrije. Sa druge strane, zaposliš "nekog šabana" i za 20 'iljada koje verovatno kasne, mu poveriš (kako se ispostavilo) važan posao . Splet nesrećnih okolnosti koji je samo čekao da se desi je samo eho raspadajućeg sistema... Ne bi me čudilo da se uskoro neko seti da proda Državnu lutriju. Ovo samo pomaže kupcu.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od cega sve pada sistem!!! | alhoholicar | Audio Software | 9 | 05-07-2008 02:50 AM |
Referentni sistem | dr.Ru | Razno | 8 | 26-01-2005 08:57 AM |