|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Koliko sam shvatio iz raznih članaka, sudija je čak bio naklonjeniji tu?enoj strani (insistirao na klavirskom izvodu Gejeve pesme, a ne na snimku), ali sudija se ne pita za ishod spora. Zato je u američkom pravosuđu onolika tuča oko izbora porotnika pre suđenja.
Sme?no je. Mislim, kao ?to tim porotnicima Blurred Lines liči na Got to Give Up tako meni rif Black or White (Majkl D?ekson) liči na Dirty Boulevard (Lu Rid), pa ?ta? Liči, ali nije isto. Kod Farela su iste note, ali ne na istim mestima u taktu, kod MJ je isti osnovni voicing PLUS ritmika ali su drugačije tumačene harmonije. Msm, ?izenje, ?a?avilo... Va?no je da Farel nije ostao bez kuće zbog plagijata, a Gejevo potomstvo steklo neku vajdicu (kad se odbiju advokatski tro?kovi). Ima se, mo?e se. Pozdrav, Vasa
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je kao neko prokletstvo, šta god uzmem da sviram u poslednje vreme ukapiram da je u pitanju "omaž".
John Lennon - Whatever Gets You Thourgh The Night << The Beatles - Don't Let Me Down << Bob Dylan - I Shall Be Released Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water << Ravel - Bolero Indexi - Da sam ja netko << Hair - Aquarius Partibrejkers - Ona živi na brdu << The Doors - Maggie M'Gill Pa i filmovi: Rajko Grlić - Karaula << Gabriele Salvatores - Mediterraneo itd...
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 18-05-2015 at 07:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mislim, sto kaze Vasa, nece oni ostati bez krova nad glavom...pogoto Pharell koji je pun ko brod (net worth $97M) demo dalje...do nove "inspiracije".
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
U prevodu, trebalo je da slaže da nikad nije čuo za tog Marvin Gaye-a?
ne vidim da je Mayer platio bilo šta za Waiting on the world to change (Curtis Mayfield - People get ready), Heartbreak warfare (U2 - Bad), You're no one til someone lets you down (Ernest tubb - Walking the floor over you) Takođe ne znam da li je coldplay platio za onu krađu od satrianija. Ili Paul McCartney za Anyway koja je takođe "People get ready" od Mayfielda u strofi. Gary Moore je bio optužen za Still got the blues davno, kao da je ukrao od nekih francuza valjda.. pa je rekao da je verovatno čuo tu pesmu na radiju dok je boravio u toj zemlji, i koliko znam ništa nije platio. Ovo mi je glupost isto koliko i man at work situacija sa "krađom" dečije pesmice. Edit: Sve je već rečeno. Pogotovo u popularnoj muzici. Evo ja danas radim pesmu za klijenta, koja podseća na police zbog riffa, a sam stil je a la toto sa kraja 80tih, i s obzirom na to da je Sting često u srbiji (ne znam što mu ne daju državljanstvo) ![]() Last edited by HeatMan; 23-05-2015 at 12:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta je vazno u muzici ? | DaBear | Razno | 56 | 04-01-2011 12:04 AM |
kad ROLAND mora da radi ovo znaci nema para u muzici :))))))))))))))) | shashko | Razno | 13 | 12-08-2009 07:47 AM |
VST instruments u Pop Muzici | Riccolo | Audio Software | 8 | 03-03-2009 08:39 AM |
Stakleni zid u studiju! Ko kaze da ne moze? | Moritz | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-12-2006 08:10 PM |