Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2015, 06:29 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default O forumu i Q faktoru

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Evo lijep dokaz da je ovaj forum oti?ao stvarno u kurac!

Ovu cijelu temu ne da treba zaključati nego najozbiljnije pobrisati da se pred nekim novoregistriranim članom ne sramotite. I vi i cijeli forum...

Bo?e...
Najiskrenije se izvinjavam ?to revampujem zaključanu temu, ali već par dana razmi?ljam o onome ?to se u njoj zapravo nalazi.

Shot je donekle u pravu kad ka?e da pomenuta tema pokazuje koliko je Forum oti?ao u kurac. Propustio je da pomene kako ta tema u stvari pokazuje koliko se bilo kome odavle (i.e. sa Balkana) jebe za ovu nazovi struku. Forum bez autoriteta ? ne moderatorskih nego poslovnih ? svakako je osuđen na odlazak i u kurac i u majčinu.

Poluofrlje gledajući arhivu i timeline Rumskog vidim da je podosta ljudi učestvovalo, raspitivalo se, razmenjivalo iskustva... a kad su saznali ono ?to ih zanima nestajali su odavde u vidu lastinog repa (neki uz svađu, neki uz fade out). Msm, to je OK, svako svoju sreću tra?i. Ali nije čudo ?to se forum pretvorio u ono ?to je sada: ako onima koji su od njega imali vajde nije stalo do njega za?to bi bilo ko drugi imao bilo kakvu odgovornost?

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 08-05-2015 at 06:29 PM. Reason: naslov
awacs is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2015, 08:57 PM   #2
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Ceo dan ti kuliram post ali ne vredi.

Prvo, danima se lomim da li javno ili privatno da ti napisem da sam cuo skoro " malu grupu pedera" i pala je na mene kao bomba. Nikad nije bila aktuelnija. Pa cak i u vezi sa rumskim.

Drugo, mozda je doslo vreme da se podvuce linija i shvati da su oterani ljudi koji su ponesto znali i o akustici i o miksu i o live-u i o monitoringu i o masteringu i o komponovanju i o aranzmanima i o sviranju i o produkciji i o prodaji muzike a bogami i ljudi kojima je najveci talenat bio da kazu pravu rec u pravo vreme.

Eno ih, govore na gearslutzu na jeziku koji im nije maternji. I slusaju ih.

U tome smo ucestvovali svi, ukljucujuci mene (krivi smo mi / mi smo se sklanjali)

Dozvolili smo da ti ljudi odu.

Ne mislim da je ovo lose. Mislim da je napokon ovaj forum dosao do faze kada mora da odluci sta je - najozbiljniji audio forum kod nas ili samo jos jedan u nizu mesta koja ponekad, mada retko, imaju zrno sjaja.

Poslusajte pesmu " mala grupa pedera". I pogledajte (u danasnje vreme - guglajte) datum kada je izasla.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2015, 10:28 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: O forumu i Q faktoru

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post

U tome smo ucestvovali svi, ukljucujuci mene (krivi smo mi / mi smo se sklanjali)

Dozvolili smo da ti ljudi odu.
Da, ima istine i u tome Ja sam pak mislio na nešto poput one patetične Montenove „zajedno smo rasli, grade, ti i ja”. Ono – lojalnost koja se ponekad plaća živcima. Glupi romantični pogled na svet.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 08-05-2015 at 10:39 PM.
Old 09-05-2015, 12:24 AM   #4
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Pozdrav ljudi e pa ovako ja sam hteo samo da kazem da rumski forum postoji vec dosta dugo i ima podosta veliku arhivu podataka(raznih korisnih stvari i saveta),tako da ja npr pre nego sto nesto pitam prelistam sekcije i obicno nadjem reshenje.Tema iz koje je nastala ova nova ja mislim da ima reshenje,ja sam imao slican problem(sa send kanalima) ali su mi clanovi Khan,awacs,Alfom i Dabear pomogli da shvatim kako da ga prevazidjem i na tome sam im zahvalan.A sto se tice clana Bockie imam samo reci hvala,mnogo puta mi je izasao u susret i na tome sam mu zahvalan(dodjem mu gajbu piva).

Prodajem daske za peglanje
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 12:51 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Kršim izvestan "samo-ban"...Nisu me na sopstveni zahtev banovali...

Znam koliko znam, dosta vremena sam posvetio ovom poslu, dosta toga uradio, koliko sam mogao u datim okolnostima... Smatram da ne znam još puno... Ovaj "posao" je takav da se uči sa svakim novim poslom...

Svaki moj odgovor ili savet je takav da je u funkciji sticanja saznanja pre nego "instant rešenja"... Jer svako saznanje predstavlja novi "presedan" i "pravilo" u ovoj branši.

Sve što se pomenutog posta tiče...ako se pažiljivo čita...ukazujem isključivo na pojave, a ne na pojedince i to jasno podvlačim (boldujem, šta god).

Ko se prepoznao...njegov problem.

Neću reći nešto što se nekome dopada, već ono što mislim da je korisno za sve.

Možda nekad preterujem, pa i to radim da bih skrenuo pažnju na nešto što znam. Oslanjam se ponajviše na praksu, a nikako pretpostavke. No, i tada sam za pravila, pa ću još dva dana da ćutim...sa evo ovim izuzetkom...

Jer je ovo ipak umetnost. Jer ovo nikakda neće biti samo zanat.
I nemam pravo da "kanališem" nečiju kreativnost...već samo da je ohrabrim!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 01:01 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Oti?ao Ken Skot pa ostalo na gearslutzu upra?njeno mesto za imigrante. A gde je oti?ao? Pa na facebook, naravno.
Old 09-05-2015, 01:20 AM   #7
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ne znam ljudi za vas, za ostale itd, ali znam za sebe sta cu i kako cu, iako se retko ukljucujem u prepirke, ja uopste ne mislim da je forum otiso u k... a cim upalim komp prva ili druga kartica mi je da proverim postove na rumskom... iskreno, aktivno vec 3 godine sigurno... i dalje ne mislim da je rumski otiso u k... zaista... to je ogromna baza znanja, korisnih postova, informacija a sve ostalo je od coveka do coveka... isto kao sto neko moze da isprovocira na rumskom, isto tako neko moze i da odluci da ne reaguje... i mene 1000 puta isprovocira nesto da napisem nekom, ali ne dozvolim egu da bude veci... a ego je kod umetnika veeeeoooma izrazen... i bas zato nastaju prepirke svadje psovke itd...
a sto se tice pocetnika, glupih pitanja ili "glupih" pitanja, mislim da i kad bi doslo utopijsko stanje da svi na forumu znamo priblizno sve, uvek bi se naso neko ko bi postavio "glupo" pitanje... a na clanovima je da odaberu da li ce da odgovaraju ili nece... ko je otiso , otiso je, kad mu bude trebalo vratice se i to je to... to je neminovno... eto i ja sam od tog bockiea naucio mnogo toga, a on covek dezurni sirilac defetizma po forumu i posle kazete otiso rumski u kur... ajte molim vas gospodjo
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 02:38 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

I dalje ne mislim da je otisao u kurac...

Samo ono sto zaista puno fali vec neko vreme su gosti foruma. Steta sto je sa Japancem propala prica
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 03:21 PM   #9
bole
Member

Ovde postoje velike razlike u godinama, iskustvu, strucnosti, u razumijevanju i shvatanju softvera, hardvera, muzike, zanrova, estetike ali i bezobrazluka.... kontam da je forum u piku i da ga treba limitovati ( u smislu, ima dosta ok sadrzaja da zvuci fino al uleti neki nezeljeni sadrzaj koji ne donosi nista novo nego smeta pa ga zabija u crveno ) limitovati u smislu clanarine i nekih razreda.... da se zna gdje ko sta pita i ko o cemu govori.
Old 10-05-2015, 02:18 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by bole View Post
Ovde postoje velike razlike u godinama, iskustvu, strucnosti, u razumijevanju i shvatanju softvera, hardvera, muzike, zanrova, estetike (...)
... kao i u fizičkom životu

Ne moramo svi da se razumemo u terminologiju da bismo komunicirali, niti moramo da imamo isto iskustvo i sve drugo što si pomenuo. Ponekad je dovoljno poslati nekakav zvučni primer (čak i projekat) na osnovu koga može da se razgovara. Ljudi koje smo „oterali” (kako kaže @darkstar) otišli su mahom zato što im je dodijalo da razgovaraju sa onima koji nemaju ni javni CV ni privatne rezultate koje žele da pokažu.

Kako god ga ko tumačio, ovaj forum je prilično iskreno ogledalo stanja u struci. Možda i nismo ružni, možda je samo ogledalo iskrivljeno, ali i to ogledalo smo zapravo sami napravili – neko prisustvom, neko odsustvom. Zato mi je primedba koju je uputio @Shot bila malo onako „balkanska” – lakše nam je da kažemo kako je neko u kurcu nego da mu pomognemo da izađe iz kurca, pa makar ta pomoć možda i nama samima dugoročno bila od koristi.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 10-05-2015 at 03:04 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules