|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pa i slusanjem i gledanjem, jer samo slusanje ti ponekad ne kaze da si u crvenom, ne znam jel postoji koji pametniji sistem, al to kod mene obicno znaci ponovno premiksavanje, onda odvrnem monitore jace tako da sa manjim nivoima na kanalima dobijem isti zvuk
2Awacs: pretpostavljam da je mislio na stereo out |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Zanemari mene, ja sam očigledno zalutao u ovu temu. I dalje mi ništa nije jasno, ali važno je da svima ostalima jeste
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 02-05-2015 at 01:43 PM. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
evo prijatelju da ti objasnim onako.. ![]() Output channel= master cannel na mixeru ilti Stero out. Send channel (naravno da ?alje?) ali otvara? "FX channel Track" i u njemu napr. otvori? reverb..te kad ga na audi cannelu-Send otvori? i pojačava? (potenciometrom) pojačava se i signal na (e sad pazi ovo ![]() Tako isto i da ne otvori? nikakav reverb već samo da pojačava? SEND (audio channel) signal se pojaćava na Stero out-u...! Dakle pusti pre fader/post to ku?e i mala deca ali stvar je o ovom ?to sam naveo. E A SAD..moje pitanje je bilo kako to VI re?avate. Ja to re?avam na vi?e načina osim slu?anjem i gledanjem (u onu zelenu crtu ![]() Dakle reverb je samo usput spomenut tako da DRY i WET su stare tj. prastare priče. ![]() Pozdrav, Idvi
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Uh...kakav post... Pa ne znam čika Idvi ?ta tu ima da se "re?ava". ?ta je re?enje? Da, signal ide sa kanala u master. Da, signal delom preko senda ?alje? u FX "?inu". Da, zbir dva signala je veći nego vrednost samo jednog, dakle jači je na masteru. Matematika je neumoljiva. I ?ta sad da se tu "re?i"...? Ako je cilj da ostane nivo signala u granicama jačine osnovnog kanala, dakle, mora se smanjiti jačina u kombinatorici oba kanala, dakle osnovnog i FX. Mo?e se koristiti i nekakav limiter, ali to ima za posledicu potpuno drugačiji proizvod u produkcionoj filozofiji. Nema "re?enja", već su to fakti i posledice. poz'
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što kaže Boki, to su prosto činjenice. Lično nikada nisam slao send u prazan FX kanal, a i ne poznajem nikoga ko jeste. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-05-2015 at 11:41 AM. Reason: slova |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
?ovek postavlja pitanje, ne dovoljno stru?no, ali sasvim jednostavno i razumljivo, a onda po?inje Ilijada i Odiseja...Odavno na ovom forumu nema drugarskog odgovora, kao ?to je to slu?aj na stranim forumima. Mo?da je pesparica i nervoza krivac...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Već mi je pun kurac kukanja nad taštinom u odnosu na dobijeno.
Sve neke seka-Perse, u prvi plan ide odnos, a zanemaruje se jebena činjenica da je čovek dobio najbratskiji odgovor, koji će NIGDE IKAD da dobije! Ko je meni rekao šta... Najeo sam se debelih govana! NE sad da je do Idvija, nije, jasno je šta hoću da kažem, nema žalbe, već ovo postaje jebeni patern. "Pravo glupljeg"!!! Manite se tih sranja. Da , psujem, i popizdeo sam. Neko ima pravo da ne zna i ne zna kako da pita, a kad mu se odgovori, onda kuknjava, zato što pita osnovnu , prebazičnu stvar, i pravo je čudo da se potpisuje "studijima i poslom i karijerama" a ne zna šta je mic a šta line... Jebeš priču, banujte, većajte, ali razumite da mi je teško da u takvim uslovima funkcionišem demokratično kad treba da podržim neznanje i reagujem "pragmatično" na totalnu ignoranciju i nepostojanje zdravog razuma... Da, kriv sam. Ajd' u pičku lepu materinu! Na šta ovo liči? Ozbiljan forum treba da ugroze debilna pitanja i imbecilne ideje?! Ko vam je šta dužan? Gde je volja, gde je želja da se nauči? Ma ajde bre...! Molim da kolege postupe u skladu sa pravilnikom!
#9 | |
VIP Member
|
![]()
... osam, devet, deset.
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Stručni termini nisu izmišljeni da bi se iko kurčio i ispadao pametan u društvu, nego da bi komunikacija među kolegama bila brža i preciznija. To važi i za automehaničare i za obrađivače zvuka. Ako, kako kažeš, govoriš četiri jezika ne bi trebalo da ti bude teško da naučiš i par desetina izraza (i njihova značenja). Mislim, posle skoro dvanaest godina boravka na ovom forumu.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-05-2015 at 10:18 AM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A ?etiri jezika ha ha ![]() ![]() ![]() ![]() Pa bar ovi na?i prostori su duhovit narod a Srbi naro?ito (eh dragi ?kalja ..itd) A ?to se ti?e komunikacije glede glazbe, muzike i te boranije: Ray charles nije imao pojma ?to su note ![]() A onaj ?udni Beethoven lik bio gluh? pa kako ?ovo skladao be?e gluv? ![]() ![]() Taj na na?em forumu ne bi dobro pro?ao. Ajde prijatelju da zaboravimo to sve pa vako: JA PRIZNAJEM..da sam glup i ba? ne i obrazovan i ta ?injenica mi ne daje pravo da se obra?am preko foruma: branoyu,Filipu, Siru, Moglu; Amateru itd. itd...jer bi to slu?ajno mogli pro?itati i awacs, Bockie, mladenstojanovic itd. ALI chudno mi je da uop?te reguju na takve imbecile kao ja ![]() ![]() Pozdrav i..zasad zatvaram temu ![]() PS. Sje?am se da lik koji me napade zbog ? i ? (..kao ?to pametujem a neznam gramatiku) a ON pametnjakovi? nema pojima da u SL nema ??. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|