Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2015, 02:05 AM   #71
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Ni ne treba spominjati, a kamoli uporedjivati C5 sa C8. Od iskoristenja procesora, brzine otvaranja projekata, pa nadalje stabilnosti. U odnosu na 7.5 je velika razlika, a kamoli sa C5. Naravno pricam o C8 - 64 bitnoj aplikaciji na x64 sistemu u odnosu na C5 koji je 32-bitni na kom god sistemu bio. 10 GB materijala u ramu, 50+ audio trakova, preko 70 insert pluginova na kanalima, + FX kanali i efekti, + efekti master kanala i 10-ak VST-ova sa 15-tak svojih audio kanala - asio buffer size 32!, latency 0.7 ms, i ispod 50% ASIO zauzeca, sve uredno prasi i bez problema ide u real-time-u. To je ta neka jel, optimizacija. I jos jednom da napomenem - sve ovo u real time sa najmanjim mogucim buffer size-om koji mi moja karta nudi, a to je 32. I ne znam kome pored ovoga moze i pasti na pamet da pali C5 i bilo sta uporedjuje, osim kome je bas, bas dosadno.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2015, 07:06 PM   #72
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Koja je konfiguracija u pitanju sky net?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2015, 09:34 PM   #73
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ljudi, pustite opterecenje procesora... to krajjnji slusalac ne zna. ima li razlike u zvuku, C5 I C8, u sabiranju...?

Mozda ja ovako razmisljam jer imam c5 I nemam pojma koliki mi je cpu perf, jer ga ne palim vec godinama....
Old 14-04-2015, 10:28 PM   #74
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ljudi, pustite opterecenje procesora... to krajjnji slusalac ne zna. ima li razlike u zvuku, C5 I C8, u sabiranju...?

Mozda ja ovako razmisljam jer imam c5 I nemam pojma koliki mi je cpu perf, jer ga ne palim vec godinama....
Ne mogu da pustim CPU opterecenje, jer recimo lagano bih migrirao na Reaper, ali mi se CPU mnogo brze optereti u njemu... Al ti rece da nemas tih problema

Trebalo bi da uzmem uskoro C8, ali sad s obzirom da ima Elements Trial za koji ne treba dongle, razmisljam da se ne zaletim i da probam prvo Elements da vidim sta se desava na mojoj masini... Izgled C7 mi se uopste nije dopadao, narocito prikaz waveforme u aranzeru, delovao mi kao da je blurovan u odnosu na ranije verzije i u odnosu na sav ostali softver koji sam probao u zivotu, i to mi je ono veliki problem, jer radim puno editinga. Da ne pricam ono, stanes misem pa sacekas sekundu da se pojavi sakriveni button (send recimo) itd... Mnogo sitnih stvari koje su mi usporavale elementarni rad...

Tako da javicu utiske kad isprobam Elements
Jan is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2015, 11:32 PM   #75
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nemam problema jer mi je 90% posla u studiju bez I jednog midi kanala....i Bude neki konacan broj kanala
Old 15-04-2015, 12:09 AM   #76
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Koja je konfiguracija u pitanju sky net?
i7 2700K sa 16 GB ram-a, sistem na SSD-u naravno. Stock clock, ubrzo ide na 4.5+ pa cu vidjeti ima li razlike, mozda je neko to probao pa zna postigne li se ista. Svakako sam i ovako prezadovoljan.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 02:23 PM   #77
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 02:41 PM   #78
silzg
Member

silzg's Avatar

10-tak godina koristio FL Studio. 12-ica je bila kap koja je prelila ča?u pa se prebacio na Studio One.
silzg is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 08:39 PM   #79
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

sta je sa 12-icom?
Old 22-05-2015, 01:24 AM   #80
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Nije nista, radi kao sat, i kada vecina novih funkcija, ali meni su ukinute neke funkcije sa step sekvencera, i primoran si da to radis u piano rolu, a ja ne zelim tako, pa sam ostao na 11 gde imam te mogucnosti, pa onda ako zelim, prebacim iz step sekvencera u piano rol
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules