|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na trudu blags / awacs,
evo postavljam sliku gde se vidi da je wav. format i ima velicinu (slika 3) Koristio sam i Sound Forge i Audacity https://www.youtube.com/watch?v=zaVr_WLikqs ali nista za sada... evo postavljam ako neko hoce link da preuzme pa da proba kod sebe https://drive.google.com/file/d/0B3s...ew?usp=sharing Malo me zbunjuje to kada otvaram preko VLC ne vidi duzinu snimka (slika 1) a preko SF (Slika 2) lepo vidi duzinu snimka 2:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da, otvorih u Forgetu...
Otvara kao RAW...probao sam i kao 16, 24 i kao 32 bit... Svaki put je rezultat potvrdio jednu pređašnju sumnju. A evo i koju: Naime, pre pokretanja SForge-ta, prvo sam probao da "razdvojim" fajl u nadi da ću bar jedan deo da otvorim, ako je kraj ili početak fajla problematičan. Koristio sam običan RAR paker...i split to multiple archive funkciju... No prvi put nešto nije radilo kako treba, pa je umesto da razdvoji u delove, spakovao ceo fajl od 29,9 Mb u ...pogodi koliko? - 21kb (?!?!) E sad, opet radi testa (potvrde onoga što već znam), otvorim novi fajl u Forge (44.1/16bit), i ubacim 60sec silence, zatim snimim na desktop. Taj fajl od 10 Mb u rar-u zauzima 7kb. (!) Zatim otvorim raniji audio fajl sa gotovim miksom u Forge i izdvojim 60 sec parče, pa to snimim na desktop i ubacim u rar. Taj naprotiv bude 7 Mb! Dakle, dva fajla, svaki po 10 MB - u RAR-u zauzmu drastično različite vrednosti! Onaj koji sadrži zvuk je za 30% manji...A onaj sa tišinom...gotovo ne sadrži ništa osim par kilobajta za ekstenziju i ime! To sam u potonjim potezima i potvrdio u Forgetu, kada sam otvarao kao RAW-wav...i dobio oko 3 min tišine... Bojim se da je fajl od 29.9 Mb koji imaš...dead silence! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic Audio error!! | Everbeatz | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 06-02-2012 11:25 AM |
Cubase error & zvucna - HELP | Eeva_r&b | Audio Software | 11 | 12-05-2011 06:18 PM |
Yamaha O2R SUB CPU FAULT error :S | macedonian1 | Computer Hardware | 1 | 01-07-2010 08:53 PM |
Pucketanje u mixdownu i cubase error | File | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 28-02-2009 07:54 PM |
Yamaha O2R error :( | 777 | Computer Hardware | 1 | 11-12-2007 07:39 PM |