Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2015, 06:10 AM   #11
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Cubase 5 vs 500 eura

VCA faders;
Audio & Midi render in place/dry ili sa insertima, ili i sa insertima + master fx;
Manja potrosnja CPU (u mom slucaju BAS manja);
Daleko brze otvaranje velikih projekata;
Od audio alata spomenuo bih samo VariAudio - sjajnu alatku s kojom kad se ovlada, iritantni melodyne moze u penziju;
Dodao bih jos i ovo : VST Connect Pro, koji jos nisam isprobao. Radi se o real-time usnimavanju ''na daljinu''.
Meni dovoljno.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 07:52 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Variaudio postoji i u 5ici, koja ima narodnu verziju. Pritom, iako praktičan, meni ne može da zameni Melodyne po ukupnoj moći manipulacije, i posledicama iste.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 08:16 AM   #13
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

VariAudio nije isti u 5-ci i 8-mici. A ostalo je stvar navike.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 09:12 AM   #14
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Dodao bih jednu za mene bitnu stvar koja je uvedena od 6tice. Group editing dugme na folderu. Jako korisno pri snimanju i editovanju bubnja i drugih multitrack varijanti.

Ne znam da li je podrzana i 5tica(ako jeste super) ali remote za Cubase je jedna veoma korisna opcija. Naravno, pitanje je da li imas potrebu za tim. Ukoliko imas moze dosta da ti olaksa zivot.

U svakom slucaju, bez obzira na sve korisne alatke koje su dodali i dalje ni jedan od "mainstream" DAWova ne moze ni da prismrdi stabilnosti i opcijama koje pruza Reaper, gotovo besplatno. Jeste offtopic al morao sam
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 09:49 AM   #15
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ajmo redom po secanju
@boycek
Uopste nije tema da li treba potrositi ili uloziti, nego da li to ulaganje vredi toliko.....npr za taj novac mogu dobrano da osvezim kablove u studiju i sigurno primetim razliku u zvuku a bogami i da mi bude operativniji rad.

@philmax
Meni ta opcija deluje veoma potrebna, jer uglavnom snimam i editujem vise kanala odjednom ( bubanj, orkestri)........
U 5ici imam opciju grupisanja eventa, ali je retko koristim jer ima nekih stvari koje mii je se ne dopadaju......na nivou foldera je verujem preglednije i lepse (naravno, i ja sve drzim po folderima)

@jan
Morao bih da probam, i dalje mi nije bas najjasnije, iskreno..... Ali sigurno da ima primenu. Meni cesto se desava da preteram sa glasnocom u mixu, a onda ako linkujem sve grupe i smanjim ih, zezne mi se mix zbog sendova i paralelne kompresije ....verovatno bih to resio time
Old 06-03-2015, 10:59 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

smanji gain na inputu mastera
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 12:46 PM   #17
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
smanji gain na inputu mastera
Moram Malo prvo u glavi nekad da smanjim. .
Old 06-03-2015, 04:50 PM   #18
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja sam se držao toga da mi je petica sasvim dovoljna za sve što radim. Onda sam prešao na 6.5 i to mi je bilo kao sve isto, al zapravo sam primjetio da mi sve nekako više leži. Onaj group edititing za foldere (bubanj recimo) mi je sam već dovoljan da mogu reći da se isplati. Sad se usitno privikavam na osmicu. Radim paralelno i u jednom i u drugom. Prvo mi je osmica bila apsolutno odurna sa svojim crnim bojama i mikserom koji ždere cijeli ekran, al u biti primjećujem da je dosta ergonomična. I stvarno se primjeti da lakše sjedne na cpu!
Nemam pojma što bi mislio. Skok sa petice na 6.5 je stvarno stvarno velik, a za ovo dalje čekam da se moj konzervativni mozak odluči...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2015, 05:43 PM   #19
boycek68
Junior Member

boycek68's Avatar

Default Cubase 5 vs 500 eura

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ajmo redom po secanju

Uopste nije tema da li treba potrositi ili uloziti, nego da li to ulaganje vredi toliko.....npr za taj novac mogu dobrano da osvezim kablove u studiju i sigurno primetim razliku u zvuku a bogami i da mi bude operativniji rad.
--

hahaha pa uzmi i jedno i drugo 😄👍 odo smo u nedogled, kad je umetnost i zadovoljstvo u pitanju onda tro?im kao ?ena na cipele 😁😄 inace se uvek nesto iznadje u studiju pa ti odu pare na poprevke recimo klime 😉

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited by boycek68; 07-03-2015 at 05:51 PM.
boycek68 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2015, 05:50 PM   #20
boycek68
Junior Member

boycek68's Avatar

Default Cubase 5 vs 500 eura

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
VCA faders;
Audio & Midi render in place/dry ili sa insertima, ili i sa insertima + master fx;
Manja potrosnja CPU (u mom slucaju BAS manja);
Daleko brze otvaranje velikih projekata;
Od audio alata spomenuo bih samo VariAudio - sjajnu alatku s kojom kad se ovlada, iritantni melodyne moze u penziju;
Dodao bih jos i ovo : VST Connect Pro, koji jos nisam isprobao. Radi se o real-time usnimavanju ''na daljinu''.
Meni dovoljno.
Ja nekako i dalje u melodyne, stvar navike, a jel radi cubase 8 isto kao melo? nisam probao 😊

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited by boycek68; 07-03-2015 at 05:55 PM.
boycek68 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules