|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 18-02-2015 at 01:47 PM. Reason: navodnici |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa to, vec dugo obrcem I okrecem..... imam nekoliko MD 441, MD 421, sm57, audix, ribbon smpro.....i jos nekoliko solidnih kondenzatorskih sa malom I velikom membranom..... I sve sam probao, ali mi je 441 uvek najbolje legao, iako nema taj najdublji bas.... problem je sto imam samo 2kom md441 (ispravna, I 2 koja bash I nisu), a isti slucaj mi je I sa violinama.... jedino sa 441 dobijam instant RTS zvuk, koji I jeste standard u toj muzici.... nista, Onda da pojurim jos koji 441, I ja licno ih obozavam....
Btw Jedino sto do sada nisam uspeo, je bass truba iz blizine (aambijent mi je ok, ali nisam resio snimanje iz blizine, pa sam mislio da je re20 tu dobar)
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 18-02-2015 at 02:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sve u svemu, ti duboki zvuci u velikom orkestru se hvataju iz sobe, a ne close-mike. Čista fizika — bas frekvencije imaju dugačak talasni oblik. Ako ti je do njih, hvataj ih tek kad se razviju (sa metar-dva-tri razdaljine). Sve drugo je foliraža A.K.A. proximity effect. I jebeno je za rad. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 18-02-2015 at 06:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Mislim na bass trubu, ovom domacem trubackom sastavu.... u principu uvek I snimam sa stereo ambijentom I nikad ih ne snimam pojedinacno, vec bass sa tenor trubama ili u nekom slucaju sa bubnjevima zajedno.... ali uvek mu treba taj bliski layer...
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() E, a što se tiče stereo ambijenta... pošto ti prostor (ako snimaš u studiju) nije baš visokolitražan — probaj MONO ambijent, pa ga tretiraj kao mono "smiley" HiFi kanal, a ove bliske mikrofone koristi samo za midrange i panorame. Jebem li ga šta sam napisao, ali probaj ![]() Summa summarum: ne trudi se da hvataš bas frekvencije pojedinačnih elemenata iz blizine, hvataj ih poizdalje. Izbliza pecaj samo midrange. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 18-02-2015 at 08:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sta znam, svira se u trubackim orkestrima, i tu ima razlike, sa 3 ili 4 klapne.....
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 18-02-2015 at 09:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kako god, čime god da snima? ta duboka sranja pecaj ih malo sa strane i ne insistiraj na bas frekvencijama. Napravi im bas u zbirnom (ambijentalnom) mikrofonu. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-audio sputnik, K2, 4050, sm7, re20... | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 25-01-2010 09:42 PM |