Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-01-2015, 11:58 PM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Koji Mic Neumann

Priča o preampima je preduvana!

GA-pre73 radi posao. Da mo?e bolje, mo?e, ali svaki skup mic skupo zvuči i na njemu...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 01:15 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Ne znam kad je AT4050 koštao preko soma eura? Ja od kad znam za nj, a to je bar 6-7god u rikverc košta oko 750e, moguće da je sad pojeftinio

TLM193 za ispod 1000e moguće da nije loša kupovina, jedino nisam siguran dal ima polaritet, pad i ostale korisne funkcije (103 nije imao)

Gap73 hvale ljudi koji imaju i mnogo skuplje preampe, pa kupe i njega da im se nađe. Svakako jezivo jeftin za to što nudi.

SM7b je jedna od najboljih kupovina koje sam imao, nenormalno univerzalna sprava. Naravon da ne legne nikad na keca, već da zahteva obradu, ali sa koliko različitih inputa a uspešnih outputa se možeš provući sa njim, to je presmešno. Naročito kad je iole glasnije grlo, tu dosta jeftinijih kondezna pada, a sm7 procveta. Ja sam vremenom naučio da jako cenim "tamnije" i mikrofone i preampe i konvertere, jer mi daju veću slobodu u mixu - šiljim šta ja oću i koliko oću, a karakter ostaje lep. Kad moram sa nečeg da sečem visoke, naježim se.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 02:09 AM   #13
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Kad moram sa nečeg da sečem visoke, naje?im se.

Ja zbog sindroma Rode to stalno radim i shizim
Jan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 09:23 AM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Uf, isto ja volim da cujem zdrave visoke.
Old 31-01-2015, 11:13 AM   #15
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Evo sad sam gledao na *roland planet, znači postoje tri modela *at4050, a model *at4050 st košta 1,360€.
-A ostala dva se kreću oko cene koju si naveo.

I ja sam mislio uskoro da vidim neki *preamp.
-Na radaru su mi: Focusrite isa one i Black lion b173.

Najverovatnije ću videti ovaj drugi,ali pošto je to još uvek nov proizvod ne znam kako će se pokazati.
- A za *isa one znam da je provereno dobar *preamp.

Ne znam zašto bi uzimao polovan *tlm 193 za 950€,kada je nov na *thomann-u 1,090€?
- Ne znam zašto bi uzimao uad 2?

Bolje te pare investiraj u mikrofon ili *preamp.

Last edited by Uro?_86; 31-01-2015 at 11:26 AM.
Uro?_86 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 11:47 AM   #16
xhotadi
Member

Prvo cu uzet mikrofon pa onda cu prodat audix cx-112 i gap-73 i dodati jos za preamp
xhotadi is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 12:12 PM   #17
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Priča o preampima je preduvana!

GA-pre73 radi posao. Da može bolje, može, ali svaki skup mic skupo zvuči i na njemu...

Boki je u pravu za GA, i mozda se ponavljam ali moram da kazem da to vazi i za art mpa digital, jaaaako dobar preamp za dzabalesku. Nije isti karakter kao GA (kao kada bi npr poredili neumann i brauner po karakteru), ali fenomenalan i jako transparentan. Jsam ga prodao (sa nos-ovim telefunkenovim lampama) da bih kupio drugi popularno brendirani preamp koji je u radnji tada kostao 1800€ (visestruko skuplji od arta i Ga) i dobio sam mozda ali mozda 20-25% boljeg zvuka.Ovo pisem da se i tebi slicno nebi desilo, da prodas Ga dodas pare a dobijes nesto isto ili cak losije

Last edited by Nemania; 31-01-2015 at 12:16 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 12:50 PM   #18
xhotadi
Member

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Boki je u pravu za GA, i mozda se ponavljam ali moram da kazem da to vazi i za art mpa digital, jaaaako dobar preamp za dzabalesku. Nije isti karakter kao GA (kao kada bi npr poredili neumann i brauner po karakteru), ali fenomenalan i jako transparentan. Jsam ga prodao (sa nos-ovim telefunkenovim lampama) da bih kupio drugi popularno brendirani preamp koji je u radnji tada kostao 1800? (visestruko skuplji od arta i Ga) i dobio sam mozda ali mozda 20-25% boljeg zvuka.Ovo pisem da se i tebi slicno nebi desilo, da prodas Ga dodas pare a dobijes nesto isto ili cak losije
I to sto kazete gledacu neki mikrofon da uzmem
Old 31-01-2015, 01:39 PM   #19
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Meni uskoro treba da stigne tlm 102, pa cu baciti neki feedback kad ga isprobam. Jako je tesko naci lose komentare o njemu na netu sem da je mali , sto je meni veci plus nego minus. Navodno je sa njim neumann ispravio neke greske koje je napravio sa 103, posebno u pogledu ostrine viskoih. Jeste da je samo karidoida i da nema pad (zapravo nema nista ). Zvuk mu je vrlo zdrav, mekan i izbalansiran. Ima komentara ljudi koji kazu da su pored njega zaboravili na deesser.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2015, 02:41 PM   #20
xhotadi
Member

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Meni uskoro treba da stigne tlm 102, pa cu baciti neki feedback kad ga isprobam. Jako je tesko naci lose komentare o njemu na netu sem da je mali , sto je meni veci plus nego minus. Navodno je sa njim neumann ispravio neke greske koje je napravio sa 103, posebno u pogledu ostrine viskoih. Jeste da je samo karidoida i da nema pad (zapravo nema nista ). Zvuk mu je vrlo zdrav, mekan i izbalansiran. Ima komentara ljudi koji kazu da su pored njega zaboravili na deesser.
Super javi nam
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules