Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2015, 02:24 PM   #21
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Unhappy Re: Problem mixanja previse tranzijentnih zvukova

Nestade covek .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2015, 05:07 PM   #22
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Problem mixanja previse tranzijentnih zvukova

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Nestade covek .
Ode u Peak
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2015, 12:37 AM   #23
Darsus
Member

Nisam otisao u peak, hvala Bogu. Samo puno obaveza, januar.

Hvala svima na savetima, puno dobrih. Hteo sam samo da proverim da li stvarno sto bi rekli, od *ovna pite nema, ili nesto propustam. Izgleda stvarno nema. Pokusacu lejering (mada mi obicno menja vajb, i kompletan kontekst), jer sam u ostalim trakama slicnog tipa primetio dosta istog. Ako ne pomogne, pravljenje potpuno novog bass-a.

Sto se ovog sempla tice, nije nista sto trenutno radim, jednostavno sam uzeo cist saw, spustio na F1 i dao kao primer najproblematicnijeg zvuka moguceg u tom smislu.

Sto se mog trenutnog rada tice, izbacicu kada bude licilo na nesto, nakon sto neke stvari pokusam. Koliko god glupo zvucalo, i jeste glupo na kraju krajeva jer trazim savet, ali sta cu, ne volim da ljudi slusaju moje stvari kojima nisam zadovoljan.

Pozdrav!

Last edited by Darsus; 30-01-2015 at 12:51 AM.
Darsus is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2015, 05:02 AM   #24
Darsus
Member

Meh, fuck it. Evo beat-a koji sam poceo skoro. Jako sirov mix, ali odlican primer za problem koji generalno neretko imam. Trebalo bi zavrsiti ovo u neko pristojno vreme, posto nije za moje potrebe, to mi je i najveci problem. Ostale trake mogu da cekaju koliko su i cekale do sad.

https://www.sendspace.com/file/l4d33w

P.S. Kapiram ja da ce i vokali upotpuniti ceo spektar, ali opet...

No Doubt - Hella Good je odlican primer vrhunski smiksanog obicnog saw-a. Cuju se gitare u pozadini, ali su lejerovane perfektno, tako da uopste bass ne gubi svoj
vajb.

Najveci problem je kako da ovakav zvuk "legne" u mix.

https://www.youtube.com/watch?v=QtTj4cramPM

Last edited by Darsus; 30-01-2015 at 05:21 AM.
Old 30-01-2015, 10:33 AM   #25
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

@offtopic
Glup sam ja za ovaj sendspace[neki exe iskaче]... www.mediafire.com ima player ugrađen.
Old 30-01-2015, 12:28 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Čekaj ?ta treba da poredimo? Kod No Doubt se pored tog SAW zvuka pojavljuje bas gitara koja svira za oktavu ni?e.

Ako je do RMS-a, bas gitara i slični instrumenti prave najvi?e ?struje?, ali (ko ?to reče @Granata) tvoj problem uop?te nisu tranzijenti nego EQ, tj. filter na toj farbi.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 30-01-2015 at 12:37 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2015, 12:49 PM   #27
Darsus
Member

Bataliti RMS pricu. Pa da, samo mislim da bass kao takav sam tesko moze da bude u mixu, cak i u ovom uvodnom delu. Do EQ-a jeste, ali to je nekad lakse reci nego uraditi, narocito sa ovakvim zvukom i losim monitoringom. Najgori je osecaj kada cut-ujes nesto, onda iskoci drugo, onda i to cut-ujes, onda zvuci suplje, onda nesto boost-ujes i opet ne zvuci dobro i onda reset... ajmo ponovo. :v Interesantno mi je koliko je prost zvuk, a koliko je, meni barem u ovom slucaju tezak da ga uklopim u mix. Opet, mozda nesto osnovno propustam. P.S. Odakle poceti sa EQ-ingom kada je tako neujednacen zvuk? Prvo odredjeni delovi, ili "na uvo" kao i obicno?
Old 30-01-2015, 12:58 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darsus View Post
Bataliti RMS pricu. Pa da, samo mislim da bass kao takav sam tesko moze da bude u mixu, cak i u ovom uvodnom delu. Do EQ-a jeste, ali to je nekad lakse reci nego uraditi, narocito sa ovakvim zvukom i losim monitoringom. Najgori je osecaj kada cut-ujes nesto, onda iskoci drugo, onda i to cut-ujes, onda zvuci suplje, onda nesto boost-ujes i opet ne zvuci dobro i onda reset... ajmo ponovo. :v Interesantno mi je koliko je prost zvuk, a koliko je, meni barem u ovom slucaju tezak da ga uklopim u mix. Opet, mozda nesto osnovno propustam. P.S. Odakle poceti sa EQ-ingom kada je tako neujednacen zvuk? Prvo odredjeni delovi, ili "na uvo" kao i obicno?
Jeste, ali ako si već pomenuo No Doubt, analiziraj ono šta su oni uradili: postoje DVA instrumenta, od kojh jedan stvara osnovu u donjim frekvencijama, a drugi se bavi harmonicima. Ti pak pokušavaš da nateraš jedan kanal da obavi sve.

Pozdrav,

Vasa
Old 30-01-2015, 02:25 PM   #29
Darsus
Member

Lepo zvuci lejerovano sa bass gitarom, samo moram ili bolji sempl ili bolji vst da nadjem... mada je i ovo ok. Saturacija na saw-u radi fenomenalan posao, daje mu puniji zvuk, to mi je falilo. Polako pocinje da lici na nesto.
Old 30-01-2015, 03:01 PM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darsus View Post
Lepo zvuci lejerovano sa bass gitarom, samo moram ili bolji sempl ili bolji vst da nadjem... mada je i ovo ok. Saturacija na saw-u radi fenomenalan posao, daje mu puniji zvuk, to mi je falilo. Polako pocinje da lici na nesto.
Sve može, ako na kraju dobiješ ono što hoćeš. Ipak, makar se ne razumeo u sintisajzere koliko u gitare, mislim da ti ovde trebaju dva potpuno različito tretirana oscilatora, pa makar oba u startu svirala SAW — dve oktave, dva filtera, dve saturacije... sve puta dva (najmanje). Mojih pet para.

U suprotnom upadneš u isti problem u koji upadaju oni koji uzmu patch "brass section" ili "string section", pa se čude što ne mogu da nađu EQ koji će da bude i dovoljno agresivan i dovoljno udoban. Naravno da ne mogu kad rokneš isti EQ na trombon, saksofon i trubu (ili na čela, viole i violine). I još kad svi sviraju unisono, ili u najboljem slučaju u kvintama/kvartama. Tvoj problem je malo drugačiji, ali izvor problema je isti.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 30-01-2015 at 03:07 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules