|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Nestade covek
![]()
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Nisam otisao u peak, hvala Bogu.
![]() Hvala svima na savetima, puno dobrih. Hteo sam samo da proverim da li stvarno sto bi rekli, od *ovna pite nema, ili nesto propustam. Izgleda stvarno nema. Pokusacu lejering (mada mi obicno menja vajb, i kompletan kontekst), jer sam u ostalim trakama slicnog tipa primetio dosta istog. Ako ne pomogne, pravljenje potpuno novog bass-a. Sto se ovog sempla tice, nije nista sto trenutno radim, jednostavno sam uzeo cist saw, spustio na F1 i dao kao primer najproblematicnijeg zvuka moguceg u tom smislu. Sto se mog trenutnog rada tice, izbacicu kada bude licilo na nesto, nakon sto neke stvari pokusam. Koliko god glupo zvucalo, i jeste glupo na kraju krajeva jer trazim savet, ali sta cu, ne volim da ljudi slusaju moje stvari kojima nisam zadovoljan. Pozdrav! ![]() Last edited by Darsus; 30-01-2015 at 12:51 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Meh, fuck it. Evo beat-a koji sam poceo skoro. Jako sirov mix, ali odlican primer za problem koji generalno neretko imam. Trebalo bi zavrsiti ovo u neko pristojno vreme, posto nije za moje potrebe, to mi je i najveci problem. Ostale trake mogu da cekaju koliko su i cekale do sad.
https://www.sendspace.com/file/l4d33w P.S. Kapiram ja da ce i vokali upotpuniti ceo spektar, ali opet... No Doubt - Hella Good je odlican primer vrhunski smiksanog obicnog saw-a. Cuju se gitare u pozadini, ali su lejerovane perfektno, tako da uopste bass ne gubi svoj vajb. Najveci problem je kako da ovakav zvuk "legne" u mix. https://www.youtube.com/watch?v=QtTj4cramPM Last edited by Darsus; 30-01-2015 at 05:21 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
@offtopic
Glup sam ja za ovaj sendspace[neki exe iskaче]... www.mediafire.com ima player ugrađen.
![]() |
#26 |
VIP Member
|
![]()
Čekaj ?ta treba da poredimo? Kod No Doubt se pored tog SAW zvuka pojavljuje bas gitara koja svira za oktavu ni?e.
Ako je do RMS-a, bas gitara i slični instrumenti prave najvi?e ?struje?, ali (ko ?to reče @Granata) tvoj problem uop?te nisu tranzijenti nego EQ, tj. filter na toj farbi. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-01-2015 at 12:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
Bataliti RMS pricu. Pa da, samo mislim da bass kao takav sam tesko moze da bude u mixu, cak i u ovom uvodnom delu. Do EQ-a jeste, ali to je nekad lakse reci nego uraditi, narocito sa ovakvim zvukom i losim monitoringom. Najgori je osecaj kada cut-ujes nesto, onda iskoci drugo, onda i to cut-ujes, onda zvuci suplje, onda nesto boost-ujes i opet ne zvuci dobro i onda reset... ajmo ponovo. :v Interesantno mi je koliko je prost zvuk, a koliko je, meni barem u ovom slucaju tezak da ga uklopim u mix. Opet, mozda nesto osnovno propustam. P.S. Odakle poceti sa EQ-ingom kada je tako neujednacen zvuk? Prvo odredjeni delovi, ili "na uvo" kao i obicno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Lepo zvuci lejerovano sa bass gitarom, samo moram ili bolji sempl ili bolji vst da nadjem... mada je i ovo ok. Saturacija na saw-u radi fenomenalan posao, daje mu puniji zvuk, to mi je falilo. Polako pocinje da lici na nesto.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U suprotnom upadneš u isti problem u koji upadaju oni koji uzmu patch "brass section" ili "string section", pa se čude što ne mogu da nađu EQ koji će da bude i dovoljno agresivan i dovoljno udoban. Naravno da ne mogu kad rokneš isti EQ na trombon, saksofon i trubu (ili na čela, viole i violine). I još kad svi sviraju unisono, ili u najboljem slučaju u kvintama/kvartama. Tvoj problem je malo drugačiji, ali izvor problema je isti. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-01-2015 at 03:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ka?njenje zvukova | Anthony | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 14-08-2012 07:29 PM |
spdif digitalni signal je previse tih.?? | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 22-04-2009 02:40 PM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |