|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ima li neko iskustva sa Avantone mikrofonima, vrede li para za koje se prodaju? Konkretno me interesuju misljenja za Ck7 i CV12 modele.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
jedino iskustvo koje imam su par cistih vokalnih solo deonica i bek vokala poslatih na mixanje (koje, nazalost, ne mogu ovde iz autorskih razloga da delim) za par pesama, pricam o avantone cv12 ili 12cv kako mu je vec oznaka, snimljeno iz sasvim dovoljno korektne akusticki tretirane sobe...
pre svega zaista sam bio skeptik kad mi je receno da je sa tog micka, cuo sam da ga hajpuju zbog tejlor swift i to sve, ali inicijalna reakcija je bila super. bio sam sumnjicav da li je do micka ili do preampa, jer je snimano na GAP 73 mkII, pa sam zatrazio kasnije samo cist muski i zenski vokal bez preampa direkt u kartu da vidim kako moze da se rukuje s njim, kako trpi kompresiju itd, kako se ponasa kroz razlicite sprave... na moje odusevljenje ispostavilo se da zaista nije do datog preampa, naravno kroz razlicite peampe, daje razlicite rezultate ali ne drasticno, ipak se prepoznaje karakter, jednostavno mikrofon zvuci dooosta skuplje nego sto zaista jeste... u nekim trenucima cini se da je lenj, da mu fali hedruma, ali u malo jacim deonicama kao da ima blagu kompresiju ![]() voleo bih da cujem i tudja misljenja zaista, i mene je privuko mick, i zvukom, i cenom realno, a bogami i izgledom, definitivno ga planiram u skorijoj buducnosti, i definitivno bi ga probao sa razlicitim lampama, mozda da mu se smanji ta toplina i da bude malo vishe "jumpy"... my2 dinars |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Mene interesuje i ovaj jeftiniji model (CK7), kako se ponasa sa vokalima a kako sa instrumentima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Joj ljudi dokle ćete pričati da je audiotehnika transparentna i hirur?ki precizna, pa cela 40 serija ima vrlo prepoznatljiv karakter u svim frekvencijskim opsezima. To su mikrofoni koje najlak?e prepoznajem na snimcima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avantone MixCubes misljenje... | vly | Monitoring | 64 | 27-02-2014 09:47 AM |
Avantone CV-12 | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 28-06-2010 03:39 PM |
Auratone -> Avantone | puRe | Monitoring | 39 | 22-07-2006 11:14 AM |