Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2015, 02:09 PM   #1
akordeonista
Senior Member

Default Avantone mikrofoni?

Ima li neko iskustva sa Avantone mikrofonima, vrede li para za koje se prodaju? Konkretno me interesuju misljenja za Ck7 i CV12 modele.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2015, 07:11 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Avantone mikrofoni?

jedino iskustvo koje imam su par cistih vokalnih solo deonica i bek vokala poslatih na mixanje (koje, nazalost, ne mogu ovde iz autorskih razloga da delim) za par pesama, pricam o avantone cv12 ili 12cv kako mu je vec oznaka, snimljeno iz sasvim dovoljno korektne akusticki tretirane sobe...
pre svega zaista sam bio skeptik kad mi je receno da je sa tog micka, cuo sam da ga hajpuju zbog tejlor swift i to sve, ali inicijalna reakcija je bila super. bio sam sumnjicav da li je do micka ili do preampa, jer je snimano na GAP 73 mkII, pa sam zatrazio kasnije samo cist muski i zenski vokal bez preampa direkt u kartu da vidim kako moze da se rukuje s njim, kako trpi kompresiju itd, kako se ponasa kroz razlicite sprave... na moje odusevljenje ispostavilo se da zaista nije do datog preampa, naravno kroz razlicite peampe, daje razlicite rezultate ali ne drasticno, ipak se prepoznaje karakter, jednostavno mikrofon zvuci dooosta skuplje nego sto zaista jeste...
u nekim trenucima cini se da je lenj, da mu fali hedruma, ali u malo jacim deonicama kao da ima blagu kompresiju nista ne bruji zuji shumi itd... jedino mozda po meni sto je mana sto je za moj ukus previse topao...nije bas to onaj hirurski cist zvuk ko sa at4050 ili tako neki, suprotan karakter, i definitivno po mom skromnom misljenju, vise bi sa njim radio sa zenskim vokalima, na muskim bi ga koristio samo za odredjene tipove da ublazi ostrinu...
voleo bih da cujem i tudja misljenja zaista, i mene je privuko mick, i zvukom, i cenom realno, a bogami i izgledom, definitivno ga planiram u skorijoj buducnosti, i definitivno bi ga probao sa razlicitim lampama, mozda da mu se smanji ta toplina i da bude malo vishe "jumpy"...
my2 dinars
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2015, 12:06 AM   #3
akordeonista
Senior Member

Mene interesuje i ovaj jeftiniji model (CK7), kako se ponasa sa vokalima a kako sa instrumentima?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2015, 09:11 AM   #4
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
nije bas to onaj hirurski cist zvuk ko sa at4050
Joj ljudi dokle ćete pričati da je audiotehnika transparentna i hirur?ki precizna, pa cela 40 serija ima vrlo prepoznatljiv karakter u svim frekvencijskim opsezima. To su mikrofoni koje najlak?e prepoznajem na snimcima.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules