|
DIY - Uradi sam Ovde mozete postaviti ideje svojih shema, sklopova, gotovih resenja i drugih radinosti u oblasti audia... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Verujem samo u dve stvari ? u Duleta Savića i u Deda Mraza.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#12 |
Superoperater
|
![]()
^^
Ne znam kako da tumacim ovaj post, ali meni izgleda kao potsmevanje... Ako je to slucaj, moram da stanem u odbranu Nemanje. Covek zeli da napravi zvucnik koji samo izgleda kao PMC, a koji gruva kao neki HiFi - nije mislio da pravi realni PMC monitor, ako sam dobro razumeo... I to iz zelje da proizvede woow efekat kod klijenata (sto potpuno razumem ![]()
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Haha, ma ne uzimam ja Vasi nista za zlo..
Navikao sam vec ![]() ![]() ![]() Mislim, a i jos neko rece, da je ovo lepa tema (i ne tako cesta) za caskanje, ne vezano za moju zamisao, vec onako generalno.. A Vasa, ko Vasa.. ![]() Pozdrav za njega! Naravno da i ne razmisljam o soundu pmc, sto je jel te i logicno, jer oni kostaju 60000e, a ja zelim nesto do oko 600e. Last edited by Nemania; 16-01-2015 at 07:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Superoperater
|
![]()
Ma jasno, nego nisam hteo da se obeshrabris - upravo zato sto znam kako na ljude utice pomenuti wooow efekat. Stavi gomilu dioda da sijaju, jedno dvaes raznih zvucnika, par midi kontrolera (fazon - ovo je najbolji synth ikad) puni rekovi i klijent nece ni da slusa sta si mu spremio... A jos kad odvrnes neki HIFI da ga izuju basovi...
![]() Samo ne bih ja ulagao 600e. To je mnogo za DIY projekat.
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
Kao prvo, nije svaka šala podsmevanje.
Kao drugo, ako je do replika, Shot je lepo sugerisao čoveku da izabere zvučnike čija je konstrukcija dokumentovana bolje od PMC-a. O PMC-jevoj konstrukciji elektronskih skretnica i unutrašnjih pregrada se zna skoro pa ništa, a te stavke uopšte nisu nevažne (naprotiv). Doduše, možda bi Ceca dozvolila da ih majstor rasklopi, uzme mere tunela, provali šemu skretnica i tome slično. Kao treće, zvučnik koji zvuči dovoljno pristojno da impresionira klijente u studiju (makar i u HiFi smislu) nije jednostavno napraviti, a kamoli od delova koji su izabrani po izgledu, a ne po tehničkim karakteristikama. Kao četvrto, naravno, šta se sve to mene tiče. Kao što rekoh, šalim se, a ne shvataju svi ljudi šalu na isti način. Mada sam sve u ovom postu (osim onoga sa Cecom) napisao sasvim ozbiljno. Pozdrav, Vasa
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
cjuuti psionic dobro je dok klijentela ne zna sta je sta pa im sve dodje wau to je to ![]() ![]() al nekad i za 500-600 e moze da se dobije itekakav zvuk, za hi fi i vise od pristojnog, i vizuelno itekako dobro... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
neki (ne svi) pevaci koji su snimali kod Cece, doci ce i kod mene i kada vide i cuju kod mene istu kutiju kao i u njenom studiju (a ne moje "prcoljke 8" " od Tannoya), a koja je moramo priznati dosta upecatljiva i po izgledu i jacini, udmah ce uslediti pozitivan utisak, i verovatno saradnja za neku pesmu, i jos kad cuju da je kd mene 3x jeftinije nego kod cece..to je cilj...Zvuci glupo, ali radi, verujte Sto se kvaliteta tice, ono sto sam zakacio gore u linku, jedan bass driver kosta 350 funti...malo li je Da je pitam da dozvoli da otvorimo dole onaj PMC.. hahahaha (zabole me stomak od smejanja), mogu da zamislim sta bi rekla... Salu na stranu, inace, par puta sam bio prisutan kada pevaci kao kokoske padaju, na pesme koje im se nude, a kako to ide, lik koji radi tamo ,odvrne one PMC, ali bas, pusti odredjenu pesmu i pocne da skace, trese rukama, nogama,igra uz nju..i ovi se naravno prime..ostavi na njih snazan utisak i kako je pesma navodno Vrh. Ovo je ziva istina, video svojim ocima. Last edited by Nemania; 16-01-2015 at 08:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Superoperater
|
![]()
Jeste, ali ako se sala plasira na neciji racun, onda je to ipak potsmeh
![]() Ma rekao sam "ako je potsmevanje" - ja iskreno nisam skapirao tvoju nameru - da li je tebi uopste glupa ideja oko toga, ili jednostavno sala u vezi woow efekta na klijente ![]() ![]() Drugo - odmah sam rekao - cak i original PMC drajver nece zvucati isto bez ostatka komponenata i kutije, u tome i jeste caka. Zato mi je 600e za DIY bespotrebno bacanje para, ako ne moze da se ostatak napravi po shemi (ciji razvoj inace placas, dajuci toliko para za monitore) Neki pristojan HiFi moze dorbro da se napravi, uz malo truda, zelje i ljubavi. I uz prave podatke. Pricam iz ugla nekoga ko je radio neke HiFi projekte, od zvucnika pa do pojacala. I dalje kuci slusam muziku na svom rucnom radu od pojacala. Modifikovana verzija "Revenge of DoZ", hehe ![]()
![]() |
#19 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, kolege ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gde da nadjem ovakve stolice??? | Nemania | Razno | 14 | 11-11-2014 10:50 PM |
podnozje za zvucnike | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 211 | 24-07-2014 07:04 AM |
Kupujem Zvucnike | Makiro | Kupujem/trazim | 0 | 05-02-2014 03:03 PM |
Stalci za zvucnike | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 08-06-2008 09:21 PM |