|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Jel su popravili onu brljotinu sa grafickim prikazom waveform-a gde kao da nije puna rezolucija ? Okacio sam bio slike ovde:
http://rumski.com/forum/showpost.php...&postcount=103 Jel su ostali pri tome da ne mogu vise da se grupisu event-i, odnosno jel CTRL+G komanda i dalje vise ne postoji ? Ono cekanje od po sekunde da iskoci bypass i to ? Bazicno sve ovo sto sam napisao ovde, jel ima neke promene na bolje ? : http://rumski.com/forum/showpost.php...&postcount=102 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Jan, ne znam da li sam vec pricao o tom izgledu waveforma na C7, ali moram da ti kazem da je tesko zadovoljiti sve ukuse, narocito ako su oni oprecni. Meni naprotiv na 5 waveform izgleda nekako suvise ostar i nedoradjen, a i dalje ne toliko precizan. Vise volim kada je kao na 7 - generalno tacniji je prikaz cak i na manjem zumu - cini mi se, opet mnogo finije izgleda i uklapa se bolje u dizajn, sve zajedno lepse izgleda = ne zamara dok gledas. Iskreno ne shvatam zasto sada ne mozes da odredis gde pocinje P ili S, radim sa vokalima intenzivno na 7 i cak mi ne smeta sto se ne vidi sadrzaj ispod kursora - uzmes dovoljan zum i nema problema. Naravno niko nema isti workflow, ali eto - ja sam jedan od onih sto pozdravlja new look Cubasea.
Takodje, mislim da stices pogresno misljenje o Cubaseu na osnovu Artist verzije koja je umnogome "obogaljena" u odnosu na full verziju. Naravno - neke stvari i mene ponekad smore (famozni bajpas ili rad u pitch correction editoru) ali posle par sati rada, sve to udje u misicnu memoriju i ti posle i ne znas kako bi ikada to moglo drugacije da radi. Takodje, mislim da je C7 radjen da najbolje izgleda na 2 monitora, tako da kada mikser prebacis u full screen na ekranu 2, zaista imas dovoljno fleksibilnosti u radu, "rastezuci" sve koliko i kako ti treba. Mada - evo odoh u offtopic ![]() Jos uvek cekamo neku rec i prvi utisak o toj osmici...
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by Jan; 06-12-2014 at 08:46 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Kupio sam prije dva dana cubase 8 i hocu da imoprtujem te projekte Allen Morgan toolbox sa presetima kanala i slicno a nemam ideje kako ,pa ako neko od vlasnika zna bio bi mu krajnje zahvalan
![]() p.s. I jos nesto,ja sam kupio update sa Cubase 4 na cubase 8 da li trebam imati instaliran cubase 4 da bih imao i strae stvari kao sto je npr groove agent one jer kako vidim u cubase 8 ga nema ,jer kad kliknem na neki preset tipa "Vintage Kit 3 AM beat" u medija bay otvori se traka sa beatom i vst instrument je groove agent one "missing"?
musica Last edited by drzox; 10-12-2014 at 08:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ako hoces da koristis i dalje te stare VST moras da instaliras i C4
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
A ovo sa Allen Morganom?
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam na laptop instalirao C6, zatim dva update-a do 6.5.5 i nakon toga C8
A od prije je tu bio naš C5 Sve radi zajedno! Nikakvih problema! Nisam se puno igrao u C8 ali od ono malo testiranja jedna me stvar smeta. I to možda toliko banalna, al opet jako bitna. Treba ciljati mišem kao snajperom! Strašno puno opcija, menija, ovog, onog... Moraš baš precizno kliknuti na kanal da ne pogodiš krivo. Recimo, ako stisneš na ime kanala - otvori se dropdown s alternativnim verzijama tog kanala. Ako stisneš negdje dole lijevo na kanal, iako nema nikakve oznake na tom dijelu, otvori se prozor s odabirom sličica za kanal (bubanj, truba, klavir...). Malo manevarskog prostora ostaje ako jednostavno želiš kliknut i odabrat kanal, a ne mijenjati sliku, stisnut solo ili rec itd... To me smeta. I dizajn naravno. Odvratno mi izgleda. Nije onako elegantno tamno kao Logic, nego samo tamno. Držim C8 još za sada samo na laptopu jer će u studio tek za mjesec dana. Moram napucat komp. Ipak je stari Core2Duo sa dual procesorom pretanak za ovo... Ali interesantno je da na toj istoj konfiguraciji C6.5.5 puuno veselije radi nego C5! Baš se primjeti razlika! ![]() E...a i da se pohvalim... prije tjedan dana sam postao licencirani Steinberg Cubase trener!! hehe! Nije da će mi napuniti tanjur, al veseli... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedan electro-house koji "izlazi" pocetkom Novembra | Filip_ | Promocija radova | 0 | 24-10-2013 03:29 AM |
Vid' ?ta je rođusa danas...!!! | Bockie | Pricaonica | 2 | 23-04-2012 08:40 PM |
OFF-u je danas ON | LACKY | Pricaonica | 21 | 30-03-2009 04:23 PM |
Sta ste uradili danas?? | cAAc | Promocija radova | 6 | 23-11-2008 03:38 PM |
OFF-u je danas On | LACKY | Pricaonica | 33 | 25-03-2008 12:33 AM |