Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 28-11-2014, 08:01 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default (PA3x, Audya4) Aranzeri, sinhronizacija

Imam jedno pitanje: kako sinhronizovati aranzer da mogu da npr u cubaseu usnimim midi ? Zelim da na global kanalu saljem akorde (harmoniju) a da mi aranzer od toga svira pratnju, koju cu usnimiti na posebni midi.

Naravno, podesio sam in i out routing u PA3X. Ono sto mi nije jasno je zasto mi nikako nista nije u sinku ? Cak sam namestio da Korg reaguje na machine control koji salje kubejz, tako da pritiskom na rec u Cubaseu, klavijatura krece da svira. Medjutim snimljeni materijal nikako nije sinhronizovan. Klavijatura reaguje na midi time, tako da npr kada namestim u Cubaseu tempo na 134BPM, Korg se takodje namesti na 134, medjutim oscilira izmedju 133-135BPM... Sta se to desava i da li je moguce to nekako uraditi da sve bude sinhronizovano ? Da li ima neka fora koju ja nikako da skapiram ?! Cak i bez slanja midi clocka, imam problem.

Ketron Audya4 je jos gora. Apsolutno ne reaguje na midi clock, iako saljem iz cubejza, a na njoj sve podeseno da prima spoljasnji midi clock
Jedino mogu da uradim sinhronizaciju sa "Key On Sync" na aranzeru, pa da posaljem na global channel midi za harmoniju. Naravno opet nije u savrsenom sinku.

Ja ne znam da li oni postuju ikakve protokole i standarde kada prave te aranzere, to mi sve deluje kao da vezujem neke neozbiljne igracke u sistem, mada te igracke prilicno kostaju. Negde sam citao da audya ne prepoznaje sve "patterne" za midi clock, mislim sta reci...

Voleo bih da mi se javi neko ko je uspesno uradio sinhronizaciju, pa i ne mora da mi objasni kako, da makar znam da moze

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules