|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Imam jedno pitanje: kako sinhronizovati aranzer da mogu da npr u cubaseu usnimim midi ? Zelim da na global kanalu saljem akorde (harmoniju) a da mi aranzer od toga svira pratnju, koju cu usnimiti na posebni midi.
Naravno, podesio sam in i out routing u PA3X. Ono sto mi nije jasno je zasto mi nikako nista nije u sinku ? Cak sam namestio da Korg reaguje na machine control koji salje kubejz, tako da pritiskom na rec u Cubaseu, klavijatura krece da svira. Medjutim snimljeni materijal nikako nije sinhronizovan. Klavijatura reaguje na midi time, tako da npr kada namestim u Cubaseu tempo na 134BPM, Korg se takodje namesti na 134, medjutim oscilira izmedju 133-135BPM... Sta se to desava i da li je moguce to nekako uraditi da sve bude sinhronizovano ? Da li ima neka fora koju ja nikako da skapiram ?! Cak i bez slanja midi clocka, imam problem. Ketron Audya4 je jos gora. Apsolutno ne reaguje na midi clock, iako saljem iz cubejza, a na njoj sve podeseno da prima spoljasnji midi clock ![]() Jedino mogu da uradim sinhronizaciju sa "Key On Sync" na aranzeru, pa da posaljem na global channel midi za harmoniju. Naravno opet nije u savrsenom sinku. Ja ne znam da li oni postuju ikakve protokole i standarde kada prave te aranzere, to mi sve deluje kao da vezujem neke neozbiljne igracke u sistem, mada te igracke prilicno kostaju. Negde sam citao da audya ne prepoznaje sve "patterne" za midi clock, mislim sta reci... ![]() Voleo bih da mi se javi neko ko je uspesno uradio sinhronizaciju, pa i ne mora da mi objasni kako, da makar znam da moze ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg PA3X pitanjce | psionic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 26 | 28-07-2013 09:21 PM |
Indijski narodnjak - aranzeri obratite paznju na - AranzHMAN! O.o | InsaneEyes | Razno | 7 | 01-04-2009 03:38 AM |
Paznja,kompozitori,tekstopisci,aranzeri,admini.pro i junior memberi | oliver10 | Predlozi i sugestije | 16 | 05-03-2008 05:45 PM |