Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-11-2014, 12:51 PM   #14
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Potrebni privatni casovi produkcije

Uz sve ono sto sam rekao ranije dodacu jos ovo - dobar snimak pocinje i zavrsava sa izvorom zvuka, u tvom slucaju violinom, ne impliciram da ne znas da sviras samo da bude jasno , vec da kvalitet instrumenta u datim okolnostima presudjuje kakav je ishod na kraju.

Drugo i podjednako bitno je prostor, sto mislim da ne moram da ti dodatno naglasavam koliko je to bitno.

Trece je mikrofon, tu mogu da razumem donekle tu kategorizaciju " kao da je iz Studija M" ...ne znam ko te je snimao i kako, niti koja je vrsta bila muzike. Necu da opravdavam bilo koga, ali je poznato da Studio M , osim vintage Neumanna, nema mikrofone za gudace tipa DPA, SCHOEPS .. Itd, i da je preamp iz nesrecne Yamaha DM 2000 (najlhladniji i najkartonskiji preamp koji sam ikad cuo) tako da ni mi nismo srecni kada moramo da radimo snimanje u M-u, zato sve sto je bitno i kad mozemo radimo u PR 1 na MCI konzoli.

To je sto se samog snimanja tice, a sto se tice tvog interesovanja za audio produkciju tu moras da se odlucis - da li time hoces procesionalno da se bavis ili ne. Ako je samo hobi onda ti savetujem da se manes bacanja para i gubljenja vremena, nego lepo seti za komp pa na youtube i naci ces sve sto te zanima (bukvalno).
Ako si bas zapeo da ti to bude novi posao onda moje iskreno saucesce i spremi novcanik na dugotrajni vakuum i kazi drugarima da narednih godina necete piti pivo i ici u provod. Mozda ti ovo zvuci grubo ali stvarno je tako, i iskreno ti govorim kao neko ko je skurcao 20-tak godina u ovaj posao.... Ovo radis do kraja ili ne radis, nema trece.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules