|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Uz sve ono sto sam rekao ranije dodacu jos ovo - dobar snimak pocinje i zavrsava sa izvorom zvuka, u tvom slucaju violinom, ne impliciram da ne znas da sviras samo da bude jasno
![]() Drugo i podjednako bitno je prostor, sto mislim da ne moram da ti dodatno naglasavam koliko je to bitno. Trece je mikrofon, tu mogu da razumem donekle tu kategorizaciju " kao da je iz Studija M" ...ne znam ko te je snimao i kako, niti koja je vrsta bila muzike. Necu da opravdavam bilo koga, ali je poznato da Studio M , osim vintage Neumanna, nema mikrofone za gudace tipa DPA, SCHOEPS .. Itd, i da je preamp iz nesrecne Yamaha DM 2000 (najlhladniji i najkartonskiji preamp koji sam ikad cuo) tako da ni mi nismo srecni kada moramo da radimo snimanje u M-u, zato sve sto je bitno i kad mozemo radimo u PR 1 na MCI konzoli. To je sto se samog snimanja tice, a sto se tice tvog interesovanja za audio produkciju tu moras da se odlucis - da li time hoces procesionalno da se bavis ili ne. Ako je samo hobi onda ti savetujem da se manes bacanja para i gubljenja vremena, nego lepo seti za komp pa na youtube i naci ces sve sto te zanima (bukvalno). Ako si bas zapeo da ti to bude novi posao onda moje iskreno saucesce i spremi novcanik na dugotrajni vakuum i kazi drugarima da narednih godina necete piti pivo i ici u provod. Mozda ti ovo zvuci grubo ali stvarno je tako, i iskreno ti govorim kao neko ko je skurcao 20-tak godina u ovaj posao.... Ovo radis do kraja ili ne radis, nema trece.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potrebni privatni casovi produkcije | Student | Kupujem/trazim | 0 | 07-11-2014 02:30 PM |
Potrebni moderatori | imported_dr.Ru | DSP forum | 13 | 01-01-1970 07:41 AM |