Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2014, 09:38 AM   #1
Student
Member

Default rezija u podrumu

Postovani, posto ste mi pomogli da napravim sobu za vezbanje violine, hocu malo da prosirim vidike i da krenem da snimam. Naime, soba je odradila svoje i ja sam magistrirao pre 2 godine i sada bih da krenem da se bavim malo produkcijom. Posto u toj maloj sobi nemam mesta za snimanje instrumenata i da drzim sto sa zvucnicima i opremom, planirao sam da napravim reziju u podrumu kuce koji se nalazi tacno ispod moje sobe.
Pitanje glasi: Da li je moguce napraviti dobru sobu za slusanje i mix u prostoru koji je dimenzije 3m sirine x 3 metara duzine i 190 cm visine. dole su postavljene plocice. I na koji nacin izolovati?
Hvala lepo.
Student is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2014, 10:35 AM   #2
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: rezija u podrumu

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Da li je moguce napraviti dobru sobu za slusanje i mix u prostoru koji je dimenzije 3m sirine x 3 metara duzine i 190 cm visine. dole su postavljene plocice.
Shodno mom skromnom iskustvu (vise baziranom na predmetima i ispitima) mislim da je bolje da se ne upustas u trosenje novca za kompletnu adaptaciju tog prostora...te plocice bi trebalo da se skinu u svakom slucaju...

P.S.- Ima kompetentnijih clanova za ovu temu pa bolje da oni kazu nesto vise...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 16-10-2014 at 10:34 AM.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2014, 05:09 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

190? visina? to je prenisko a i velicina sobe je mala za bilo kakvu ozbiljniju adaptaciju... drasticno bi smanjio prostor... ne moras da skidas plocice, ako ti nije mrsko mozes preko njih brodski pod... ali ipak i da ubacis neke superchunkove u uglove, i par panel absorbera ti ces drasticno smanjiti tu prostoriju, i kad dodje sto i pratece stvari bice bas gusto za bilo kakav ozbiljniji rad...naravno niko ne moze da te spreci da tu napravis svoj kutak i da radis preko sluski , ako mislis da mozes podneti takve kompromise - na tebi je... ali ozbiljan kontrol rum sa nekom prilagodjenom akustikom - tesko...
pozdrav
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2014, 08:45 PM   #4
bubu
Member

pa ljudi nije te?ko, nego nemoguće. Mislim, stavi? ne?to na strop i ako nisi 1,50 visok imat će? problema ne samo s akustikom nego i s kičmom.

Meni to djeluje preklaustrofobično za i?ta raditi i boraviti. Otići po kupus, papriku ili krumpir na 5 min je ok, ali raditi ne?to... :/
bubu is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2014, 09:11 AM   #5
Student
Member

Tako sam i ja mislio hvala na odgovorima.
Student is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2014, 06:47 PM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

da, nažalost poprilično besmisleno ulaganje. Možeš sedeti unutra i staviti komp i raditi na sluške i neke male zvučnike, informativno
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2014, 10:27 PM   #7
bole
Member

Dobru sobu za slusanje sa tim prostorom ne mozes dobiti. Evo vidi kako je kod mene , otprilike su to te dimenzije rezije...

https://www.facebook.com/pages/Studi...90418874350727

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules