Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2014, 10:44 PM   #21
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Smile Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Po meni je uspeh npr zadnji album daft panka.tu muziku bilo kome da pustish odushevice se.
Hm, ja se nisam odusevio i sta onda Daft-ovci nisu uspeli
A pazite ovo, po meni su uspeli kompozitori poput Rahmanjinova, Mocarta, Lista, Sopena... cija se muzika slusa danas i slusace se dok je ove civilizacije. E sada, uspeli su i pojedini izvodjaci koji tu muziku dan danas izvode poput Kisina, Pogorelica, Langa... A uspeli su i ljudi, graditelji instrumenata cije ime vekovima pise na instrumentima na kojima se ova muzika izvodi: Petrof, Steinway, Forster...

Eto mog vidjenja uspeha
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 12:09 AM   #22
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

pa kao nesto da je uspeo u muzici (ne svoj, nekoj) da promeni neku harmoniju, neki detalj, nesto slicno, tako? pa onda opet uspece u nekoj drugoj nesto da odradi pa ce biti zadovoljan, uspeo covek !! trikovi su tu neminovni, hahh ahahahaha

logicnija je uspeo sam u zivotu sa muzikom !!
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 07:21 AM   #23
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Po meni je mike olfild pokidao za sva vremena,takodje i madona,sting....itd...itd..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 09:04 AM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Pa neka moja definicija bi bila - kad se neko od muzike (bilo kakve..komerc ili ne) obezbedi za ceo zivot i onda se zajebava i radi sta hoce!

Bob Dylan je jednom rekao:
?A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.? vrh!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 09:30 AM   #25
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Za mene bi uspeh bio nesto slicno,moci baviti se njom,živeti od nje i ostaviti trag.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 09:46 AM   #26
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nije lose...ili jos bolje, Nek svako objavi ovde svoj sledeci cilj (targret / goal) i nek opet prijavi kad je to obavio ? da se vidi koliko se "mrchi" oko pesme.
Pesma Rokoko, autor je pevač/gitarista mog benda. Snimljen je demo, sve ?ivi instrumenti, bez "klika". Previ?e vuče na rane sedamdesete i hard rok, koji inače te?ko varim. Poku?avam da smislim aran?man koji će je preobratiti u ne?to sasvim drukčije. Prijaviću kad bude gotovo.
Old 12-10-2014, 10:18 AM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Za mene bi uspeh bio nesto slicno,moci baviti se njom,živeti od nje i ostaviti trag.
Jedini je problem sto potraznja i moda ide gore dole...znaci ako si kompozitor - moras da vladas raznim stilovima (da bi ostao aktuelan i imao pesme koje donose pare sve vreme)..ako imas studio - moras da si stalno konkurentan sa cenama i opremom...
najbolje je da se za kratko vreme "zgrne" dovoljno da dugo traje. Naravno, ovo je najtezi scenario za ostvariti...

lik koji je bas to uradio i sad se zeza na svetskom nivou - Will I Am.
Pored muzike, tu je sad razvoj apps, tehnologije (izbacuje smart watch, kola i jos brdo drugih produkata koje je razvijao od para od muzike i para ulozenih u Beats itd...) ali ovo je vec svemir za sve nas....

da dodam jos malo...najbolje je ako se sto vise uradi dok je covek mlad i sam. Cim krene neka veza, zena, deca SVE uspori mnogo i ukoliko do tad vec dati muzicar / kompozitor nije faca - nema leba! Ako se od muzike prezivljava dok si sam - jos teze je prezivljavati sa porodicom...
Primera radi - 99% muzicara / artista / producenata i cega vec, su postigli to o cemu pricamo mnogo pre 30-te godine zivota...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 11:09 AM   #28
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Kod sviju ima, đe-đe vi?e, đe-đe manje, dobrih odgovora.
Leonard Cohen je car u ovome.

Moram ga dobro izučiti.

p.s. Nije daleko od teme ; evo dado?e recept

http://scoreahit.com/TheHitEquation

http://www.gizmag.com/predicting-hit-songs/20939/
alfom is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 05:20 PM   #29
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

stvarno ima par dobrih odgovora ali da napomenem opet, vracate se na to sta za vas predstavlja uspeh a ovamo spominjete druge ljude ... dajete odgovor na pitanje "ko je po vama uspeo u muzici?" a ne sta bi po vama (sta je za vas) bio uspeh u muzici...
kad vec gledamo druge, nemojte misliti da je sve bas fenomenalno kod svakog mega benda... recimo 30sec to mars su i posle skoro 3 miliona prodatih albuma i dalje bili duzni emi-ju skoro 2 miliona dolara(!!!) sto ce reci toliko rada i uspeha i opet dzabe... dok su neki muzicari krenuli da snimaju iz neke ljubavi, neki svoj zanr, odjednom skrenuli paznju na sebe, krenuli indy, i vrlo pristojno zive od toga, u smislu ne moraju vise nikad da brinu za svoju finansijsku i materijalnu egzistenciju...
kod primera will i ama sto rece dabear, to su vec "moguli" u muzici, koji su posle mukotrpnog rada, i godina plesanja sa djavolom, shvatili da jedini nacin je da probiju i postanu brend za sebe i da uloze u druge sfere... pogotovo muzicari hip hop zanra, pa imamo jednog jayz-a kojem muzika ne donosi ni 5 posto godisnjeg incomea, i jednog drea koji je prodao svoj udeo u beatsu...
po meni pojam sta bi znacilo kod nas uspeti (da ne gledamo vise te proklete amere) bi bilo da muzicar radi muziku koju zaista voli, i da je radi sa uzivanjem, sa ljudima koje voli i sa kojima se razume, i da od tog rada ima za sasvim pristojan zivot i za ulaganje u svoje kreativne vizije... znaci ko sto neko rece, probudi se, zivi muziku, i legne nasmejan i tako u krug
znaci po kliseu radi ono sto volis i voli ono sto radis (i bez mnogo nerviranja)
my 2 dinara
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2014, 02:55 PM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Meni izraz ?uspeh u muzici? podrazumeva da slu?alac nema pojma ko je autor, a da ipak ?eli da saslu?a kompoziciju do kraja. Drugim rečima, u muzici si uspeo tek kad postane? anoniman. Zato sam uvek voleo radio, i to onaj bez displeja na kome pi?e ime stanice ili ne daj bo?e ime pesme.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules