|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam licno zadovoljan sa ac tretmanom prostorije...
Evo bas pre nekih mesec dana sam radio aranzman tanji savic i darku lazicu (neki duet), sad treba da izadje, i trebalo je da se snimi sax...Poslali su mi snimke iz BB studija, koji ima pored uredjene akustike, i ssl od 99000evra (bese)...E taj sax je izasao sranje..kako snimak tako je lose i odsviran (to je manje vazno), pa sam to snimao kod mene i po nekom mom kriterijumu je izaslo mnogo bolje, i na jeftinijoj opremi i u manje dobro tretiranoj prostoriji...hteo sam da kazem da sam zadovoljan akustikom, koja naravno nije sjajna, tj moze biti bolja, ali mi vrsi posao tj ne trazim preko "leba pogacu. Da imam prostora uradio bih gluvu sobu, al ga nemam ![]() ![]() Pa ako neko slucajno ima ( azeli da ga se resi) ili iskopa na netu neki reflexion za neke manje pare do 50-60e-70e, nek mi baci pm. Ili ako neko eventualno ima varijantu da naruci preko tomana http://www.thomann.de/gb/the_tbone_micscreen_le.htm Svidja mi se onaj Se electronic Space...ali je 350e! A za sundjer NE DAM tolike pare ![]() Last edited by Nemania; 16-09-2014 at 09:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Malo off topic, moram jer se to desilo u par posta i ranije, pa mi nije jasno...
Sto ovde kad neko spomene narodnjake, i jos ako su "poznati" i imaju love, odmah neko krene da spusta i bude sakrastican.. Jbg, ja jesam zavrsio i akademiju i privatno sam u drugom fazonu, ali mora na necemu i da se zaradi.. Kako rekoh nemam gluvu sobu, i sad dodje lik i ja mu kazem pevas u reziji, sta ce da kaze...i ko ce se objasnjavati sa njim...zato mu stavim taj glupi filter, kazem mu da to menja gluvu sobu(jer je covek laik za te stvari) i svi zadovoljni. A spomenu mi da ga je video kad je bio kod jos jednog naseg aranzera (u kucnom studiju) koji dere kozu sa ciframa.. A za fikus nemam mesta. Hvala na savetu Last edited by Nemania; 16-09-2014 at 10:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() neee , nisam ja reko da mora da bude minimum 1,5 metara... ovako, ja kazem zato sto sam ga koristio, duzi period bas taj se filter i znam kako radi ![]() dakle da pojasnim da ne bude zabune, on nije od sundjera, ima i takvih resenja po netu za manje pare pa cak i neke smesne tipa stipaljkice drze onaj talasasti sundjer u tom nekom polukrug obliku za 50 evra (glupost)... on se sastoji od 4 reflection pad-ova... koji imaju neku kazi ga plishanu oblogu a radi se o nekom malo guscem materijalu od azmafona ovako na dodir...pa onda imaju air gap, pa sa zadnje strane imaju isto neki materijal ali cini mi se jeftiniji da upija zvuk koji dolazi sa zadnje strane, pa air gap i na kraju perforirani metal, nesto kao da radi ko difuzor (mada to su gluposti vec jer kad kucnes od pozadi prstom to sito ono samo vec zvoni) e ti padovi rade, ne rade bas da upijaju sve ko sto boki kaze, i ne rade po meni kao ni sto sE toliko hvali, veci jedan deo reflektuju nazad... a posto su ko satelitska antena, skupljaju vecinu u centar tog polukruga i oseti se taj sweet spot... zato uz njega ide i ona dole sina za pomeranje mikrofona napred nazad da bi korisnik mogo sebi da dozira tu mutnocu ili otvorenost...na netu su bila i merenja mislim da je na gs bio tread i neko je radio merenja sa onim mernim mickom kako radi na kojoj udaljenosti i koji je nivo suma koje frekvencije itd sto bi se reklo mitbasters stajl... e sad, postoje i mnogo razlicitih resenja tih screen-ova, ima i onih koji odozgo imaju kapu, ima i trouglastih, ima i cetvrtastih, a ima i onih kod kojih se podesava precnik, tj imaju sarke sa zadnje strane i otvaraju se po potrebi... koliko izoluju dolazak zvuka sa zadnje strane to je pitanje, cini mi se da ih ljudi najvise uzimaju ko ima mali vokal booth a veliko staklo da nema one prve visoke refleksije direkt u mic od prozora... a ovo za sweet spot, da dodam jos jedan primer koliko utice na zvuk... moj ortak radi neke tutorijale na tjubu itd, i treba ono da prica u onaj zoom rekorder neki i smetalo mu je sto "snima sobu" ... ja sam mu dao jedno parce azme, i on je zalepio na karton obican koji je savio isto kao i ovaj se filter, da kad prica u taj rekorder da mu se ne odbija od stola i zida itd itd, i samo od otvaranja i zatvaranja tog kartona imao je promene u zvuku... i od pomeranja skroz nazad zvuk je nekako postajao tamniji sa jacim refleksijama (sto je jelte i sasvim normalno) dakle, ja iz iskustva kazem da moze da se oseti razlika ako se snima u manjoj sobi ili vokal booth-u gde su zidovi blizu, ali ta razlika u zvuku kod mene nije bila ogromna da bih kupio to cudo... a i da jeste do sad bi ga sam napravio a ne da odlazem ovoliko... ali isto tako kazem da ne upija sve, to nema sanse pa stoga kao i svaki materijal jedan deo i vraca. ne znam koliki je koeficijent u pitanju, mislim da na se sajtu moze da se nadje, upija kod vokala visoke i malo smanjuje noise na usnimku i to je to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 17-09-2014 at 12:37 PM. |
|
![]() |