|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam juce dobio iz Roland Planete M40x i za ono sto sam ja cuo za ovaj jedan dan je sve pozitivno i sto se tice zvuka i sto se tice izrade, e sad pomalo steknes utisak da kad okreces ih za 90 stepeni kao da krckaju i taj deo kao da je napravljen kompromis zbog njihove cene,ali nemoj pogresno da shvatis to je verovatno potpuno normalno i verovatno je to sasvim normalno ali posto su ovo moje prve sluske ikada, to je moje zapazanje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Tačan podatak za M40x je : 15 - 24000 Hz - 1600 mW...
(audiotehnica.com) Uh...M40fs sam čuo i to je dobra sluška...no ovde mi se čini da M40 ima ozbiljnije kućište, dakle bar na slikama deluje gotovo identično M50-kama koje imam, a koje su zaista mega-kvalitetne po pitanju izrade! Opis je "tenkovska izrada"... ![]() Bilo bi najbolje da isprobaš pa da sam zaključiš šta ti više odgovara. (Odmah znaj da svaki zvučnik kad je ganc-nov, ima nešto "tvrđi" zvuk, i da se za neki kraći period korišćenja "razrađuje", pa dobije izvesnu manju količinu basa najčešće.) Ovako "na slepo" bih pre kupio M40x... ![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ono sto ja cujem evo i sad slusam je detlaji lo-mid, mid-range frekvencijama cujem u mixu stvari koje nisam cuo,cujem sta treba da ispravim,sta ne ,zatvorenog su tipa odlicno izoluju zvuk od spolja, meni jedino sto smeta da posle nekog vremena zaboli me teme na glavi kao da blago neko pritiska odozgo svega mi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Samo po obliku liči, nije uop?te kući?te kao kod M50.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Fala Znak. Nisam video model uživo...
![]() A kad već to kažeš, kontam da si slušao i jedne i druge, daj pričaj...! @ Vlada Radisic Da, poznato je da ..hmm..."ovaj dizajn" nije najudobniji na duge staze. Ja sam to shvatio na jedan pozitivniji način - da je i "zdravo" po oštrinu uma napraviti pauzu svakih 45-min do sat... Osim protrnulosti ušnih školjki, nestane i "otupelost" pažnje... ![]() Mnogo važnije (doduše za snimanje) je da zvuk ne ide napolje a ne da ne dolazi spolja! Dakle mnogo manje "curenja u mikrofon"... ![]()
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ahahhaha vala bas to sam i ja primetio posle 40 minuta da je i te kako zdravo steknes utisak kao da gnjuris zagreju ti se usi bubnjis pocnes da shenish
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na brzim odgovorima! Pa pazi, sto se izrade tice ona ide prema cenovnom rangu, s toga je logicno da su M50x najbolje odradjene. Ali moram da kazem da me Bockie obradovao tacnim podatkom o m40x, i ne mogu da verujem da su ovi mamlazi iz rolandplanet-a stavili pogresne podatke, posto sam odande prepisao, no dobro, sad se bar ne dvoumim, uzecu m40x..ako nista bar ta razlika od 20 evra u odnosu na M40FS valjda govori nesto, ako nista drugo neka bude da su bolje izradjene. I kontam da je valjda ova nova M serija sa ovim x valjda poboljsana stara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Slu?ao par minuta mp3 fajl na nekom iMac-u. Voleo bih oba modela probati na svom DAW-u, ali na?alost nije bilo izvodljivo, tako da nemam neki sud po tom pitanju.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kupujem AudioTehnica ATH M50 ili M40fs | markolakicevic | Kupujem/trazim | 0 | 06-01-2014 06:08 PM |