Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2014, 10:36 PM   #1
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Behringer Mx802a

Naravno, sve moze bolje ... ali, sa senhajzerom 441/421 na tom mikseru ili audiotec 4033, uz poznavanje tehnika snimanja moze se dobiti veoma dubok, cist i transparentan snimak vokala ili gitare, udaraljki, suski itd... Ako kvalitet vokala, sola i ostatka matrice prevazilazi tehnicki i umetnicki taj nivo onda sigurno imas hit...
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2014, 02:11 PM   #2
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
Naravno, sve moze bolje ... ali, sa senhajzerom 441/421 na tom mikseru ili audiotec 4033, uz poznavanje tehnika snimanja moze se dobiti veoma dubok, cist i transparentan snimak vokala ili gitare, udaraljki, suski itd... Ako kvalitet vokala, sola i ostatka matrice prevazilazi tehnicki i umetnicki taj nivo onda sigurno imas hit...

Jao Nikola zelja mi je da imam Sinhajzer 441 sad bas jurim da kupim jedan, trenutno koristim akg c214 i rode nt2a ali zelim da imam 441 kog svi hvale.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2014, 12:33 AM   #3
nikolaivanic
Senior Member

441 - odlican mikrofon. Dubina, sirina, senzualnost
421 - malo ostrine u prethodno, moze biti interesantan da izvuce mlitav vokal (da mu otvor na harsh) ili tanane zvuke gitare.. osetljiviji na rukovanje i pomeranje pecaljke kao i na pop. Smekerski majk.

ps. Cudno. primetio sam da na kondenz mikrofonu (at 4033, B2) dobijam savrseno snimljen vokal koji kao da nema definiciju koju sam dobijao sa dinamickim majkovima. Nekako se glas raspline u mixu (previse frekvencija-informacija?)...

Last edited by nikolaivanic; 05-08-2014 at 08:17 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2014, 01:40 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
ps. Cudno. primetio sam da na kondenz mikrofonu (at 4033, B2) dobijam savrseno snimljen vokal koji kao da nema definiciju koju sam dobijao sa dinamickim majkovima. Nekako se glas raspline u mixu (previse frekvencija-informacija?)...
Upravo... da!

Zato što koristiš smeće od kondenzatora i ,doduše olešene, dinamičke legende...

Nekim vokalima prija 4033...pošten mic realno...no...tek 4. cifra prosvira...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules