|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Nemania, bolan ne bio, uradi sledeće:
1) Poveži sintisajzer na linijski ulaz SPL-a i izaberi neku najravniju farbu sa sustainom koju nađeš (npr. hammond bez leslija i svih efekata); 2) Na SPL-u isključi PAD, Hipass, kompresor, EQ, De-esser, Tube, sve živo; 2) Poveži Focusrite linijski; 3) Izaberi LINE na Focusriteu i okreni gain skroz ulevo (na njegovu „nulu”); 4) Ona tri preklopnika na SPL-u ispod VU-metra postavi u položaje VU/0dB/VU 5) OUTPUT dugme na SPL-u stavi na „podne” (=0dB); 6) na sintiju stisni neku dirku oko sredine klavijature (npr. middle C); 7) LINE GAIN dugmetom na SPL-u podesi da ti njegov VU-metar pokaže 0dB); Sad zaboravi na SPL i prati samo INPUT meter na DAW-u. Vrti GAIN dugme na Focusriteu dok ti peak metar na ulazu u DAW ne pokaže -15dB. Ako u DAW-u imaš mogućnost da pratiš VU (average) vrednosti, onda taj VU treba da pokaže -18dB. To ti je nekakva opšta startna pozicija OUTPUTA na SPL-u i INPUTA na Focusriteu. Pozdrav, Vasa P.S. A sada nešto sasvim drugačije: lično bih SPL ipak povezivao digitalno, pošto ne razumem koja je realna vajda od prolaska kroz dodatni gain stage, ali to sam samo ja ![]() P.P.S. Glup sam, verovatno si uzeo verziju bez konvertora.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 09-06-2014 at 12:17 PM. Reason: P.P.S. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|