|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Uzeo sam novi Mustek Powermust 636 LCD
Povezao sam na njega samo komp i monitor. 360W je. POWERMUST 636 LCD Kad pove?em komp u njegovu utičnicu bez obzira ?to je komp uga?en, čuje se neko zujanje, kao neki sinusoidni talas na 5,6kHz. Da li to ima veze sa time ?to pokazuje da je ulazni napon 230-240V, a izlazni oko 210V? Jer znam da nam je struja prilično "prljava" i nestabilna. Hvala svima unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Imao isti problem i još uvek ga imam(APC CS500),pokušavao da ga rešim između ostalog i ovde,ali nisam uspeo,kupio si faličan ups i menjaj ga dok je vreme.To što zuji je verovatno trafo,a meni je inače crklo i napajanje iako sam imao ups.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ok, tnx, menjam sutra!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Zamenio, i radio normalno, međutim, kad pokazuje da je ulazna volta?a 240V, onda počinje zujanje. Da li neko zna u čemu je problem? Čisto da znam, svakako ga menjam opet...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
sta ti to znaci-ulazna voltaza? jesi li izmerio voltmetrom mrezni napon ili nesto drugo? Ukoliko imas preklopnik napona, stavi ga na 220V. Ukoliko je napon mreze veci, to utice na choper i zato se mozda cuje-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
@nikolaivanic
Hvala kao prvo na brzom odgovoru! ![]() Samo ima na display-u stavku "input" i tu piše 240V. Ima i stavku "output i tu piše 240V. Nema preklopnik napona. ![]() ![]() Da, ovaj drugi koji sam zamenio tako pokazuje, a prethodni je kao peglao napon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
izmeri izlazni napon kao i ulazni-treba ti voltmetar. Ako je ulazni 220v a izlazni 240v onda je to verovatno model za englesko trziste gde je napon mreze nesto veci. U tom slucaju, masina kapira nas napon kao manji (220v) pa dodaje jos 10-20v da nadoknadi.. i to zahteva dodatni napor i vecu struju. odatle mozda dolazi brujanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zujanje u zvucnicima | Student | Live Sound | 4 | 05-01-2014 02:02 PM |
Zujanje monitora | n00b | Monitoring | 30 | 03-10-2011 11:14 PM |
Zujanje gitare.... | magnum | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 29-09-2010 04:05 PM |
Zujanje, brujanje kabla? | disco violence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 01-02-2009 02:51 PM |
Električna gitara - zujanje | Matko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 19-12-2008 08:06 AM |