Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2014, 03:20 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Channelstrip-sta kupiti???

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Ni?ta revolucionarno..jbmlg..preamp ko preamp...
Ahem... pročitaj jo? jednom naslov teme. Ili je channel strip u međuvremenu postao sinonim za preamp

Pozdrav,

Vasa
Old 25-04-2014, 01:34 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ahem... pročitaj još jednom naslov teme. Ili je channel strip u međuvremenu postao sinonim za preamp
Da se Bockie opet po ko zna koji put ne bi osetio prozvanim i uvređenim, da pojasnim šta sam hteo da kažem:

Čovek je tražio preporuku za channel strip. Ja, slično kao i Bockie, mislim da je jedan ko nijedan. Isto što sam davno pominjao u okviru one teme:

http://rumski.com/forum/showpost.php...05&postcount=8

i

http://rumski.com/forum/showpost.php...3&postcount=28

Za razliku od Bockiea, ne mislim da su svi preampi isti, a mislim da neko ko je spreman da izvadi pare za UA 610 verovatno ima para i za bolji preamp od Golden Age-a (koji je naravno ODLIČAN u odnosu na cenu). I da je bolje dati pare za dva preampa nego za jedan channel strip.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 25-04-2014 at 03:45 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2014, 03:01 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Hvala čika Vaso, nisam se tako osetio, tako bude samo kada osetim da ne?to nije dobronamerno.
Sad vidim da sam pa?nju posvetio preampu, ali da, po(j)enta je bila upravo to, da se tek na većem broju kanala oseti ulo?en novac.
Naravno da nisu isti, neki su sa vi?e, neki sa manje karaktera, ali ka?em, imam utisak da se tome pridaje daleko veća pa?nja nego ?to su te razlike izra?ene i imaju uticaj na snimke.

?to se celog kanala tiče, IMHO - hardverska kompresija i/ili ekvalizacija zaista..."drugačije" rade i to vredi, naročito ako je neki skuplji i kvalitetniji uređaj u pitanju...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2014, 03:53 PM   #4
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

A ova tri ne spadaju u te bolje?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2014, 04:29 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
?to se celog kanala tiče, IMHO - hardverska kompresija i/ili ekvalizacija zaista..."drugačije" rade i to vredi, naročito ako je neki skuplji i kvalitetniji uređaj u pitanju...
E, to je ono gde mislimo potpuno suprotno Da li radi drugačije? Da! Da li ta ?drugačijost? vredi toliko koliko ko?ta? Ne!

Ne ka?em to zbog pijace i piratskog zaliva, nego zato ?to (po regularnim cenama, recimo Waves pluginova) u miksu vi?e vredi neograničen broj ITB kompresora, EQ-a, reverba, dileja, trista čuda... nego JEDAN ?firmirani? kompresor/EQ strip.

Kod usnimavanja, u 99% slučajeva taj firmirani comp/EQ ode u penziju posle petog snimanja, i sve se zavr?i na okretanju Gain dugmeta levo-desno, da se ne la?emo. Ali, lepo izgledaju gumbi na UA 610, nije da nije

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules