Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-04-2014, 12:07 AM   #121
Tranzit
Member

Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Ne moras bas svemu sto procitas po forumu, da pridajes preveliku vaznost. Ljudi ponekad svasta nesta pisu.
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2014, 12:53 PM   #122
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Ili jednostavno kupite program koji vam odgovara, koji finansijski mozete da istrpite, i ne zamarate se glupostima rekla/kazala, mogao/nije, hoce/nece.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2014, 01:10 PM   #123
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tranzit View Post
Ne moras bas svemu sto procitas po forumu, da pridajes preveliku vaznost. Ljudi ponekad svasta nesta pisu.
Je li? Ti me poznaje?, pa zna? da ja tako pridajem preveliku va?nost stvarima koje pročitam na forumu?

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Ili jednostavno kupite program koji vam odgovara, koji finansijski mozete da istrpite, i ne zamarate se glupostima rekla/kazala, mogao/nije, hoce/nece.
Ne zamaram se; kod mene i tempo track i pool funkcioni?u. Nego, stvarno me zanimalo za?to je napisano ono ?to sam citirao, a, pri tom, ne sećam se da je neko posle napisao ne?to tipa, "e, nije, pre?ao si se za te dve stvari" (mada, malo sam preskakao temu kad je nai?la ona priča o tome ko je pre počeo da se bavi muzikom na računaru, pa je mo?da tu bio neki odgovor o ovome ?to sam ja pitao).
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2014, 01:15 PM   #124
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

ndv, nije upuceno tebi, nego moj generalni zakljucak na temi, puno napisanih rijeci nizasta
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2014, 01:33 PM   #125
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tranzit View Post
Kako ovo lucidno zvuci, pogotov kad se procita ovo sto ti je u signature A uopste nisi skapirao cinizam cccc... Al tako je to kad si nalozen a mlad
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2014, 04:33 PM   #126
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Ok, brain-fart sa moje strane za tempo track. Jednostavno kad sam video da postoji tempo editor, nekako sam pretpostavio da sigurno postoji i tempo track i nije mi palo na pamet da proveravam (ni kad sam prvi put pokretao Elements, ni sinoć kad sam pročitao temu).

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
ndv, nije upuceno tebi, nego moj generalni zakljucak na temi, puno napisanih rijeci nizasta
Pre svega, da kažem da ću ja da koristim Elements i da neću da se premišljam i gubim vreme na nepotrebna razmišljanja. Osim ako ne previđam nešto, ovo je otprilike ostvarenje svih mojih pravih želja. Na Studio One sam se prebacio zato što sam provalio da mnogo, mnogo više može da povuče od narodske verzije C5 (u smislu koliko instrumenata, kanala itd). I ima miksetu koja je za moj ukus dosta ispred one u C5 (pogotovo u smislu udobnosti).

Elements ima sve što meni treba (pored najosnovnijih stvari koje se podrazumevaju i u skroz redukovanim verzijama ovakvih programa): podrška za instrumente sa više izlaza, inserti, sendovi, dovoljan broj audio kanala i VST instrumenata i fina mikseta, koja mi se sviđa bar koliko i ona u S1-u. Od stvari koje su mi falile u S1-u, tu je drum editor i virtuelna klavijatura koja je podosta funkcionalnija i intuitivnija od one u S1-u (nemam prostora da držim pravu MIDI klavijaturu, koju inače imam, blizu računara i onda me ona S1 virtuelna klavijatura baš podosta, podosta sputava). Ostale stvari koje fale otprilike stvarno i jesu za studijsko okružnje (ok, i onaj vari-audio nije striktnovezan za studijsko okruženje, ali meni ne nedostaje). Daleko od toga da ne znam da ih koristim, ali ja jednostavno ipak ne radim u studiju.

Dakle, kao što rekoh, osim ako ne previđam nešto (a, čini mi se da ne previđam), ovo je skroz ok za nekoga kao što sam ja, ko voli i ume da koristi sve što se da koristiti, ali ipak ima dovoljno razuma da ne bude alav, ako mu neke od opcija nisu baš neophodne. Sve je to: ili nešto što mi ne treba zato što ne koristim Cubase u studiju (control room), ili nešto što me ne zanima (vari-audio), ili nešto što ipak mogu prilično lako da prežalim, kad već moram (tipa MIDI plug-inova).

Edit:

E, da, ima i ta fora da Studio One ne radi baš preterano sjajno sa Emu karticama. Čitao sam svojevremeno thread na Presonus forumu gde je na kraju ispalo da se otprilike ljudi iz Creative i ljudi iz Presonus-a međusobno prepucavaju i da svaki od njih govore kako su oni drugi ti koji bi trebalo da se iscimaju oko bolje tih problem. Ljudi iz Presonus-a kažu da S1 nema tih i tih problema sa drugim karticama (specifično krckanje u pojedinim okolnostima, recimo, posle svakog audio eksporta i tome slično, a bogami bilo je i BSOD-a kod mnogih korisnika ), a ljudi iz Creative-a kažu da Emu kartice ne prave takve ispade sa drugim softverima i tako u krug.

Last edited by Ghost Dog; 18-04-2014 at 04:49 PM.
Old 18-04-2014, 06:22 PM   #127
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

..Variaudio..pa to je alatka koja mi je studiske snimke sa "pjevacima" osvijezila zivot. Bez tog alata mi je nezamislivo (bar u ovo vreme) raditi.
Za?to? Pa kad dođu razne "face" koje su ve?bale i ucile kod toga i "toga" i maltene prvo je Celine Dion pa onda ona a mo?da i obratno..a celo vrijeme pjeva pola tona i onu malu "prazninu" između tipki ...a ja lepo Variaudiu poka?em gde se nalazi a oci joj iskoce a kad ju poravnam i podesim..onda se pojavi i blago crvenilo Oh sto volim Variaudio!
Old 18-04-2014, 07:30 PM   #128
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

^ Hehe, upravo to .... nekome treba.

Ali, ja osim što volim da koristim VST instrumente snimam električnu gitaru i .... ništa drugo u principu, tako da, objektivno, mogu da prođem bez tih NASA kerefeka (a, da ne govorimo o tome koliko ne želim takve stvari da upotrebljavam).
Old 19-04-2014, 09:50 AM   #129
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

..sjecam se prije mnogo-mnogo godina (da nebi pomislili da sam star )
u ondasnjem Jugotonu snimila se pjesma mega popularnog pjevaca i kad je on digao ruku u studiju svi zaćkome i radi se kako on ?eli.Inace ta zvijezda (koju strahovito cijenim-da se razme) malo falsh zna pijevat ali to je toliko romanticno da su ga zato i voljeli.
Da ne duljim..taj broj (pjesma) je tako tako falsh otpjevao da se svima digla kosa na glavi I..nije dao da se to dira..a postajao je "onda?nji" variaudio naravno analogni..i htjelo ga se malo poravnat ali NE. I to ode na tr?i?te i...postane u rekordnom vremenu hit.
Poslije mnogo vremena priznali su mi kolega da su ga ipak malo korigirali..ali samo malo da on to ne ćuje
A da vas ne mući znati?elja to je: https://www.youtube.com/watch?v=F5oypDuSMO4
Old 20-04-2014, 12:53 PM   #130
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Pa gdje je stereo panovanje : L kolko hoću i R kolko hoću ....
Ok, po?to ovoga nema u Elements-u, ?ta je najbolje koristiti od pluginova (dakle, da je bez bagova, skroz funkcionalno, ultra-minimalan CPU usage itd)?

Ovo deluje dobro:

http://www.vst4free.com/free_vst.php...Panner&id=1214

Ovo deluje jo? bolje:

http://www.kellyindustries.com/stereo_tools.html

Ovaj treći izgleda da nema (vi?e) odakle da se skine.

http://arcticanaudio.com/the-function/

Je l' ima neko neku jo? bolju ideju?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules