Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-04-2014, 03:58 PM   #1
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Default Tranzistow & Diodow by HrastProgrammer

Da se malo pohvalim vlastitim DSP/VST projektima ...

[Tranzistow]

Tranzistow je moj ultimate VST synthesizer nastao kao rezultat dvogodisnjeg proucavanja Digital Signal Processinga, inspired by Waldorf Q, Waldorf Microwave II/XT, Alesis Andromeda & John Bowen Solaris.

Da ne duljim - vise informacija i download demo verzije:

http://www.hrastprogrammer.com/hrastwerk/tranzistow.htm
http://www.hrastprogrammer.com/hrastwerk/hrastbook.htm

HrastProgrammer sekcija na electro-music.com s raznim demoima i drugim stvarima:

http://www.electro-music.com/forum/index.php?f=226

Od demoa bih izdvojio slijedece:

Excommunication & Wavecomputer by HrastProgrammer:

http://www.electro-music.com/forum/v...=397373#397373

Ghost Ship by Miroslav Tropcic & HrastProgrammer:

http://hrastprogrammer.bandcamp.com/album/ghost-ship

[Diodow]

Diodow je prilicno oslabljena Tranzistow verzija, ali zato free

Vise informacija + download:

http://www.hrastprogrammer.com/hrastwerk/diodow.htm

Free Diodow (and Tranzistow) soundbank by Ed Ten Eyck (edtaudio.com):

http://www.hrastprogrammer.com/hrast...Diodow_EDT.zip

Svakome tko napravi banku od minimalno 100 patcheva za Diodow (a svi Diodow patchevi se bez problema mogu ucitati i u Tranzistow) nudim besplatnu Tranzistow licencu
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 05:34 PM   #2
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Tranzistow & Diodow by HrastProgrammer

Skroz interesantna stvar moram skinuti te demo snimke.a u cemu si pravio te instrumente i efekte.imas od mene podrshku..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 05:40 PM   #3
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Low-level code (audio engine i sve to) je cisti SSE3 assembler (32-bitni i 64-bitni kod je potpuno odvojen posto su programerski modeli potpuno razliciti). Kompletno procesiranje je paralelizirano tako da npr. odjednom procesiram 4 oscilatora, 4 filtera i slicno.

High-level code (user interface, patch management, itd.) gdje brzina nije toliko bitna je Borland Delphi.
Old 15-04-2014, 08:08 PM   #4
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Asembler je jako tezak programski jezik..barem meni..svaka cast..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 11:57 PM   #5
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Super je ovo, cestitke.
Prostudiracu cim odvojim malo vremena, zaista mislim da vredi.

Programiranje u assembleru je, naravno, delatnost za mali i izabrani krug posvecenika. Kad sam zavrsio faks, nikad ga vise nisam koristio, ali ga se secam , kao i nekoliko studentskih projekata. Znam koliko je taj deo posla mogao da bude mukotrpan, od pisanja koda do debagovanja. Za to - kapa dole.

Borland Delphi, bese u osnovi Pascal compiler. Sto se mene tice, ozbiljno programiranje se prvo uci u njemu. Svaka cast na hrabrosti da ga koristis u vreme izvikanih C++, Jave, Pythona....

Zao mi je sto nam ovo nisi i ranije predstavio.
Old 16-04-2014, 05:18 AM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

e isprobao sam ovo sinoc onaj diodow , zanimljivo zvuci !

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2014, 05:49 AM   #7
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Hvala decki

Synclavier, htio sam prvo sve zavrsiti tako da ne predstavljam poluproizvode, a posto sam sve razvijao potpuno od nule uz puno eksperimentiranja, odbacivanja nekih rjesenja koja su se pokazala slabijima i slicno, onda je to potrajalo. Osim toga, cekao sam i da se barem nekakva "factory" banka zvukova napravi ...

Inace, Pascal + Assembler su oduvijek bila moja dva omiljena podrucja. Pod "oduvijek" mislim na nekih 30 godina, s tim da od razvoja u Delphi-u prakticki zivim zadnjih 18. Stoga je ta kombinacija bila logican izbor kada sam krenuo u DSP vode.

U zadnjih par godina sam puno manje programirao u assembleru tako da je ovo bila i odlicna prilika da to malo obnovim, kao i da pohvatam "najnovija dostignuca" u tom podrucju. A i bez tog najnizeg nivoa tesko da bih sve ono sto sam zamislio (na kraju je ispalo i puno vise od toga) mogao potrpati u engine uz neku prihvatljivu polifoniju.

Razvoj sam poceo u Delphi 7 i 32-bitna verzija je kompletno napravljena u tome. Kasnije sam to portao na XE4 u cemu je napravljena i 64-bitna verzija. U startu nisam uopce namjeravao raditi 64-bitnu verziju, ali sam se predomislio pa sam engine morao kompletno preraditi posto je x64 programerski model bitno drukciji. Ako razvijas u nekom kompajleru onda je tranzicija iz 32 u 64 bita vise-manje bezbolna (pod uvjetom da postujes neka pravila), ali u assembleru moras "promijeniti paradigmu", nema druge. No, sve to se definitivno isplatilo jer je engine zbilja maksimalno optimiziran.

U svakom slucaju, Tranzistow (u kombinaciji s Behringer BCR2000 kontrolerom i 23" touch LCD-om) je sada (uz Q, Andromedu, Z1, XT i ostale) sastavni dio mog arsenala i nikakav drugi software synthesizer (vise) ne koristim niti mi treba

Osim tandema Delphi/Assembler, Additive/GPU verziju (ta jos nije javno dostupna) sam djelomicno razvio i u OpenCL. U toj verziji koristim graficku karticu za kompletan paralelni additivni engine koji je djelomicno inspiriran s Kawai K5000, ali bitno napredniji. Koliko znam, to je jedini "hibridni" CPU/GPU synthesizer koji koristi GPU za realtime sintezu - osim nekih efekata (reverba uglavnom) koji se vrte na grafickoj kartici, drugih VST/GPU nisam pronasao.

Vise informacija o tome ovdje:

http://www.electro-music.com/forum/v...ic.php?t=60200

Toliko od mene, za sada

Last edited by HrastProgrammer; 16-04-2014 at 05:55 AM.
Old 16-04-2014, 10:20 AM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Svaka ti čast!!!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2014, 10:24 AM   #9
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
Super je ovo, cestitke.
Prostudiracu cim odvojim malo vremena, zaista mislim da vredi.

Programiranje u assembleru je, naravno, delatnost za mali i izabrani krug posvecenika. Kad sam zavrsio faks, nikad ga vise nisam koristio, ali ga se secam , kao i nekoliko studentskih projekata. Znam koliko je taj deo posla mogao da bude mukotrpan, od pisanja koda do debagovanja. Za to - kapa dole.

Borland Delphi, bese u osnovi Pascal compiler. Sto se mene tice, ozbiljno programiranje se prvo uci u njemu. Svaka cast na hrabrosti da ga koristis u vreme izvikanih C++, Jave, Pythona....

Zao mi je sto nam ovo nisi i ranije predstavio.
+1 . Sve pohvale na ovoliko sveobuhvatan i iscrpan i uporan rad! Cim uhvatim malo vremena poigracu se sa doticnim!

btw, ako treba neka promocija, neki baner tu i tamo da postavimo, slobodno se javi, za ovakve ljude je to free naravno.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2014, 11:37 AM   #10
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
+1 . Sve pohvale na ovoliko sveobuhvatan i iscrpan i uporan rad! Cim uhvatim malo vremena poigracu se sa doticnim!

btw, ako treba neka promocija, neki baner tu i tamo da postavimo, slobodno se javi, za ovakve ljude je to free naravno.
Hvala, Diviner ... Za sada mozda samo da osvjezimo ono sto vec postoji u Links sekciji, budem ti poslao prijedlog na PM.

U biti nisam previse zainteresiran za nekakvu komercijalizaciju svega ovoga u smislu prodaje i slicno. Naravno, ne dam synth bas zabadava, ali svatko tko se potrudi napraviti banku patcheva za Diodow moze dobiti svoj primjerak.

VST-ova ima koliko hoces i tko ce se natjecati sa svima njima, tim vise sto sam sve ovo najvise radio radi samog sebe pa je i prilagodjeno meni, i nemam namjeru nista tu mijenjati niti portati na neke druge platforme i slicno.

Zapravio bih puno vise bio zainteresiran da se sve ovo steceno znanje iskoristi za nekakav "contract development" vezan uz Digital Signal Processing, ne nuzno samo za audio, nego i DSP u sirem smislu, glavno da nisu "poslovne aplikacije" jer su mi iste vec pomalo dosadile, moram priznati. I nije nuzno samo Delphi/Pascal/Assembler, govorim ja i C/C++/Forth/... bez ikakvih problema.

Pa ako "netko zna nekoga" neka slobodno javi jer bih se u buducnosti htio vise orijentirati na DSP, a manje na ovo sto radim sada
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules