|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
vjerovatno ti je problem u tome sto si te atmose i krasheve pojacao previse,a nemas neke monitore koji ne lazu da bi to primjetio! ? Onda si previse kompresovao kompletnu traku na masteru i kad dodje neki takav zvuk koji je prejak on "pojede "sve drugo sto je u tom trenutku prisutno !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Vidi, možda je do toga da , prvo i osnovno, pregledaš šta je popaljeno kao "default" u plejeru iz kog puštaš...
VLC, WMP i razni drugi, imaju neke "efekte" kao opciju, pa možda kod drugarice stoji neki limiter da se ujednačeno čuje "akcija" ako neko "izvadi pištolj"... ![]() ![]() Prvo to čekiraj... ![]() To su sve neke "integruše" sa vajnim opcijama...koristi npr Billy kao neutralan player itd... A dodatno proveri sve "veze" na main out mixa kod sebe...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Provalio sam kako to da čujem i na svojim zvučnicima. Koristim običnu Creative muzičku. Kad kroz podešavanja aktiviram opciju ''Enable X-Fi Crystalizer'' javlja se isti problem. Pritom, druge stvari i dalje zvuče ispeglanije.
Nema vokala u trakama. ![]() Gledao sam zadnjih dana neke tutorijale pa sam krenuo da eksperimentišem. Prvo sam u samom mixu ''stabilizovao'' bas (pomoću kompresora), malo smanjio volume kanala i sad pokušavam da je sredim preko Izotopa. E, sad, koliko uopšte treba da se upravljam prema Crystalizeru? Kad je opcija uključena druge stvari zvuče malo lošije (u smislu ne tako stabilne dinamike) nego kad je isključena, ali i dalje zvuče bolje od mojih. ![]() Last edited by Dusan Vlajic; 10-04-2014 at 01:55 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
dinamika, mastering, pomoc, produkcija, zvuk |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoć | Madagascar | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 30-11-2012 01:38 AM |
Pomoć.... | Hepek | Audio Software | 3 | 30-06-2009 08:53 AM |
PomoĆ.... | koca | Gitarska Produkcija | 2 | 02-02-2009 10:29 PM |
pomoć pa 80 | hawk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 10-07-2006 03:14 PM |