|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Molim bez negativnih komentara. Necu sigurno da prelazim na drugi instrument.
Evo sta bih izdvojio - Zvukovi na N364 su mi jako dobri, mocni su, ima dobar klavir za moj ukus, odlicne pedove, ali nisam uspeo da cujem bas neke organe. Moze li mi neko reci kakve su organe na njemu? Dobar mi je i Roland XP-10, samo isto nisam cuo organe, pedovi su mu dobri. Doduse mislio sam i ovako - svi instrumenti mogu da se izmene, da se moduju, patchuju, ili kako se vec kaze. U svakom slucaju, bend se tek zahuktava. Ko zna sta ce biti od nas. Ne sviramo za pare, sviramo za svoju dushu i ako bude potrebe ulagacemo svi, otici negde, zaraditi kintu i kupiti ekstra instrumente. Ne mora da bude fenomenalno za pocetak, ljudi sviraju u rok/metal bendovima sa starim X5D, pa im je ok, a on je oko 150 evra! Ne vidim u cemu je fama za skupim instrumentima... Samo meni je bitno da mogu nesto i da snimim, a ne da se cimam sa baterijama, pa struja i baterije, pa izvadi baterije da ne izgubis sve sto si namestio... To je frka sa X5D. Samo da nemam tu frku i OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nije negativno nego samo iskreno pitanje i konstatacija, a sa druge strane vidim da savrseno znas sta i kako pa mi nije jasno zasto si onda pitao?....
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ok, izgleda da sam pogresno razumeo. Ne verujem da sve znam, treba mi ipak neki savet od "starijih" koji se duze bave ovim. Naime, nisam ni ja vise tako mlad, imam skoro 36 godina i mozes misliti kako se osecam kao pocetnik na ovom polju, ali volim to sto radim. Voleo bih da za svoje pare dobijem najbolje moguce. Posto sam nabrojao par modela raznih proizvodjaca, voleo bih da mi nekoliko ljudi preporuci nesto od toga, jer kao sto rekoh, to je bilo "na prvo slusanje", prvi utisak moze da prevari, a i nisam ih probao uzivo. Da ne bih slusao okolo 10-15 klavijatura, jer i sa vremenom stojim slabo, kao i svako ko radi, a jos imam i prilicno ispunjeno vreme, voleo bih da mi nekoliko ljudi skrati ovaj deo i da izolujem 2-3 klavijature. Nadam se da sam sada jasniji. Ako trazim previse, izvinjavam se, ali ne trazim da mi ulaze ljudi u kompletne opise, samo da sa dva-tri reda kazu zasto je po njima neka klavijatura bliza onom sto meni treba od drugih. Opet, izvinjavam se ako previse trazim...
Jos samo pitanje za one koji poznaju Korg X50. Da li je zaista tako osetljiv kao sto pricaju, da li su mu dirke lomljive i sl? Naravno da necu namerno da ga treskam, ali ako ga cuknem negde usput? Da ga stavljam u kofer obavezno? Evo jos jednom da podsetim na modele koji su mi interesantni : Juno DI, Roland G 800, Roland XP-10, Korg N5, Yamaha V50, Korg N364, Yamaha CS2X, Korg X50, Roland GW8E V2.0, Korg I3, Korg PA 50, JUNO D, Roland D50, Solton Ketron MS5 Last edited by aleksrb; 04-04-2014 at 02:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Za neku svirkicu live, demo snimak, a za te pare, bolje pogledaj neki Korg Triton LE, ili starije Roland Fantome (Xa i sl.) koji mnogo bolje zvuce od tih prastarih masina koje si naveo.
Alternativno, uzmi neki OK modul (Roland xv5050, recimo) i bilo koji master, to bi se takodje uklopilo u te novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Moja topla preporuka za 400 evra bolje neces naci sa boljim bojama mogucnostima i sasvim dobrim dikama je Roland GW 8 ,imao jedno vreme kod sebe kao i ostasle klavijature kojE su nabrojane ,jedinu manu sto je bas laka al za transport extra neces pogresiti .
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Hvala Fix3r, gledao sam korg triton le i dopali su mi se zvukovi, radije bih da vidim za klavijaturu bez ikakvih dodataka za sada, ali ako bas ne bih mogao da nadjem sta zelim, video bih i za ovu komb vijura+modul. Ima nekoliko komada, samo moram da skupim jos malo kesa, oko 500 evra su.Francuz, tebi hvala sto si mi potvrdio za GW8. Ima taj jedan za 400, mozda ga pazarim, ima interesantne performanse, ali malo mi se vise svidjaju zvukovi na Triton LE-u. Najbolje bi bilo da ih probam uzivo i jedan i drugi. Mislim da cu uskoro zvati njihove vlasnike.
Samo da pitam jos nesto - jel neko imao Juno DI i da je imao pozitivno iskustvo? Francuz, kazes da si imao vecinu ili mozda bas sve klavijature koje sam nabrojao. Sta ti kazes za Juno DI? Da li bi mogla da mi odgovara vise nego Triton LE ili GW8E? Mislim, novija je mnogo nego Triton, a ovako slusajuci na YouTube iskerno vise mi se dopadjaju Junoove boje nego GW8E. Za Juno DI sam zapeo toliko, jer sam ranije rekao sebi cim budem imao neke pare za polovni da cu da ga uzmem. Sad merkam jedan, ali dopao mi se i taj Triton LE... Last edited by aleksrb; 05-04-2014 at 12:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
preporuka:
najjaci u toj klasi ti je Yamaha w5(w7), moze se naci za oko 400e-odlicna klavijatura cs1/2x dobri su jv 90 roland, xp60/80 (xp10 je igracka prema njima) d 50 nije los ![]() korg koji si naveo... ili 01W... ketron kog si cuo je dobar sve te klave su kostale sadasnjih1500-2000e dakle, kupi onaj koji ti se dopadne po zvuku, to je merilo Last edited by nikolaivanic; 05-04-2014 at 11:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
bend, klavijatura, kupovina, pomoc, rok |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina klavijature, pomoc | mitamacro | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 23-12-2012 12:43 AM |
preporuka klavijature za bend? | matroda | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 17 | 14-10-2011 12:35 PM |
Pomoc oko izbora klavijature. | lisac | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 28-09-2010 10:45 PM |
Instrumental-demo verzija-pomoc potrebna | qretsar | Promocija radova | 0 | 27-03-2009 11:41 PM |
Pomoc oko izbora klavijature. | Milanche_show | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 02-03-2008 07:52 PM |