Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2014, 09:45 AM   #1
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Korg M1... ili ....

Koliko vredi polovan M1 ispravan... realno...?

Mislim na onaj stari iz valjda 90 ih ili kraja 80ih....

Treba mi nesto takvo za bend.....

Mozda bi mi neko mogo predloziti neki nezavisnu spravu u koju se mogu instalirati VST instrumenti ( ako postoji a da nije lap top) ili nesto kao neki modul u koji mogu da zabodem midi klavijaturu....

Treba mi da ima zvuk klavira ...i ako ima pride jos dobrih boja super....

predlozite neko resenje....

hvala

Last edited by korenjak; 01-04-2014 at 10:29 PM.
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2014, 06:29 PM   #2
MonoMachine
Junior Member

Default Re: Korg M1... ili ....

http://www.museresearch.com/products/

Postoji, i predpostavljam da bi bila odlicna sprava da nije cene onolike. Jer za one pare mislim da mozes mnogo bolje proci...

Kakav klavir hoces? Sto se tice hardvera tice ne bih bas bio verziran, ali mislim da neki laptop + midi klavijatura + kontakt "rade posao"
MonoMachine is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2014, 10:12 PM   #3
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
Koliko vredi polovan M1 ispravan... realno...?

Mislim na onaj stari iz valjda 90 ih ili kraja 80ih....

Treba mi nesto takvo za bend.....

Mozda bi mi neko mogo predloziti neki nezavisnu spravu u koju se mogu instalirati VST instrumenti ( ako postoji a da nije lap top) ili nesto kao neki modul u koji mogu da zabodem midi klavijaturu....

Treba mi da ima zvuk klavira ...i ako ima pride jos dobrih boja super....

predlozite neko resenje....

hvala
Aco,aj pogledacu ti kod mojih matoraca u podrumu,cini mi se da imam jedan modul Korg M1...ako ti nesto igra...a za sam Korg M1 mogu da vidim sa ortakom gitaristom,sin mu je to koristio dok je bio u srednjoj muzickoj,medjutim mislim da ga vise nece koristiti jer je upisao muz.akademiju,odsek klarinet,i to u Svajcarskoj,a tamo ga sigurno nece nositi...tako da moze da se desi da ce ga i prodati....pitacu pa ti javljam....btw,tu klavijaturu sam i ja svojevremeno koristio na par svirki,kao master keyboard,ocuvana je i sve funkcionise ok...vukao sam zvukove iz mog netbook-a (vst varijanta) i zvucalo je kao milion dolara.....ujedno pozdrav,druze!
Old 17-09-2014, 10:23 PM   #4
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

....ee,zaboravih...pa sto bezite od varijante neke master klavijature u kombinaciji sa nekim lap topcicem?iskreno,to mi je mnogo prakticnije nego neka stara teska klavijatura sa dosta ogranicenim izborom zvukova,secam se da je ovaj drugar imao i razne expansion cards za tog korga, te strings, te brasses, te pianos, ....jbt...svaka ga je kostala para, a sve to mozes u jedan manji lap top da spakujes...i to hiljadu puta vise...sad je makar sve to dostupno....povuces farbe iz cubasea,mozes da ih solo koristis,a mozes da ih grupises u foldere ako hoces,pa da ti svira multi-timbralno....sve varijante....danas svaki laptop to moze da izgura...i jos uzgred da na njemu imas textove pesama po potrebi ako pevacu nekad pamcenje zaskripi,preko njega pustas muziku u pauzama vase svirke....razmisli,gola master klavijatura tipa neki m-audio...nova,naravno,moze da te novcano izadje kao neki stari korg ili sl....plus je laksa i manevrabilnija....a ja ti javljam sutra u vezi sprava....pozzz

Last edited by milanCHE; 17-09-2014 at 10:26 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2015, 07:16 PM   #5
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

a ja ovo citam posle godinu dana .... aj aj...

ali nemam lap top... i bez dobre karte uvek ima lejtansi
korenjak is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules