Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2014, 11:53 PM   #11
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ne kudim, samo razmisljam na glas..

Jel smeta skyline difuzorima sto su 'ugradjeni' u plafon? Mislim po nekoj logici ovako im radijus bude uzi?

Inace, samo naprijed

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 09-03-2014, 04:58 PM   #12
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

Default Re: Studio "Mack"

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post

Pitanjce, jel ima? kakav mjerni mic i jesi li snimio prostoriju prije pregradnog zida, te poslije stavljanja istog. Odnosno snimku prije difuzora i absorpcije? Koji će monitoring biti u CR-u?
mjerni mic sti?e, akustiku radim sam, izmjerit ću prostoriju sada kad zavr?im bass trapove na zadnjem zidu te prednje ispred zvučnika.
Monitoring je Focal Twin 6be kad nearfield i naknadno ću uzeti vrlo vjerojatno neki farfield tipa ATC SCM100
te jedne full range 5 ice od avantone-a vrlo vjerojatno, ako ne uleti neki rabljeni par
Marin Mack is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2014, 05:00 PM   #13
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ne kudim, samo razmisljam na glas..

Jel smeta skyline difuzorima sto su 'ugradjeni' u plafon? Mislim po nekoj logici ovako im radijus bude uzi?

Inace, samo naprijed

nema nikve razlike ako su ugrađeni ili ne, jedino je sada strop jo? uvijek prevelika refleksna povr?ina, dolazi par bass trapova. Uglavnom stavit ću mjerne rezultate same prostorije
Old 09-03-2014, 05:49 PM   #14
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

evo i zadnji dio slika do trenutnog stanja:

izrada bass trapa pokraj difuzora, dakle iza je nagurano ukupno oko 50-60cm vune dr drvenog krova, meko pre?ane od knaufa te neki ostaci rolane vune.

prvi sloj tvrdo pre?ane vune od 5cm za popuniti bočne rupe, ukupno bude 25cm, ovo 120kg/m3 gustoća.

bočno prvi red, i air gap između stra?nje vune

i gotov bass trap s jedne strane

evo kako to izgleda bočno

te zatvoren cijeli dio u stropu

Sad su krenuli radovi izrade stra?njeg bass trapa i difuzora za taj zid, ukupno 13cm vune i difuzor veličine 200x120cm.

mdf 6mm spreman za ljepljenje, otprilike mi je uzelo 6-7h da to dobro sve se stisne i učvrsti.

jo? malo i gotovo. jako je nespretno raditi jer je drvo dosta tanko i vija se, a s druge strane treba svako stisnuti nekak da se ljepilo dobro stvrdne.

gotov zadnji difuzor za control room i spreman je da se postavi na zid, tu mi je odlično pomogla klupica isprod prozora kojeg sam zatvoril, ostalo je vani nekih 3-4cm taman da ljepo sjedne i da ga lak?e učvrstim za zid.

prvi sloj od 8cm debljine vune, koja je stisnuta na nekih 6-7cm, tvrdoće 32kg/m3

i trenutno stanje studia, zadnja slika jučer okinuta nakon drugog premaza difuzora i prvog premaza zidova na bijelo, sutra mi je jo? ostal strop za po?mirglati i prefarbati u bijelo
Old 09-03-2014, 08:03 PM   #15
bubu
Member

Jednom rječju, prejebeno! Hoće biti i neka okvirna računica na kraju, ili samo tro?i? dok ima u novčaniku ?
bubu is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2014, 09:00 PM   #16
mikron
Member

PROFI !!!!

A jesi radio neka merenja pre i za vreme ? Ili sve onako od oka ?
mikron is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2014, 06:56 AM   #17
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
Jednom rječju, prejebeno! Hoće biti i neka okvirna računica na kraju, ili samo tro?i? dok ima u novčaniku ?
naravno da imam kompletan buđet, nebi se upu?tao u gradnju bez toga, i da znam da nemogu zavr?iti, tako da sve je po planovima, na nekim stvarima sam čak i dosta u?tedil tako da mi ostane vi?e za opremu koja mi je jo? potrebna

kaj se tiče mjerenja nisam radio ni?ta na početku, već sve iz naučenog i surfanja po internetu te na SAE-u u ljubljani, iako nismo imali ne?to pretjerano akustike ondje ali uz razgovore sa stručnim ljudima u polju akustike sam do?ao do neke okvirne ideje, koju imam samo ja u glavi i po tome radim
Old 31-03-2014, 09:24 PM   #18
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

eto bilo je malo zati?je zbog obaveza, al uglavnom oprema je sva stigla, jo? samo čekam da stigne mixeta koja bi trebala biti tu svaki čas, vrlo vjerojatno do kraja ovog tjedna. Radovi su se dakle nastavili ovog vikenda, počelo se farbati i raditi na zatvaranju zadnjeg zida s tkaninom, kaj se danas i zavr?ilo i stropni apsorberi su u izradi. Na kraju bude tu jo? dekoracija sa drvenim lajsnama na svim mjestima di je tkanina. Eto kako trenutno izgleda sve to:

prednji bass trapovi iza zvučnika, na najdubljem dijelu su 70cm, kombinacija tvrde 120kg/m3(cca 20cm) i mekane vune u roli natiskane kolko-tolko + dva stropna apsorbera iznad mixete, jo? jedan fali, moram ga dovr?iti.

između stropnih dolazi ?iroka lajsna i ugradbeno led svijetlo za mix.

i zadnji zid se polako zatvoril, jo? samo fale drvene lajsne po rubovima i vrlo vjerojatno ću staviti vodoravno po cijelom zidu nekoliko redova.

i nakon skoro 2 mjeseca čekanja, napokon sam dobil svoj primjerak Mac Pro-a, 6 core, 64gb rama, 6gb grafike, 512gb SSD, ima da editira i rendera 4K video glatko

Old 03-04-2014, 03:32 PM   #19
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

jučer su gotova stakla za studio, Low-E punjeno plinom i dopremljena su do majstora koji mi radi vrata i prozore, eto par slika štokova prije lakiranja, sutra dolaze postavljati:

Također napokon je i mix stigel, hvala Audio Pro-u na najboljoj cijeni u EU, moja topla preporuka, a i svu opremu planiram preko njih nabavljati

Old 03-04-2014, 10:01 PM   #20
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Dobar mikser! Bolje zvuči nego što izgleda. Nisi fulao!!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules