Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-09-2007, 06:28 PM   #21
Max
Pro Member

Default Re: Avantone MixCubes misljenje...

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Ako jos nekog zanima,evo jednog konkretnog misljenja.Ja odlucio,kupujem aktivne,pa javljam utiske kad mi stignu.

Pozz
Ajde ako narucujes , pusti pm ..... mozda da e udruzimo pa da podelimo shipping i sl....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2007, 11:01 PM   #22
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Ajde ako narucujes , pusti pm ..... mozda da e udruzimo pa da podelimo shipping i sl....

Pozdrav
Vazi,prvo cu da vidim da li neko ovde ima u prodaji,pa svakako javljam ...

Pozdrav.
vly is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 12:50 AM   #23
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
...probao sve standardne "mini" monitore (osim avantonea) , na kraju kupio fostex 6301BX.....ZAKON!!!!

http://www.fostexinternational.com/d...ts/6301b.shtml
sine, naručio sam ih bas prije par dana . mislim da će odlično funkcionirati uz P22A.. dugo sam cekao aktivne Avantone, kojih jos nema u realnosti ni na jednom stocku, svi ih cekaju - pricao sam s glavnim dealerom. druga stvar, od vise usera, stekao sam dojam da je fostex malo "siri" i puno precizniji auratone, a d avntone da je bas "karton" kao sto je bio i auratone. miksao sam 90tih na auratone i super mi je to bilo, ali sad mi ova druga varijanta ipak vise odgovara. vidicemo..

pored argumenta "kako ce to zvucat kod kamionzdije", htio sam naglasiti jos jedan aspekt "auraton" tipa slusanja - svi 2-sistemski zvucnici, a to je vecina ovih nasih nearfielda sto imamo po studijima, ima malu nelinearnost ili rupu na krosoveru. to se najcesce nalazi na najbitnijem dijelu midla, tamo gdje odredujes level npr. vokala u odnosu na pozadinu, solo gitara itd itd.. e ovi malci su tocno centrirani na to, i tu su prilicno tocni. ima nesto i u tome da se lakse koncentrirati na level middle-insturmenata ako necujes sve ono okolo iznad i ispod..

pogotov nije lose na tako malo govance provjeriti i sliku i u mono.. ako se tu sve cuje i razumije.. onda je miks vec na dobrom putu.. ako otkrije greske, onda nikako nije dobro, bez obzira sto covjek namjestio na svojim skupim pmc-ima, adamima itd..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 08:43 AM   #24
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
sine, naručio sam ih bas prije par dana . mislim da će odlično funkcionirati uz P22A.. dugo sam cekao aktivne Avantone, kojih jos nema u realnosti ni na jednom stocku, svi ih cekaju - pricao sam s glavnim dealerom. druga stvar, od vise usera, stekao sam dojam da je fostex malo "siri" i puno precizniji auratone, a d avntone da je bas "karton" kao sto je bio i auratone. miksao sam 90tih na auratone i super mi je to bilo, ali sad mi ova druga varijanta ipak vise odgovara. vidicemo..

pored argumenta "kako ce to zvucat kod kamionzdije", htio sam naglasiti jos jedan aspekt "auraton" tipa slusanja - svi 2-sistemski zvucnici, a to je vecina ovih nasih nearfielda sto imamo po studijima, ima malu nelinearnost ili rupu na krosoveru. to se najcesce nalazi na najbitnijem dijelu midla, tamo gdje odredujes level npr. vokala u odnosu na pozadinu, solo gitara itd itd.. e ovi malci su tocno centrirani na to, i tu su prilicno tocni. ima nesto i u tome da se lakse koncentrirati na level middle-insturmenata ako necujes sve ono okolo iznad i ispod..

pogotov nije lose na tako malo govance provjeriti i sliku i u mono.. ako se tu sve cuje i razumije.. onda je miks vec na dobrom putu.. ako otkrije greske, onda nikako nije dobro, bez obzira sto covjek namjestio na svojim skupim pmc-ima, adamima itd..
Tata u pravu si,mada ja bas hocu to Avantonovo auratonasto kartonche,jer mi upravo treba za one odnose o kojima si i ti pisao.Takodje imam i P22a tako da se uz NS10 dobija kompletna kombinacija.
Potpuno su savrseni za mono cheking kad je u pitanju tv audio i sl.

Ja se raspitujem za Aventone,ima jos jedan interesent sa foruma,pa cim naletim na nekog ko ih valja,javljam pa ko je zanteresovan moze se prikljuciti!

Pozdrav
Old 29-09-2007, 09:33 AM   #25
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Pico Lino je bolji
Old 29-09-2007, 05:47 PM   #26
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Pico Lino je bolji

Au ljudi,pa vi ste sekta!
Old 19-12-2013, 09:41 AM   #27
MD
Senior Member

MD's Avatar

Imam Active verziju. Vrhunske sprave!

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 03:07 PM   #28
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Ufff,topik ko stvoren za mene.

Jurim da uzmem neke male monitore i upravo je pala dilema između

Mixcubes-a i Fostexa.

Naravno, po?to nema gde da se u radnji uporede oba (bo?e sačuvaj ?ta pitam),

verovatno ću se uzdati u sve va?e komentare. Pa posle da vagam.

Enivej, pitanje je: da li da uzimam par ili ne, po?to bih ih (ga) koristio najvi?e

za mono proveru miksa. Kapiram da je bolje jedan i na njemu mono.

Korekt mi if ajm vrong.

Nazdravlje!
Elf is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 12:29 AM   #29
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ako vec kupujes onda uzmi par, ne znas nikad kad ce ti zatrebati stereo provera a uz to miksati na njima je izazov koji vredi probati....mislim na oba i avantone i fostex.

Dugo godina radim sa Fostexima i imam samo reci hvale, najtoplija preporuka. Avantone sam cuo ali nisam radio na njima tako da nisam merodavan, ali ono sto mogu da kazem da drugacije zvuce nego Fostex...ipak je u pitanju papirni drajver koji ima specificnu farbu.
Old 08-02-2014, 03:38 AM   #30
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Potpuno isto kao Moritz..

Fostexe posjedujem, mixcube cuo ali ne i mixao na njima. Nije mi zao sto imam fostexe u toj komparaciji jer stvarno rade to sto se trazi od njih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules