|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Interesuje me dali neko od clanova foruma ima Waldorf Q+ ili je imao iskustva sa tim sintisajzerom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Yeap, i ne samo tuning nego i hrpa drugih problema - ponekad bi totalno poblesavio i poceo random saltati parametre, prikazivati smece na ekranu, zvuk na npr. part #1 bi "curio" kroz efekte na part #2, svaki X-ti voice bi imao pogresan panning, itd, itd. Jedino off/on bi pomogao, ponekad ni to, a i kada bi pomogao problemi bi se vratili nakon par minuta.
Ne znam koliko se to isplati kupovati, prevelika je to lutrija, osim ako imas priliku par dana raditi po nekoliko sati s primjerkom kojeg namjeravas kupiti tako da se uvjeris kako sve stima. Inace, Waldorf je izbacio beta OS koji "kao" rjesava probleme, i to je navodno funkcioniralo kod nekih crvenih primjeraka, ali ne i kod Phoenix Edition iz 2009. pa im je isti vracen natrag posto ga nisu uspjeli popraviti u garantnom roku. Mislim da Waldorfovci ni dan-danas ne znaju u cemu je tocno problem (osim da je "kombinacija hardwarea i softwarea"), niti ga mogu egzaktno reproducirati ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
uf , steta , hteo sam pitati da je bilo moguce modulirati analogni filter sa svim mod. izvorima koji su na raspolaganju digitalnim filterima ... ali onda je taj filterboard morao imati mnostvo cv ulaza da bi sve radilo , uopste kakoje to inplementirano u q+, svi ti silni rotingzi... ali ako kazes da nije radilo ... verovatno , nisu uspeli ... hvala na odgovorima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Za svaki od 2 filtera po zvuku mozes modulirati Cutoff, Resonance i Drive sa svim modulation sources koji su na raspolaganju i za digitalne filtere, jedino nemas FM tako da nista od full audio-rate modulacija (ali LFO-i idu do 5kHz pa se taj nedostatak donekle kompenzira).
Stoga jedan analog filter modul ne mora imati puno CV-a, dovoljna su samo 3 (za Cutoff, Resonance i Drive), posto se svi izvori za modulaciju odredjenog parametra zbrajaju u digitalnoj domeni prije D/A konvertera na ulazu u filter, a ostali parametri (Pan i slicno) se ionako moduliraju samo u digitalnoj domeni. To sve radi OK - dok radi, u tome je problem jer je masina bila bugovita/neispravna i uzrok za to nisu mogli pronaci. Ponavljam, neki ljudi se kunu da im Q+ radi bez problema, osobito oni crveni, ali kod mene to nije bio slucaj, na zalost. Jos neka zapazanja kad smo vec na toj temi (ali ovo sto slijedi je potpuno subjektivno): (1) Meni je razlika u zvuku izmedju digitalnih i analognih filtera na Q+ bila premala da bi se opravdala tako velika razlika u cijeni. OK, analogni drive kombiniran s visokom rezonancom daje specifican (i jako dobar) dirty zvuk, ali sve ispod toga uz malo ili nimalo tweakanja zvuci potpuno isto. To ne znaci da su analogni filteri losi, bas naprotiv, nego samo da su digitalni filteri na Q u startu zbilja odlicno modelirani (ako volis Waldorfove filtere, naravno). (2) Na nekim zvukovima sam primjetio da Q+ ima slabiju dinamiku, ne znam kako da to bolje opisem. Npr. importao sam jedan jako "punchy" bass s Q-a na Q+ i bio prilicno iznenadjen time da puno losije/slabije zvuci i koliko god ga tweakao nisam uspio postici da "drma" jednako kao na Q, bez obzira da li sam koristio digitalne ili analogne filtere. Vjerojatno zbog tih D/A i A/D konverzija OS forsira puno veci headroom po zvuku, nemam pojma ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K:Waldorf XT | goasia | Kupujem/trazim | 0 | 27-03-2013 05:58 PM |
Waldorf Pulse 2 | HrastProgrammer | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 11-03-2012 12:59 AM |
Waldorf Wave | Moritz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 21-10-2005 06:01 AM |