Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 16-03-2012, 08:25 PM   #91
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Re: DJ Umjetnost??

Koja je razlika izmedju tradicionalnog aranziranja i produkcije i nacina na koji to rade DJ-evi?

Btw, predlazem da se korisna pitanja i DaBearovi odgovori iseku i u nekoj formi postave kao zaseban odeljak na forumu, ako se Diviner slaze.
VukP is offline  
Old 16-03-2012, 11:31 PM   #92
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
Koja je razlika izmedju tradicionalnog aranziranja i produkcije i nacina na koji to rade DJ-evi?

Ja sam do sad radio sa nekoliko DJ-a...uglavnom (ako ne znaju da sviraju) svede se na to da donesu gomilu muzike na session...onda krene pustanje..."svidja mi se ovo...ovaj loop...ovaj zvuk....nesto ovako...i ovako...pa onda probas da ovde stavis ovo posle ovogitd itd.."

U puno slucajeva su imali neke ludacke ideje koje meni nebi pale na pamet nikad..ali su odlico radile. Nekad je dobro da se ne poznaju pravila..oce da sputava nekad..u fazonu.."to nemoze da se uradi...!" a sto?

Sve moze....

DJ-i uglavnom znaju po duzini deonica i delova pesama kako da "voze" publiku..kad da ubace drop...itd..manipulacija atmosfere...

Veliki deo njih sa druge strane, nemoze da uradi pesmu ili aranzman od 3 minuta i tu onda traze pomoc ljudi koji "imaju uvo" za radio mix!
Ovde je jedno vreme bilo njih nekoliko koji su mega radili edite od 6-7 minuta i pretvarali u 3 minuta singlove...

sto se tice svirke - kad tad, tu mora da se pojavi neko ko zna da odsvira nesto...pa makar to bile i 2 note (ali uvek tu ima mnogo vise ispod, kad se pazljivo poslusa!!)
DaBear is offline  
Old 17-03-2012, 02:32 PM   #93
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:

Btw, predlazem da se korisna pitanja i DaBearovi odgovori iseku i u nekoj formi postave kao zaseban odeljak na forumu, ako se Diviner slaze.
Slazem se naravno...

Hoces ti da pokusas, evo dodelio sam ti da mozes da manipulises u svim forumima, pa probaj!?

diviner is offline  
Old 17-03-2012, 04:35 PM   #94
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Moze, samo nisam siguran kako. Jel mozemo da sacuvamo ovaj thread da ne bi vadili odgovore iz konteksta a da ipak na nekom drugom mestu sacuvamo samo odgovore?
VukP is offline  
Old 17-03-2012, 06:03 PM   #95
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Da...ides na thread tools, pa copy thread, sve ostalo ce ti se kasti samo...

Ako gdje zapne tu sam!

diviner is offline  
Old 17-03-2012, 06:19 PM   #96
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Prebacio sam samo, za sada, tamo gde je threadu mesto u ovakvoj formi pa cu kada stignem da pobrisem vredjanje, prozivke i slicno.
VukP is offline  
Old 17-03-2012, 10:42 PM   #97
tajsam
Banned

Quote:
Prebacio sam samo, za sada, tamo gde je threadu mesto u ovakvoj formi pa cu kada stignem da pobrisem vredjanje, prozivke i slicno.
ej ej polako.ja sam autor ovog threada.valjda bi se mene trebalo pitat o prebacivanju threada.gdje su sad autorska prava?????
tajsam is offline  
Old 17-03-2012, 10:51 PM   #98
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ej ej polako.ja sam autor ovog threada.valjda bi se mene trebalo pitat o prebacivanju threada.gdje su sad autorska prava?????
Dobrodosao si da se konstruktivno prikljucis. Za sada je samo DaBear voljan da kaze nesto vise na ovu temu pa mozes da ga pitas ono sto te zanima.
VukP is offline  
Old 17-01-2014, 01:14 PM   #99
spdif
Banned

spdif is offline  
Old 17-01-2014, 01:19 PM   #100
spdif
Banned

Quote:
Originally Posted by spdif View Post
http://www.youtube.com/watch?v=v12ttbWvr3I#t=17
spdif is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)

Posting Rules