|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Neke trake nisku snimljene sjajno i u studijskim uslovima (vokal bez preampa, violina C1000 u stanu, overheadovi na bubnjevima previsoki, sve ostalo se cuje na nivou cinela, pa sam preostalim close mikrofonima bojio).
Samo jedna stvar je "sample", a to je dobos, jer mi se ne svidja dinamika na originalnom. Koristio sam cubase-ov roomworks i EQ, compressor uglavnom multiband C4, i na master kanalu sam insertovao Ozone5 gde sam uradio dithering, to sam citao da je ispravno raditi ako projekat 24bita pretvaram u 16bit, ali ne znam da li sam to uradi na pravom mestu i u pravo vreme. Pocetnik sam u mix & masteringu, ovo je maximum sto sam postigao, vrlo su dobrodosle kritike i saveti. Evo linka: https://www.dropbox.com/s/thkmyqfpeo...nal%202014.wav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Posto je ovo forum dezurnih kriticara ja cu se samo osvrnuti na pesmu. Stvarno je ekstra! Melodijske linije, tekst, gitarski solo, violina posebno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ma samo udri sa kritikom, zato sam je i postavio... pesma jeste super, zato i hocu da je uradim sto bolje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Lijepa ti je pjesma kao i aran?man. Stvarno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Eeee, ja ocekivao paljbu "ovo nije dobro, promeni ovo, probaj bass ovako", a ono kao da sam postavio na forum kompozitora a ne na rumski
![]() Hvala svakako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Jako lep rad! Meni ovde na jedno slusanje jedino smeta rev na glasu, predug i presvetao, sibilanti u turbo modu... i slicno, previse mi plivaju bubnjevi, malo muljaju inace jako dobro postavljen mix. Mislim da bi sa samo malom ustedom na reverbu, mix jos vise procvetao i vio, klavir i glas dosli do punog izrazaja. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Sam usnimak glasa nije bog zna kako kvalitetan, tj. malo je kartonski. Reverb oko njega nema nikakav karakter niti masu. A ima prostora za kvalitetan i gust reverb jer je puno prostora ostavljeno za glas. Ostalo je ok postavljeno. Eto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Evo ispravke. Nisam cuo na monitorima da mi te najvise frekvencije prave sranje, sad sam to skontao na slusalicama.
Malo sam samo skinuo reverb na bubnjevima i sredio to na vokalu koliko sam mogao: https://www.dropbox.com/s/bwbx9gup6x...l%202014.3.wav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Ej, tek sad sam poslu?ao! Pesma je odlična pa je odlična! Violina odlično odsvirana, a i ?ta me briga čime je snimana ? zvuk je odličan, a i ceo aran?man.
Jedina stvar koja me muči dok slu?am je jako čudna stereofonija koja je najizra?enija na vokalu ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Primetili smo i mi bas, izbacicemo taj stereo trip
![]() Jos neke finese na cinelama (smanjili 8-15 khz) i jos malo sredili gitaru solo na kraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"When I Had the Chance" - Boney James Stvar | Geronimo | Audio Produkcija - Osnove | 0 | 06-04-2012 06:25 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |