|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam na informacijama. Definitivno cu pogledati te modele i cekati priliku da ulovim dobrog polovnjaka.
Imam samo jos jedno pitanje. Naime, gledao sam sinoc razlike izmedju otvorenih i zatvorenih slusalica. Po mom mi?ljenu zatvorene su puno bolje za mix, ali me kopka jedna karakteristika otvorenih. Koliko sam shvatio otvorene slusalice daju osecaj da zvuk dolazi "spolja" a ne "iz glave" kao sto je slucaj kod zatvorenih. Posto cu iskljucivo gitarski zvuk slusati, mozda će mi otvorena varijanta dati osećaj da zvuk dolazi spolja ( iz kabineta ). Zvuci malo morbidno i sumnjam da je istina, ali bih voleo da cujem va?e mi?ljenje. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Otvorene služe da pored zvuka sa samih sluški, čuješ i još nešto spolja. (Ostatak benda, monitore i slično.)
Zatvorene služe da zadrže zvuk unutar slušalica, da nema (da značajno umanji) "preslikavanja" na mikrofon npr, i da umanje spoljni zvuk. Postoje i neki tehničko-konstrucioni elementi. SVE drugo su floskule!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Definitivno nesto jeftino al da ne bude bas njesra. Gorepomenuta AKG K serija je ok. Nisu skupe. Nemoj da se mlatis da kupujes skupe sluske za gitaru. Sta god da kupis, nece da se cuje kao da gitara dolazi iz kabineta. Tacka.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kupujem gitarsku glavu i box | aske | Kupujem/trazim | 0 | 28-07-2010 06:38 PM |