|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
Od izlaska do sada proveo sam jako mnogo sati uz njega.. mozda je samo privikavanje tesko .. ali ja sam poceo da radim vec posle par dana.. i svakim danom oko mi se privikavalo .. sada recimo kada se zbog necega vratim na 6.5 .. deluje mi kao da mi neko sekircetom odsekao pola mixera ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
a kada na drugom ekranu dobijes recimo ovakav preview ![]() Prvo se uplasis .. a onda kada oko navikne.. ne mozes bez toga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Member
|
![]() Quote:
Ali jedini stvarni problem je ?to nema? sidechaine a radi? recimo techno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Uredno je otvorio projekat iz studija, upozorio me je da ce VSTovi koji su u nedozvoljenim slotovima (veci od 16) biti discarded - mada ih nije bilo, sjebao mi je send iz FXa u FX (npr iz FX kanala Delay, sam malo poslao na reverb) - to ne moze, i variaudio je isto discarded. Takodje, najvece razocarenje, sidechain na vst3 plaginovima - ne radi! Grupe mogu biti samo mono ili stereo, pa nema ni workaround-a sa petice... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Member
|
![]() Quote:
kak misli? grupe mogu bit mono ili stereo, pa koja je tre?a opcija? hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Grupe mogu biti QUAD, 5.1, 7.1... Na petici si mogao da stavis VST2 plagin na QUAD grupu, pa da na prva dva kanala rutujes normalno instrument, a druga dva rutujes sidechain signal. Popularno pre omasovljavanja VST3 plaginova i petice. Plaginovi sa vise ulaza, koji podrzavaju SC (kao npr FabFilter i jos neki) skapiraju da je to SC ulaz i to sve radi na taj nacin. VST3 sidechain radi normalno i u petici, samo aktiviras tu istu kockicu, koje ovde nema. Ja sam nesto pogresio u predhodnom postu, gde sam rekao da ne radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Pro Member
|
![]()
Pa gdje je stereo panovanje : L kolko hoću i R kolko hoću
![]() Može li se kako smanjiti debljina tempo linije : da nije dupla ; kao što je prije bilo? Last edited by alfom; 30-12-2013 at 07:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To me podseti na jednu pricu. Bio u nasem mestu gitarista-lik, koji je imao neki jeftin gitarski procesor, i na njemu svirao godinama. Moj buraz je u tom periodu kupio, bas kada je izasao Line6 neku najskuplju varijantu (ne razumem se u to), a ovaj lik cuo kako zvuci i posle par dana kupi i on. Medjutim cim ga je kupio (posto se i on ne razume oko podesavanja), zvao je mog buraza, da mu na tom novom line 6 koji je kupio "napravi" iste boje kao na njegovom starom koji je imao.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Pro Member
|
![]()
Ma sve ti je to fino Nemanja. Ne treba basne ispričavati, jer ni namjere pitanja nisu da omalova?avaju novine.
Većina od nas istra?uje ovaj novi alat, a po?to je namjerno potkusuren, ne znamo jo?, osim zvanično objavljenog, ?ta je sve potkusureno. Ako je neko istra?io te detalje koje sam pitao (a tiču se komfora u radu, a ne da li je novi bolji od starog), pa pročita pitanja i ima vremena i volju da odgovori - odgovoriće. Ni?ta vi?e i ni?ta manje. Ako nema LR stereo panovanja sa odvojenim pode?avanjem, je li to npr. -20 ako je L60/R40? A -20 mo?e biti i L50/R30. Je li to isto? A debljina kursora je (makar meni) va?na kod poravnavanja wave slike (trakova) sa osnovnog ekrana. Hajd' sad' neka ovog. Nije trijebe tro?iti vrijeme na basne. Kako Ivan prikaza i kako sam vidio, mikseta je oooppaaassnnaaa. Sviđa mi se : pregledna je i komforna ; bez obzira ?to je osakaćena u odnosu na 7 (kako neko opisa mix 7 ili 7.5 koji ima). Ne znam kvalitet originalnih alata, kao npr. onih u strip odjeljku. Ali, polako će onoliko koliko treba biti i?čitano, isprobano, pa odlučeno da li će E7 zamijeniti peticu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vst i Cubase 5 | elmirh | Audio Software | 3 | 09-07-2012 05:49 PM |
HK Audio Elements konfigurator | lesha | Komercijalni Oglasi | 2 | 14-04-2011 02:06 PM |
Cubase 5 | Hepek | Audio Software | 19 | 15-10-2009 01:11 PM |