|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ehej pozdrav forumashi,moderatori(clanovi biblioteke takodje)ako moze savet e ovako kroz primer: ako bilo koji instrument(audio) istretiram nekim efektom koji je na insertu dobicu rezultat ofarban materijal,a ako ga istretiram efektom koji je na sendu dobicu ofarban materijal koji je pojacan(zashto send nabija neku saturaciju?).dali postoji nacin da se taj send nakako podesi drugacije..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
FX na insertu je u seriji, FX na send-u je paralelan, elem, dupliran je signal koji stize do master sekcije, pa ako ga 'odvrnes', bice svakako glasniji (to sto zoves saturacijom), ali imas kontrole i na kanalu i na FX-u i na send-u, a tu su ti i volume fader-i, pa ne znam sto te to muci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Isprobacu malo drugaciji pristup..pa javljam..odmah se bacam na posao..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=8OVsQhX17_o |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Eq na send i max -6db..
Veliki problem mi je preterana upotreba eq pa se premishljam dali taj solo wet npr revb fx (nekog glasa,pada,arpa,seq,)treba dodatno eq iscistiti.?.meni za jedan kanal treba bar 3,4 eq a i rutovan je na grupu..tripujem previshe eq..zbog send efekata.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ako moze preporuka za efekte koji na sebi imaju parametre za dry i wet(ali odvojeno).konkretno problem je u tome sto uvek na synthu moram da automatizujem kolicinu senda i tom prilikom dolazi do super izoblicenja(ali ja sam tada u debelom piku,crveno krvari)pa razmishljam kada bih koristio iste te efekte ali na insertu ..da pojasnim da ne pomislite da sam ludak(ko jel ja) synth svira melodiju 16 taktova,prvih 4 takta je dry,narednih 4 je ofarbano wahwahom,sledecih 4 phaserom i zadnjuh 4 revb sa mono deleyem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Sad ozbiljno - al si za zamrsio i izkomplikovao..a ustavrai je sve jednostavno...ja bi u ovakvim situacijama poslao taj sint na 4 Aux inputa, na jednom namestis wah, na drugom phaser, itd, itd..podesis zeljene odnose (wet / dry) i izprogramiras MUTE kad treba /ne treba da se cuju. Bolja varijanta - snimis sint sa svakim efektom (kao novi audio) i onda samo naseces wave-ove i slozis jedno iza drugog - mnogo dramaticniji efekat !
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|