Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2013, 11:45 PM   #11
Matya
Member

Default Re: Koncept workstatina,buducnost ?

Workstation sa otvorenim sistemom postoji odavno u nekoliko varijanti, ali nije napravio nikakvu revoluciju, niti unistio bilo koga, cak ni ugrozio. Cak je i bogovski marketing uradjen.

Aranzer tek nece jer se sviraci aranzera pate i sa ovim sto vec imaju, samo fali VST platforma da se pogube nacisto, cast naravno izuzecima, ali vecina kao sto smo vec zakljucili racuna na copy-paste varijantu. Da ne pominjem da se aranzeri prodaju uglavnom samo na Balkanu, Nemackoj, delu Azije, a da ih u svim ostalim zemljama koriste uglavnom penzioneri kod kuce iz zabave. Roland nije odlucio da se povuce iz trke sa aranzerima niti prestao da ih radi, jednostavno je pukao jer nece ''svoj zvuk'' da kompromituje user semplovima. To takodje nisam ja rekao, to je zvanicni stav kompanije. Cak imaju novi flagship model koji dobija sve funkcije tek povezivanjem sa IPadom.

Takodje ne racunas na copy protection, to sto mnogi skidaju dzabe ne znaci da bi za te platforme postojali free plaginovi i vst instrumenti. Imas vec Muse receptor, probaj u njega da ubacis crack... Nece se nista takvo skorije desiti.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2013, 03:09 PM   #12
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Da je open workstation "IN" Muse Receptor ili pak CME kontroleri (imaju po 2 slota za razne module) bi vladali svetom... Ili ako malo bolje primetimo, odjednom vi?e nema kartica za ekspanziju. Roland je bio ozbiljno zagrizao za ARX kartice pa se ipak pre?altovao i ubacio sve to u Integru.

Medjutim, kako je nov trend u elektronici modularnost (primera radi: Phonebloks) i kako KORG "ispipava" tr?i?te sa ovim nekim novim DIY igračkicama, ne bi me čudilo da za godinu-dve izbace full synth pa da poput lego kockica biramo hoćemo li u synthu:
1. 2xVA oscilatora + 1 analogni OSC + 1 "Legacy" slot + 1 MS-20 + 1 ROMpler ili
2. super-sega-mega grand-piano + 4-timbralni ROMpler.

?to itekako govori da se vrtimo u krug i da nemaju ?ta vi?e da ponude zbilja novo.

To bi ujedno objasnilo za?to sam poslednji synth kupio pre 2 godine (Kurzweil PC3K6) i ni?ta se u svetu revolucionarno nije pojavilo ?to bi me nateralo da ulo?im novac u to. Niti će. Lično, čekam novi Kurzweil, kupiću ga verovatno samo zato ?to je najavljena 100%tna backup podr?ka za PC3 seriju i to je to.

Rezime: Budućnost je takva da će i Zastava moći da napravi synth i da na njemu odsvira? sve - ako zna? ?ta ti treba. Samo se pitam ?ta Behringer čeka vi?e

I jo? ne?to je 100% sigurno - nijedan stage klavir ispod 1000? ubuduće neće imati 5-pinski MIDI OUT - crkli dabogda

Last edited by wladymeer; 29-11-2013 at 03:15 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2013, 03:45 PM   #13
Matya
Member

Ja takodje godinama cekam Behringer da se ubaci u pricu i napravi haos

Moguce da im placaju da cute i smrde!

Zanimljiva cinjenica:
Korg Pa60 i Pa50 su realno identicne sprave sa finom razlikom u ceni! Situacija je takva da je jedna no name kineska firma napravila recimo ''Sang Yong Pa50'' kao kopiju Pa60, skinula sve sto se moze skinuti, a Korg je uleteo istog trenutka i sklopio dil sa njima da povuku sve svoje modele i nastave da proizvode za njih pod Korg imenom! Tako je nastao Korg Pa50 identican modelu Pa60 i jedina sprava koja se nije proizvodila u jednoj od njihovih fabrika!
Old 29-11-2013, 06:02 PM   #14
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Jel to onaj Korg PA 50 SD što ima najgoru dirku u istoriji klavijatura?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2013, 06:32 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
gomila gitarista nece pedalu, procesor. Hoce da se ubode u Plexija i cao!
Pa naravno. I miksad?ija treba da radi ne?to, a ne samo da gura fejdere.

Pozdrav,

Vasa
Old 29-11-2013, 07:26 PM   #16
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Jel to onaj Korg PA 50 SD ?to ima najgoru dirku u istoriji klavijatura?
Ahahaha, naravno!

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Old 29-11-2013, 09:15 PM   #17
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Ja još uvek nisam čuo softver koji će u misku zvučati bolje od hardvera,govoriću iz ličnog iskustva i osvrnuti se na gitaru.Ja već više od deceniju tragam za zvukom (bar sto se kompa tiče) za gitarskim zvukom koji će dobro zvučati i biti upotrebljiv i uvek se završi s nekom od naših pesama u kojima gitara ima onaj pisak(napokon sam video kako treba da ga ubijem) i zamućena ostane tamo negde daleko u pesmi.Ima tu i mog neznanja ali daleko je veći problem napraviti dobar zvuk gitare na kompu nego u realnom svetu.Mada sam poslednjih dana naleteo na sprave koje bi mogle da stanu rame uz rame sa nekim hardverom i uz to su besplatne(neverovatno).Treba kupovati jeftin hardver i skidati dobar besplatan softver u tome je budućnost za mene i naravno ostati na XP-u do kraja vremena.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2013, 12:52 AM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Ja jo? uvek nisam čuo softver koji će u misku zvučati bolje od hardvera,govoriću iz ličnog iskustva i osvrnuti se na gitaru.Ja već vi?e od deceniju tragam za zvukom (bar sto se kompa tiče) za gitarskim zvukom koji će dobro zvučati i biti upotrebljiv i uvek se zavr?i s nekom od na?ih pesama u kojima gitara ima onaj pisak(napokon sam video kako treba da ga ubijem) i zamućena ostane tamo negde daleko u pesmi.Ima tu i mog neznanja ali daleko je veći problem napraviti dobar zvuk gitare na kompu nego u realnom svetu.Mada sam poslednjih dana naleteo na sprave koje bi mogle da stanu rame uz rame sa nekim hardverom i uz to su besplatne(neverovatno).Treba kupovati jeftin hardver i skidati dobar besplatan softver u tome je budućnost za mene i naravno ostati na XP-u do kraja vremena.
Rode, omasi temu debelo
Old 30-11-2013, 01:56 AM   #19
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

lajk tema.. !! jbg, jja i dan danas tvrdim da sve sa bilo koje hardwer klavijature legne u mix bolje neg i jedan software, zasto? struja, kablovi, konverteri sa klavijatura,,

daj mi 4 sinta, roland naj, korg naj, yamahu naj, kurzwel naj, evo tebi sav VSTi na 8TB ako ima, svii sintovi sto postoje!! haha,,

plus, nema tog vsti semplera koji ima mogucnosti jednog od tih sinteva all, nemaaa, ja cu napraviti 1000 boja na sintu i to kombinacija za jedan weekend, dok ovde ima da izgines za jednu kombinaciju splitovanu, a gde njihova svirljivost, jebes samo polly,, mono, gde legato portamento dobar pa jedan PITCH
ja u Daw krenem raditi nesto, dok napravim boju prodje me volja a kamo li trazenje pa podesi parametre , promenis boju ajmo nanova sveee, svaki detalj, zaboravim sta sam posao koji ARR,

na kompu ima najvise stvari za electro-house tipa sylenth, takvih milion sinteva, sto nema bas na klavi, i opasni arpedjatori, al i ne treba ,, kad ti pogledas kakve one imaju u sebi u ROM, ma da napravis kakvu zelis, jes da su vamo gotovi preseti pa to ti cini neku razliku vise na vsti.

pa gde pola firmi sto te zavarava sirinom, ?? sve van faze, efekata na kile, koje nemozes obuzdati u mixu ,treba ti po sata dok poskidas efekte, onda boja bleda, pa suzi panoramu na mono, tek onda vidis kakav je vsti.

bolje imati sempler na klavijaturi jedno 4gb kvalitetno nego imati 100gb u kompu za ova vsti.

ja ne radim simfoniju ne treba mi 100gb rama.

itd itd
branoy is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2013, 02:08 AM   #20
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ja sam ?uo da u hardverskim klavijaturama ?ive mali patuljci koji bacaju magi?nu pra?inu na zvuk, pre nego ?to do?e na izlazne konvertore! I to konvertore koje poseduju samo ruska i ameri?ka armija i japanski proizvo?a?i klavijatura, a koji su nastali eksperimentima Nikole Tesle u laboratoriji. Zato one tako le?e u miksu! A semplovi koji se koriste u njima se uvek provla?e kroz najanalogniju lampa?ku analogiju pre nego ?to se stave unutra u radionicu malih patuljaka i zato one sa ?urnajstruko manje memorije i mnogo manje semplova zvu?e uvek za klasu bolje od onoga ?to nije hardver...
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules