Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2013, 06:55 PM   #31
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Fatboy Slim nova stvar - Calvin Harris remix KIDA !!!

Quote:
Originally Posted by Redding View Post
Pesma je hit zato što su je radili Fatboy i Calvin i zbog ničeg drugog. Generička bigroom traka kakvih izađe tona svaki dan.
Ja nisam imao pojma ko je kad sam cuo na radiju..takodje i gomla klubera koji su prvi put odreagovali na pesmu u nekom klubu...niko ne najavljuje pesme po klubovima.. a?
Samo krene muzika i kluberi odreaguju...u ovom slucaju pozitivno !!
Ja se kladim da 90% klubera nema pojma ko je iza koje pesme by the way...pogotovo sto DJ-i uglavnom miksaju po minut od svake pesme pa je jako zajebano potrefiti sta je sta...

A ta "tona koja izadje svaki dan" iz nekog razloga ne postane klub / radio hit..hh,mmmm..pitam se zasto?
A sad cu i da ti kazem - nemaju jak hook !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2013, 09:17 PM   #32
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Kolicina malodusnosti u nasem narodu me i dalje fascinira...moze nekom da se ne svidja, da misli da je to potpuno sranje, itd, ali treba imati bar respekta prema necijem uspehu...posebno kad neka neopravdana vrsta kriticizma dolazi iz ovog podneblja koji nema ama bas NIKAKVOG uspeha na nekom izvoznom tj svetskom nivou..pitam se zasto, verovatno sto su previse cool...

Samo se lozite hejteri , jako mi je to sve zabavno..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 01:32 PM   #33
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Kolicina malodusnosti u nasem narodu me i dalje fascinira...moze nekom da se ne svidja, da misli da je to potpuno sranje, itd, ali treba imati bar respekta prema necijem uspehu...posebno kad neka neopravdana vrsta kriticizma dolazi iz ovog podneblja koji nema ama bas NIKAKVOG uspeha na nekom izvoznom tj svetskom nivou..pitam se zasto, verovatno sto su previse cool...

Samo se lozite hejteri , jako mi je to sve zabavno..
Ovde se oglasio bar jedan covek koji i te kako moze da prica o uspehu u svom poslu, e sad koliko je internacionalni ili nacionalni, on zna najbolje, ja samo mogu da kazem da sam imao cast da saradjujem sa njim, pa taman me pljunuo u facu bilo bi me sramota da se oglasim posle njega, a kamo li da merim njegov uspeh.

Zato sto sam jedini pomenuo ''sranje'' nadjoh se prozvanim, pa cisto da kazem da se upravo zahvaljujuci uspehu u svojoj zemlji sada nalazim bas u inostranstvu gde se do duse ne bavim trenutno muzickom produkcijom vec konstrukcijom i izradnjom muzickih instrumenata i podrskom za Korg USA. Izvini sto nisam stavio facebook link u potpis kako bih dao do znanja da li imam ili ne uspeha u inostranstvu.

E jbg, nisam do sad napravio club track, ali kao osoba i muzicar imam pravo da kazem da li mi je nesto sranje ili ne, kao sto sam i napisao da imam apsolutni respekt ka radu i uspehu i DaBeara i Fat Boya i Calvina.

A mene recimo fascinira da u nasem narodu postoje administratori i moderatori koji iz cista mira mogu recimo da napisu: ''Samo se lozite hejteri , jako mi je to sve zabavno...'' i naprave od jedne konstruktivne razmene misljenja i stavova totalni picvajz i odvedu temu u pravcu koji moze samo da vodi ka banu ili locku.
Matya is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 04:20 PM   #34
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
A mene recimo fascinira da u nasem narodu postoje administratori i moderatori koji iz cista mira mogu recimo da napisu: ''Samo se lozite hejteri , jako mi je to sve zabavno...'' i naprave od jedne konstruktivne razmene misljenja i stavova totalni picvajz i odvedu temu u pravcu koji moze samo da vodi ka banu ili locku.
Opusti se, to je poenta, pricamo o muzici, a ne o tome koga cemo da gadjamo nukearnim raketama, nema razloga za nekom preteranom emotivnoscu i ostrascenoscu te vrste...
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 04:29 PM   #35
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
Zato sto sam jedini pomenuo ''sranje'' nadjoh se prozvanim,(...)
Ja nisam primetio da je iko ikoga prozivao ? niti si ti nekoga, niti je neko tebe

Svako ima pravo da ka?e da je neka pesma (ili dance track) sranje. I meni je ovo bez veze, ali ima onih kojima je do jaja. Ali, uop?te se ne radi o tome da li je ne?to (po tvom, mom ili Vračevom mi?ljenju) sranje ili MEGA, nego da li je postiglo cilj. I kako.

Pozdrav,

Vasa
Old 28-10-2013, 04:34 PM   #36
Matya
Member

Cool, nego ucinilo mi se da je bas bilo upuceno meni jer sam ja cini mi se samo rekao da je ''njesra'', pa onda ovo za hejtere i sprzio sam se, sorry...
Matya is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 05:13 PM   #37
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Obrni okreni, pustio sam je jednom pre par dana i sad pogledam temu i ostalo mi u glavi - Eat Sleep Rave Repeat - dakle, pesma definitivno ima hook.

A to da li je nešto uspešno na internacionalnom nivou - daj taj isti novac, veze i kontakte kojim raspolažu ljudi u V. Britaniji/USA ovde i tvrdim da bi barem jedan bend uspeo na tom nivou. Nije slučajno da baš Rudimental i Jessie J imaju istog menadžera i da oba benda rade i MTV live actove i udju na svetsku scenu. Naravno da imaju neki kvalitet, ali nemojmo se lagati i pričati da su isključivo zbog toga tu gde jesu.

A isto da se razumemo, Grand je ovo isto samo za naše podneblje. Gadja tamo gde treba i to je to. Svakome svoje. Nisu sad oni krivi što nama treba nešto drugo za mainstream.

Last edited by wladymeer; 28-10-2013 at 05:15 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2013, 09:44 PM   #38
Redding
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja nisam imao pojma ko je kad sam cuo na radiju..takodje i gomla klubera koji su prvi put odreagovali na pesmu u nekom klubu...niko ne najavljuje pesme po klubovima.. a?
Samo krene muzika i kluberi odreaguju...u ovom slucaju pozitivno !!
Ja se kladim da 90% klubera nema pojma ko je iza koje pesme by the way...pogotovo sto DJ-i uglavnom miksaju po minut od svake pesme pa je jako zajebano potrefiti sta je sta...

A ta "tona koja izadje svaki dan" iz nekog razloga ne postane klub / radio hit..hh,mmmm..pitam se zasto?
A sad cu i da ti kazem - nemaju jak hook !!
Ta pesma (original) je oficijelno izašla pre 4 meseca (doduše ovaj remix je sad, ali eno preview stoji na soundcloud od jula meseca), a bar isto toliko pre njenog izlaska ju je vrteo svaki mainstream dj, a tek posle da ne pričam (razni Tomorrowland, Ibica i slični festivali) tako da su ljudi (koji prate to, a ne čekaju da nešto počne da se vrti na radiju da bi čuli za pesmu) itekako bili upoznati sa dotičnom. Što se tiče kluba/festivala, taj bigroom i jeste pravljen da izazove takve reakcije i kad pustiš bilo koju pesmu u tom fazonu, na nekom open air festivalu, sa dobrim ozvučenjem, naravno da nastane haos. To govorim kao neko ko je 5-6 godina slušao isključivo to, i u starijem i u ovom novom obliku, a i bio sam na zadnjih pet Exita tako da sam ispratio celu evoluciju te scene i znam kakva reakcija bude kad se nekakav ovakav tip trake pusti. Što se tiče "hooka" (ako sam ja razumeo, to je taj neki "catchy" deo, tipa tog lyricsa, neka me neko ispravi ako grešim), u zadnjih godinu dana jeste izašla TONA takvih traka sa nekim vokal semplovima na dropu npr. Martin Garrix - Animals je isto hit. I još gomila takvih koje izađu na Spinnin Records i odmah odu u Beatport top 10. Upravo zbog takvih generičkih traka sam i prestao da slušam taj fazon, sad uglavnom slušam neki deep/tech.

Mislim, kad imaš ovakva dva imena - Fatboya koji je 20 godina u vrhu svetskog didžejinga i koji je i pre ovoga imao hitova i hitova i Harrisa koji je na vrhuncu popularnosti, pa oni da izdaju trek koji je samo white noise i kick i to bi bio hit.

Last edited by Redding; 28-10-2013 at 09:49 PM.
Redding is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2013, 08:21 AM   #39
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

evo ga sad i OFICIJELNI video..super su se inspirisali starim takmicenjima za dance, gde se igralo do iznemoglosti !!!

A juce je record label pustio u promet celu accapellu (preko 12 minuta) na Soundcloudu (free download) - tako da ce sad da navale sa bootlezima na sve strane..
evo linka..

http://stoneyroads.com/fatboy-slim-g...p-rave-repeat/

Old 30-10-2013, 04:01 PM   #40
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

kao sto predpostavih...

Mid Week Chart rezultati za ovu nedelju na Official UK Top 40 listi -

NOVITET na mestu broj 2 - Eat Sleep Rave Repeat (Fatboy Slim, Calvin Harris Remix)...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules