|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Kako mislish neprecizni instrumenti?
Imala je i midi note, moglo je i na zvuk klavira da se snima, mislish da bi onda bilo bolje? Anyway, nekako sam batalio ovaj projekat poshto su me previshe smorile korekcije ovog vokala, a pevachica i ja zivimo u razlichitim gradovima, pa je josh bilo bakcanje za studio, etc... Ako neko misli da moze da sredi ovo nek slobodno baci pm pa ce dobiti multise...nek slobodno da i neku cenu poshto uz svu zelju ne mogu da namestim sam, a mislim da bi bila shteta da propadne.
|
|
|
#2 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Pesma je dobra, lepa melodija. Njen vokal ima prijatnu boju, samo je treba naterati da neke delove ponovo otpeva.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Superoperater
|
Nisu instrumenti "netacni", vec ona zapravo nema jasno definisanu melodijsku liniju po kojoj bi pevala. Ima samo (uglavnom cudne house) harmonije iza sebe. Vidi se mozda da joj ova vrsta muzike nije bliska, elektronika kao pravac, nekad sadrzi neke sklopove harmonija, koji su u tradicionalnoj muzici redji, kao npr sekunde i razni susevi (izvini ako gresim u terminologiji) koje su u narodnoj ili zabavnoj tabu tema! Ono sto bi moglo - jeste da se izedituje vokal - mislim da bi sve dobilo na formi. Taj neki house zahteva da su vokali nenormalno tacni, narocito sto ovde taj vokal zapravo cini osnovnu melodijsku liniju. Nema ovde mesta tonski "opustenom" pevanju koje mozda i moze u nekom popu ili rocku da prodje. Mozda vokal treba da "sedne" malo bolje u mix, ali to ce se videti tek kad se sredi tonski... Eto - my 5 cents
Ostatak miksa mi se cak i dopada, nije lose... Stvar nije losa, takodje.
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
[quote=UnderTheSun;351707]Kako mislish neprecizni instrumenti?
Imala je i midi note, moglo je i na zvuk klavira da se snima, mislish da bi onda bilo bolje? quote] Pa, vidi, snimanje vokala kada u slu?alicama dominiraju npr. bass, bubanj, violina (gudači uop?te), i sl. često nije moguće. dominacija tih instrumenata zahtijeva mnogo napora, jer odvraća pjevača od osnovne intonacije. Nekada je to toliko izra?eno, da se snimanje mora obaviti samo uz podlogu metronoma i jednog instrumenta za koji utvrdi? da ne remeti pjevačevu intonaciju. Ali, to onda zna biti te?ko pjevaču, jer gubi atmosferu koju treba dočarati pjevanjem. Onda ka?emo da pjevaču pjesma i tra?eni stil 'ne le?i', ?to je i normalno ; ne mo?e svako sve. Kada sam rekao 'neprecizni', mislio sam na te padove koji mogu izazvati sličnu reakciju gubitka intonacije kao ?to se zna dogoditi sa instrumentima koje sam gore naveo. Provjeri malim snimkom da li dr?i intonaciju sa tim klavirom koji si pomenuo. Samo, opet, ako je sviran sa dvije ruke i L,R da uti?a? lijevu ruku, jer se pona?a kao bass. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
problem ove pesme (bazicni) je dosadna matrica... trance, dance tamburanje, ko u milionima bezidejnih kopija... stavi taj isti vokal na cistiju matricu... za zezanje, probaj solo gitaru i to arpedio... ima se iznenadis koliko ce bolje zvucati
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|