|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Posto mi je 2 GB stare DDR2 memorije postalo "pretesno", resio sam da premestim svoj stari dobri "Intel E6550- dual core" na "Asrock G41C-GS" (koja, za razliku od stare ploce) podrzava i DDR3 memoriju (kupo sam dva modula po 4GB).Ploca je "hibridna", i znam da nije najbolji izbor, ali drugu nisam nasao.
Sada me intersuje sledece: Da bih iskoristio ovih 8 GB memorije, moracu da instaliram 64.bitni OS (win 7). Muzicka karte koje koristim su "EMU 1820" (project pack) i "UAD1". -Da li neko ima iskustva sa "win7-64" i ovim kartama? -Takodje me interesuju i iskustva sa kompatibilnoscu "Cubase-a 5" i najcesce koriscenih Vst-instrumenta i pluginova-i Win7-64. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ne znam za Emu ali Uad i Cubase normalno rade na win7 64.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Inače, ima? beta 64bit-ne drajvere za EMU.
Meni rade bez ikakvih anomalija po OS i resto.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Koja je poslednja verzija Powered Plugin-sa koja radi sa UAD1? Ja sam jos od 2006. na verziji 4.3.0 koju sam dobio na CD-u uz kartu. Ima li svrhe da apdejtujem na neku noviju, s obzirom da koristim samo pluginove koje sadrzi "project pack" koji sam tada kupio?
P.S. Sada sam video (i skinuo) na sajtu UA- poslednja verzija za UAD1 je 6.1.0 Last edited by Seller; 13-06-2013 at 04:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Probaj, prije svega da vidis i iskoristis demo verzije nekih novih pluginsa kojih mozda nema za tu stariju verziju.Pozz
![]()
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Na zalost, ploca "ASrock g41c-gs" odbija bilo kakvu saradnju sa memorijom "PATRIOT Black Mamba" DDR3 1866(2x4GB)!?!
![]() ![]() ![]() Ja sam prvo kupio memoriju i ovo njesra od ploce, pa tek onda zavirio u listu podrzanih memorijskih modula na Asrock sajtu. Izgleda da je JEDINO resenje (ako hocu 8 GB RAM-a) da nekako nabavim dva modula "Kingston KVR1066D3N7/4G", ali koliko sam se informisao, bice "mrka kapa". (I ako ih nabavim, poprilicno sam skeptican). ![]() Lepo su me savetovali da zaobidjem ASrock, pogotovu hibridnu varijantu koja "podrzava" i DDR2 i DDR3, ali ova MB je jedina LGA 775+DDR3 varijanta koje se ovde moze nabaviti. Postoje i neki Gigabyte modeli, ali niko ih nije imao na lageru, a ja volim brzo da kupim pa da se polako kajem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Vec nekoliko tjedana vrtim Windows 7 Professional 64-bit na Intel Core i7-4770K @ 4.4GHz + Asus Z87-C motherboard i mogu potvrditi da E-MU 1820M radi bez ikakvih problema na toj konfiguraciji (knock, knock on the wood), sa zadnjim v2.30 beta driverima, na 96kHz i uz buffer od 480 samples. Latencija mjerena DPC checkerom je takodjer odlicna, tim vise sto je masina spojena preko 1Gbps mreze i Remote Desktopa na main workstation (i7-2600K).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novosadjani upomoc :) (EMU1820 kabel) | dawid | Razno | 16 | 07-08-2011 06:37 PM |
Uad1 PCI na OSX-u | Ogi | Computer Hardware | 2 | 12-05-2011 03:50 PM |
Routing iz Cubase-a, kartica emu1820 | Griffith White | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 07-08-2010 10:48 PM |
Pitanje za poznavaoce EMU1820 - Externi Mixer ?! | Shady | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 14-03-2005 03:23 PM |