|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Jedno možda već postavljeno pitanje ali ne mogu da pronadjem a ne bih da otvaram zasebnu temu za to.
Da li i kod audio produkcije važi pravilo da je Intel "stabilniji/pouzdaniji" od AMDa do te mere da ipak na duge staze vredi uložiti malo više ili to u praksi ipak ne pije vodu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nisam najpozvaniji da pričam o tome ovde, ali bar koliko ja znam, u poslednje vreme nema razloga da kupuje? za rad računar koji je izgrađen na AMD platformi. Ne postoji problem kod stabilnosti ili pouzdanosti, to su uglavnom neke matore priče koje se vuku jo? iz vremena od pre deset godina. Uostalom AMD-ovi Athlon procesori su svojevremeno suvereno vladali kao omiljen izbor muzikanata. Fakat je da u poslednje vreme AMD jednostavno kaska za Intelom pa ako ?eli? jaku ma?inu jasno je koji ti je izbor. Čak ni ona varijanta "AMD je finansijski isplativiji ako već nije najjači" vi?e ne pije vodu, osim za neke specifične konfiguracije.
Naravno jak računar zasnovan na AMD-u će ti takođe sasvim lepo raditi za audio, samo ka?em, fabula je da nema razloga da ne uzme? Intel PC.
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Ja sam nekako uvek vise verovao Intelu, ali to je opet, kao sto Dusan kaze iz proslih vremena. Danas su obe platforme dovoljno dobre i razvijene. Moj glas svejedno za intel, ali eto - mozda vise iz neke navike od pre...
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja sam pre 10+ godina sastavio sebi računar sa K6-2 procesorom i Chaintech 5AGM-3 pločom (tad je CPU socket bio univerzalan
![]() ![]() Tad sam radio za bednu lovu, tako da para za ispravljanje gre?ke nije bilo sledeće (jedno) dve godine. ![]() Posle toga, povratak "korenima" (i prvi računar je bio Intel+Intel): Intel čipset i Intel procesor. Bez izuzetka. Eto, to je jedna od tih matorih priča. Objektivno (kao ?to i drugi reko?e), recimo da tamo negde od 2003 (dakle tu odmah posle mog fijaska), AMD-ovi su postali mnogo bolji po pitanju pouzdanosti i stabilnosti, i već ni tada ne bih imao rezervacija po pitanju sastavljanja ma?ine sa AMD procesorom, ali ..... ko se na "jogurt" opeče .... I na kraju, danas, kao ?to reče kolega par poruka iznad, najveći je fazon to ?to za iste pare .... tri tačke .... Last edited by Ghost Dog; 21-09-2013 at 04:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ableton Live 4/5 Benchmark | puRe | Audio Software | 6 | 27-07-2005 12:35 PM |