|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Halooo! Ziv sam i zdrav, ali bilo je toliko posla u zadnje 2-3 godine, tako da sam slabo bio na Rumskom i sva sreca, posla jos ima. Radi se na vise frontova, najvise ide Neve preamp i 1176 compressor, mada ima i jos nekih elektronickih avanturica...
![]() ![]() Last edited by FrankoPanko; 17-09-2013 at 05:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Evo najzad i ja da stavim slike mog Pultec-klona. Zavr?en je već poodavno samo nikako da nađem veremena da postavim slike.
Posebno bih se zahvalio FrankoPanku na savetima i pomoći, da njega nije bilo (kao ni Rumskog - zato hvala i Rumskom i svim ljudima dobre volje ovde) ![]() Preko interneta sam iz Nemačke naručio glavne komponente (Lundahl transformatore, lampe itd.), a ostalo nabavio iz lokalnih izvora. Znači logistiku i finansije sam ja odradio, a elektroniku sastavio, vario itd. moj prijatelj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav.. ima li zivota na ovom forumu? Evo da se pokrene malo ova tema evo jos jedne izvedbe Urei 1176ice. Ovdje je rijec o F verziji s trafoima i dijelovima od hairball audia i mousera posto sam htjeo da budu isti tranzistori itd. kao mnatsova verzija. Kuciste je vrhunski napravio Purusha iz Slovenije kojeg vecina vas zna. Kompresor radi odlicno, imao sam problema s 50hz humom ali napoko sam to rijesio nedavno uzemljenjem jedne tocke koja je trebala biti na 0V. Jos trebam napravit kalibraciju GR nacina rada VU metra i to je to.. nikak da to napravim jer ne volim GR mode
![]() Pitanje: Zna li tko mozda gdje bi se moglo u Zagrebu dati napraviti 2U front panel s rupama i natpisima i koliko bi to otprilike kostalo? Zanima me ako bi se kad odvazio i napravio nekakvu svoju verziju nekog preampa ili comp-a. Takodjer, ima li tko kakvu shemu za nekakav kul IC ili diskretni preamp s in/out trafoima? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Super , Peurusha stvarno vrhunski radi frontove.Uzmi malo samo uvrti te zice od strujnog trafoa i sredi ih tako da budu sto dalje od puta signala.Drugo , polozaj torusnog trafoa zna da napravi veliku razliku u brumu, otpanji do kraja urei i eventualno digni jos 20-tak db na kartici (ili bilo kom plug inu) okreci torus oko ose i slusaj.Naci ces sigurno polozaj u kome ce brum biti najmanji.
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Potpuno sam zaboravio na ovu temu!
Treba ju malo osvje?iti! Evo i mog 1176 klona. Radio sam ga iz totalnog zezanja i nisam mislio da će raditi dobro. Najstarija Gyraf pločica, komponente koje sam na?ao posvuda (maltene recycle bin), bezvezni Monacor trafo i kuči?te koje sam kompletno sam napravio od ostataka limova i neke stare 2H fronte. I na kraju ispalo da svira za popizdit dobro! Hahaha! A stvari do kojih mi je stalo nikad ne prorade dobro iz prve. Ovaj radio odmah!
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovo je klon DBX160VU
?ao mi je ?to odmah nisam napravio da je dupli jer zvuči stvarno sjajno.
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
S ovim sam krv pi?ao!
To je Pico Compressor. Projekt koji je bio aktivan u GroupDIY zajednici sve do 2009. nakon čega je njegov kreator sve to obrnuo u komercijalni projekt (ovo) i zabranio bilo kakvo distribuiranje dokumentacije. Dakle nema? nikakav support gdje mo?e? pitati ako ne?to zapne i sve radi? uz vjeru da će proraditi. To su dva mono boarda i s njima nije bilo nikakvih problema. Radili su iz prve. Ali dodatne stvari tipa attack-release, non-lin (auto) mod, gr/vu metri - to sam sve morao iz nule napraviti - crtati u eagle-u, jetkat pločice, pa to ne radi, pa za?to ne radi, pa sto modifikacija... i na kraju je proradilo... Interesantno, ovo je kompresor koji najbolje radi u automatskom modu. Attack i release ga čine nefleksibilnim! Ali auto mod mu razvaljuje kako dobro zvuči! Sramota me pokazati koji je to kaos unutra od svih ?ica. Ali to je tako kada stvari sklopi? pa rastavi?, preradi?, preslo?i?... kao da su svrake gnijezdo unutra gradile!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |