Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-09-2013, 01:31 AM   #11
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Najrelaksiraju?a pesma ikad napravljena

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
A sta je sustinska prica oko ovoga. Relaksacija? Tu se moze dodati i masaza, vrhunska hrana i td. Ako je cilje da ti nista ne smeta, sto mi neki u zargonu zovemo: Muzika za klonje i liftove (mada ima je na pretek bolje od ove)! Onda je to uredu. Pitanje je samo sta kome muzika znaci. Ja sam nekako navikao da me muzika uzbudjuje i intrigira, tako da me razbudi i dize mi adrenalin. Ako je cilj da se sto brze zaspe ili se koristi u medicinske svrhe (kao psiho terapija, ondak uredu) ima tu jos mnogo metoda. Intersantnijih od loop-a i pad-a. Neko je to (cini mi se) nazvao pesmom!
Pricamo o terapeutskim svojstvima muzike. Tebe uzbudjuje i povecava adrenalin jer slusas takvu muziku. Neko voli da se opusti pa slusa opustajucu muziku. Sustina je da muzika utice na psihu... Ja se dovoljno uzbudjujem i adrenalinujem u zivotu i bez takve muzike, stvarno mi ne treba vise
Old 15-09-2013, 01:33 AM   #12
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pricamo o terapeutskim svojstvima muzike. Tebe uzbudjuje i povecava adrenalin jer slusas takvu muziku. Neko voli da se opusti pa slusa opustajucu muziku. Sustina je da muzika utice na psihu... Ja se dovoljno uzbudjujem i adrenalinujem u zivotu, stvarno mi ne treba vise
Zlatibor prijatelji (mada je tamo malo veca guzva), onda Golija! A ako ti ne treba zbog stresiranja sto se onda bakces sa njom, samo Play i eto resenja za sve stresove.

Last edited by LACKY; 15-09-2013 at 01:36 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 01:53 AM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Zlatibor prijatelji (mada je tamo malo veca guzva), onda Golija! A ako ti ne treba zbog stresiranja sto se onda bakces sa njom, samo Play i eto resenja za sve stresove.
Pricamo o tome kako ambijentalna muzika ima odredjeno dejstvo na ljudski mozak. Ne reaguju svi isto, niti treba svima isto. Takva muzika ne mora da bude samo nenametljiva, ona moze da bude i veoma mastovita, a u nedostatku jakuzi kupatila, i opustajuca... Nekada su ljudi udarali budakom o kamen, pa je i to bila muzika. Neko voli da slusa zvucno sarenilo ambijentalnih zvukova, neko da gleda kako zongleri kidaju zice na gitari, a neko da slusa kako budak udara o kamen... Svako ima svoj ukus...
Old 15-09-2013, 02:18 AM   #14
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

A o medicini se radi.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 04:43 PM   #15
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Najrelaksirajuća pesma ikad napravljena

Ja sam u mladosti slushao ambijenth i pokushavao da meditiram.dim darshana(champe,)future sound of london(thc)..upadnesh u trance..obavezno sa ribom(mora sex ili nevalja meditacija)..inace i ja sam za taj adrenalin..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 07:08 PM   #16
alen
VIP Member

alen's Avatar

Opet je tu posredi frka sa "sabirnicama"....

http://attunedvibrations.com/432hz-vs-528hz/

I meni je veoma bila interesantna ta perspektiva shvatanja zvuka i "galakticke" matematike,u dokolici sam dosta voleo i jos uvek volim citati o tome.Jedna od najstarijih i najvisih hindu mantri - "OM" vezana je za 'frekfenciju,zvuk,treptaj' kao nesto sto je olicenje vrhovnog galaktickog kreatora,energije koja izmedju ostalog pokrece i svetlost.Sve je u osnovi nekakva frekfencija,treptaj i manje vise su oko toga sva ljudska danasnja saznjanja,sto religiozna sto naucna,pomirena.Nije nemoguce promenom frekfencije jednog entiteta uticati na frekfenciju drugog,uneti malu distorziju u kompaktibilnu frekfencijsku skalu i izazvati disharmoniju,svesnu ili nadsvesnu.Pisalo se dosta o tom menjanju osnovnog stima 30tih godina kao o jos jednoj teoriji u moru zavera 'protiv ljudske populacije'.Interesantna tema za razmisljanje,ne pripadam vladajucim porodicama na planeti pa ne znam sta je tu istina a sta ne ali da je interesantno jeste....

Last edited by alen; 15-09-2013 at 07:14 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 07:15 PM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Ja sam u mladosti slushao ambijenth i pokushavao da meditiram.dim darshana(champe,)future sound of london(thc)..upadnesh u trance..obavezno sa ribom(mora sex ili nevalja meditacija)..inace i ja sam za taj adrenalin..
Ma jasno, ja sam se malo salio da se samoizlecujem ovom muzikom, to je valjda jasno Volim ja da cujem sve, u svakoj muzici ima necega sto me pokrene.

Takva muzika je dobra za neko pasivno slusanje, kada je potrebno da se covek opusti, razlije u prostoru i vremenu... pomaze u tome. Sto kaze Shime, valjda je zato i pusaju u WCima
Cak i tu ima niz podzanrova, dobrih i losijih... Neke poznate face takodje rade upravo takav zvuk - npr. Morcheba, Moby... i da ne nabrajam. Mnogo mi je lepse da na primer uz priguseno svetlo pustim i neku takvu muziku, nego da je nema. Sve to govori o tome da takva muzika ima neko svoje "terapeutsko" dejstvo. Zapravo svaka muzika direktno pokrece emocije, valjda zato i postoji - nisu svi "sentimentalci", niti su svi "agresivci" ili bar to nisu svo vreme...
Old 15-09-2013, 07:18 PM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
I meni je veoma bila interesantna ta perspektiva shvatanja zvuka i "galakticke" matematike...
Da, u principu sam ja upotrebio los termin - muzika. Mozda treba govoriti o tome kako ZVUK utice na nas...
Old 15-09-2013, 10:11 PM   #19
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ok,slazem se,ja malo ponekad previse filozofiram,prica se o muzici svakako,uticaju coveka.Harmonicno skockani culni nadrazaji mogu nam prijati ili nam pak smetati, u zavisnosti od toga sta nam nasa svest o njima govori, to prija nam,ne prija....Ali ne verujem da neko moze osporiti i delovanje na tom nadsvesnom nivou,postojanje galaktickih zakona i matematike a u okviru njih i prirodnih harmonijskih skala,fibonacijev niz je jedan on najpoznatijih primera.Al da ne filozofiram opet...

Pozdrav
Old 15-09-2013, 10:23 PM   #20
DzoniPFC
Pro Member

DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules