|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by LACKY; 15-09-2013 at 01:36 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Superoperater
|
![]()
Pricamo o tome kako ambijentalna muzika ima odredjeno dejstvo na ljudski mozak. Ne reaguju svi isto, niti treba svima isto. Takva muzika ne mora da bude samo nenametljiva, ona moze da bude i veoma mastovita, a u nedostatku jakuzi kupatila, i opustajuca... Nekada su ljudi udarali budakom o kamen, pa je i to bila muzika. Neko voli da slusa zvucno sarenilo ambijentalnih zvukova, neko da gleda kako zongleri kidaju zice na gitari, a neko da slusa kako budak udara o kamen... Svako ima svoj ukus...
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
A o medicini se radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam u mladosti slushao ambijenth i pokushavao da meditiram.dim darshana(champe,)future sound of london(thc)..upadnesh u trance..obavezno sa ribom(mora sex ili nevalja meditacija)..inace i ja sam za taj adrenalin..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Opet je tu posredi frka sa "sabirnicama"....
![]() http://attunedvibrations.com/432hz-vs-528hz/ I meni je veoma bila interesantna ta perspektiva shvatanja zvuka i "galakticke" matematike,u dokolici sam dosta voleo i jos uvek volim citati o tome.Jedna od najstarijih i najvisih hindu mantri - "OM" vezana je za 'frekfenciju,zvuk,treptaj' kao nesto sto je olicenje vrhovnog galaktickog kreatora,energije koja izmedju ostalog pokrece i svetlost.Sve je u osnovi nekakva frekfencija,treptaj i manje vise su oko toga sva ljudska danasnja saznjanja,sto religiozna sto naucna,pomirena.Nije nemoguce promenom frekfencije jednog entiteta uticati na frekfenciju drugog,uneti malu distorziju u kompaktibilnu frekfencijsku skalu i izazvati disharmoniju,svesnu ili nadsvesnu.Pisalo se dosta o tom menjanju osnovnog stima 30tih godina kao o jos jednoj teoriji u moru zavera 'protiv ljudske populacije'.Interesantna tema za razmisljanje,ne pripadam vladajucim porodicama na planeti ![]()
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 15-09-2013 at 07:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Takva muzika je dobra za neko pasivno slusanje, kada je potrebno da se covek opusti, razlije u prostoru i vremenu... pomaze u tome. Sto kaze Shime, valjda je zato i pusaju u WCima ![]() Cak i tu ima niz podzanrova, dobrih i losijih... Neke poznate face takodje rade upravo takav zvuk - npr. Morcheba, Moby... i da ne nabrajam. Mnogo mi je lepse da na primer uz priguseno svetlo pustim i neku takvu muziku, nego da je nema. Sve to govori o tome da takva muzika ima neko svoje "terapeutsko" dejstvo. Zapravo svaka muzika direktno pokrece emocije, valjda zato i postoji - nisu svi "sentimentalci", niti su svi "agresivci" ili bar to nisu svo vreme...
![]() |
![]() |
#18 |
Superoperater
|
![]()
Da, u principu sam ja upotrebio los termin - muzika. Mozda treba govoriti o tome kako ZVUK utice na nas...
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Ok,slazem se,ja malo ponekad previse filozofiram,prica se o muzici svakako,uticaju coveka.Harmonicno skockani culni nadrazaji mogu nam prijati ili nam pak smetati, u zavisnosti od toga sta nam nasa svest o njima govori, to prija nam,ne prija....Ali ne verujem da neko moze osporiti i delovanje na tom nadsvesnom nivou,postojanje galaktickih zakona i matematike a u okviru njih i prirodnih harmonijskih skala,fibonacijev niz je jedan on najpoznatijih primera.Al da ne filozofiram opet...
![]() Pozdrav
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji tutorial ikad How to master a song REALLY loud | loscolorados | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 03-04-2013 11:46 PM |
Pesma napravljena od zukova Red Bull konzerve!! | DaBear | Razno | 0 | 13-09-2012 09:47 AM |
Najimpresivnija soba koju sam ikad video :) | euphoric | Razno | 15 | 29-01-2011 07:26 AM |
Eve Pesma!!! | mischel | Promocija radova | 3 | 26-11-2005 03:50 PM |
Ako ikad... | Zid | Vlado Georgiev | 1 | 14-03-2005 03:11 PM |